Co se skrývá za dobře propečeným steakem?

Jist-zvirata
Jak funguje výroba masa? Jonathan Safran Foer se rozhodl odhalit tajemství masného průmyslu. Začtěte se do strhující knihy, v níž autor předkládá fakta velice čtivým způsobem! K vydání titulu přispělo prostřednictvím crowdfundingu mnoho lidí.

Jonathan Safran Foer velkou část svého života neustále kolísal mezi vegetariánstvím a konzumací masa. Zlomové pro něj bylo období po narození syna. Tehdy se snažil vypátrat co nejvíce informací o tom, jak to chodí v masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím bude své dítě živit. V knize Jíst zvířata autor objektivně popisuje, co během svého čtyřletého výzkumu zjistil, viděl a zažil. Neagituje, předkládá fakta, se kterými se každý čtenář musí vypořádat sám. Pečlivě shromažďované údaje prokládá svými úvahami, poutavými vyprávěními a reportážemi, autentickými výpověďmi velko- i malochovatelů a pracovníků na jatkách. Foerovi se podařilo napsat strhující příběh a zároveň toto vážné téma zpracovat citlivě a s nadhledem. Chvílemi budete trnout hrůzou, chvílemi se nahlas smát – a také budete moci po celou dobu obdivovat autorův osobitý smysl pro humor a napjatě čekat, co přijde dál…

 

Jíst zvířata

Autor: Jonathan Safran Foer
Přeložila: Lucie Menclíková

Počet stran: 292
Vazba: pevná s přebalem
Edice: Zlom
Formát: 141 × 213 mm
ISBN: 978-80-7363-531-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Jíst zvířata vydalo nakladatelství Dokořán.

Začtěte se do ukázky z knihy z kapitoly Všechno nebo nic anebo ještě něco jiného.

 

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer (* 1977) je americký spisovatel, vystudoval filozofii na Princetonské univerzitě. Svou diplomovou práci vydal o několik let později knižně jako autobiografický román Everything Is Illuminated (2002, Naprosto osvětleno), jehož název je inspirován citací z Nesnesitelné lehkosti bytí Milana Kundery. Následovaly knihy Extremely Loud and Incredibly Close (2005, Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko) a Tree of Codes (2010, Strom šifer). Aktuálně připravuje k vydání prózu s pracovním názvem Escape From Children’s Hospital (Útěk z dětské nemocnice). Předkládaná kniha Jíst zvířata vyšla poprvé roku 2009 a je autorovým zatím jediným nebeletristickým počinem. Podle Foerových knih vznikly také stejnojmenné filmové adaptace: Naprosto osvětleno (2005) s Eliahem Woodem v hlavní roli nebo Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko (2011) v režii Stephena Daldryho. Jonathan Safran Foer v současnosti vyučuje na Newyorské univerzitě tvůrčí psaní a žije v Brooklynu. S prozaičkou Nicole Kraussovou má dva syny.
Zdroj informací o autorovi: nakladatelství Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie.
Mezi hlavní autory patří z českých například Václav Cílek a Ludvík Vaculík, ze zahraničních pak John D. Barrow, Jeremy Clarkson, Michio Kaku, Stephen Hawking, Mario Livio, Simon Schama či Mariusz Szczygieł.
Populárně-naučné publikace pro širokou veřejnost z oblasti společenských i přírodních věd vydává v řadách Aliter, Zip a Zlom, odborné publikace zaměřené na akademické publikum pak v řadě Bod.
Základní přístup k nakladatelské činnosti lze stručně vyjádřit heslem: OTEVŘENO NOVÝM MYŠLENKÁM.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJíst zvířata

Foer, Jonathan Safran

Dokořán, 2015

Napsat komentář