Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. června 2015

192_big
Zajímá vás, jak být úspěšný, nebo jak se měnilo veřejné mínění ve vztahu k naší demokracii? Čtete rádi komiksy, nebo netrpělivě vyhlížíte vyhlášení básnické soutěže Brněnská sedmikráska? Pak tu máme pozvánky na akce, které jsou přímo pro vás.

První pozvánka, kterou vám přinášíme, láká do Ostravy. V úterý 23. června v Knihcentru Ostrava od 16 hodin proběhne beseda o knize Jak být přesvědčivý a neztratit se v davu. Jejími autory jsou marketingová expertka a psycholožka Jitka Vysekalová a známý moderátor Karel Voříšek. Tato úspěšná dvojice radí, jak se zbavit trémy, úspěšně zvládat veřejné projevy či třeba jak předejít syndromu vyhoření. Možné bude samozřejmě také získat autogram obou tvůrců.

V úterý 23. června bychom vás a hlavně vaše děti rádi pozvali na čtení, které pořádáme. Klub knihomolů ve spolupráci s rodinným centrem Rolnička v Brně připravil čtení a tvoření nad komiksovou knihou Viktorka a její vesmírná dobrodružství. Na děti jistě o prázdninách čeká mnoho zajímavých výletů, ale do vesmíru určitě ani jeden. Malí dobrodruzi se stanou žáky vesmírné školy a vydají se na průzkum cizích planet, prapodivných tvorů a samozřejmě i na cestu za bližším poznáním komiksové tvorby. Čtení jsme pro vás připravili ve spolupráci s autorkou knihy Klárou Smolíkovou, která věnovala množství pracovních listů.

A v Brně ještě zůstaneme. Taktéž v úterý 23. června mají v Knihovně Jiřího Mahena pro děti připraveno tvoření nad knihami francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. Akce začíná v 17 hodin a je pořádána ke 115. výročí narození tohoto světoznámého autora. Chybět samozřejmě nebude ani čtení z jeho knih.

knihyJsou-li pro vás nové knihy příliš drahé, můžete, kromě našich aukcí, navštívit i jednu mimořádnou akci. Ve Vyškově proběhne ve středu 24. června bazar knih. Vybírat budete v parčíku před Knihovnou Karla Dvořáčka. Bazar započne hned v 9 hodin ráno a skončí v 17 hodin. Výběr knih by měl být široký a ceny nízké, proto neváhejte a zkuste najít nový kousek do své knihovny.

Na čtvrtek 25. června jsou připraveny dvě pozvánky. První je do Vsetína. Od 16 hodin se na Dolním náměstí před Masarykovou veřejnou knihovnou uskuteční workshop s názvem Komiksománie se vrací. Zajímají-li vás komiksy, pak si rozhodně přijdete na své. Připraveny jsou stolní hry, výprodej knih, možnost vytvořit komiks, ale třeba i komiksové hrátky pro nejmenší, a samozřejmě nebude chybět ani občerstvení. Program navíc doplní brněnské postfolklórní cimbálové trio Ponk a All Style Unit, tedy taneční skupina přímo ze Vsetína.

Druhá čtvrteční pozvánka nás zavede do Prahy. V Literární kavárně Knihkupectví Academia proběhne od 16:30 křest knihy 25 let české demokracie očima veřejnosti. Autory publikace jsou Daniel Kunštát, Jan Červenka, Martin Ďurďovič, Paulína Tabery a Jiří Vinopal. Kniha vyšla letos v květnu a zaznamenává vývoj veřejného mínění ve vztahu k naší demokracii od roku 1989. Autoři se opírají o výsledky šetření, která prováděl Sociologický ústav AV ČR. Součástí besedy bude i diskuse.

V sobotu 27. června se v Brně uskuteční další Noc literatury. Na programu však nejsou jen akce probíhající v pozdních nočních hodinách. Noc literatury je vlastně takovým literárním maratonem trvajícím od půlnoci do půlnoci. Připraven je velmi pestrý program, ve kterém nebude chybět koncert, knižní jarmark, divadlo, scénické čtení, ale samozřejmě ani čtení autorská. Setkat se tak budete moci s Pavlem Kohoutem, Alžbětou Michalovou, J. H. Krchovským, Arnoštem GoldflamemJiřím Kratochvilem či Pavlem Tomešem, kterého si budete moci poslechnout při jízdě šalinou. Připravena je například i noční procházka po stopách básníka Oldřicha Mikuláška, který by letos oslavil 105. narozeniny.
V rámci programu mimo jiné proběhne i vyhlášení básnické soutěže Brněnská sedmikráska. V Divadle Husa na provázku si od 19 hodin můžete poslechnout deset finalistů soutěže. Ohodnotí je ojedinělá porota, v níž nebudou chybět kupříkladu řidič, barman či policistka. Finále zahájí úvodním slovem Jan Hollan, tmář, astronom a také člen poroty. Večer budou moderovat Marie Ludvíková a Cyril Drozda.

Víte o dalších zajímavých akcích? Pak neváhejte a doplňte je do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář