Vyhrajte knihu o české filmové pohádce

Sedmero-krkavcu-perex
Klasická pohádka od Boženy Němcové se v letošním roce dočkala filmové adaptace, které se chopila oblíbená a úspěšná režisérka Alice Nellis. Pokud se do kina nechystáte, jistě vám udělá radost kniha vydaná k filmu.

Moderní zpracování známé pohádky

Sedmero-krkavcu-ukazkaNejočekávanější filmovou pohádkou roku 2015 je dílo Alice Nellis Sedmero krkavců. Úspěšná režisérka (Ene Bene, Tajnosti, Perfect Days) laureátka Českého lva za scénář filmu Výlet, vyšla ve svém filmu z klasického příběhu Boženy Němcové, prosvětlila jej však a přiblížila dětem. Film, bude mít premiéru v době zlínského filmového festivalu, na konci roku se však dočká neméně očekávané premiéry televizní, protože bude hlavní vánoční pohádkou TV Prima. Knížka Sedmero krkavců za filmem nijak nezaostává. Scénář Alice Nellis přepracovala do podoby dětské knížky zkušená televizní scénáristka Karin Stružková (Ulice, Kriminálka Anděl a d.) a kniha je doplněna krásnými fotografiemi z filmu, jejichž autorkou je sama Alice Nellis.

 

Sedmero krkavců

Podle filmu Alice Nellis na motivy Boženy Němcové

Autorky: Božena Němcová, Karin Stružková, Alice Nellis

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 140
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-88073-03-1

Přečtěte si více o knize Sedmero krkavců, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Můžete si také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Sedmero krkavců

Pohádkový příběh, který vychází ze stejnojmenného klasického příběhu Boženy Němcové, je o lásce, odvaze a vytrvalosti, kterou musí mladá dívka Bohdanka prokázat při záchraně svých bratrů. Nelehkým úkolem je pro sourozence, ze kterých jsou díky matčině kletbě krkavci, ušít košile. A to vše bez jakékoli pomoci. Bohdanka tak musí sama natrhat kopřivy, zpracovat je na vlákna, ze kterých utká látku a ušít každý steh. Nic z toho ji však neodradí a ona se směle vydává za záchranou svých bratrů.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sedmero krkavců vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sedmero krkavců
probíhá od 22. června do 5. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Sedmero krkavců

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedmero krkavců
Podle filmu Alice Nellis na motivy Boženy Němcové

Němcová, Božena – Stružková, Karin – Nellis, Alice

Bondy, 2015

Vyhrajte knihu o české filmové pohádce - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Ivuška61 napsal:

    Dnes jsem obdržela knihu Sedmero krkavců, je krásná.Děkuji Ivuška

  2. venkovanka1 napsal:

    Zdravím a hlásím, že mi přišla kniha Sedmero krkavců.Velké díky.Eva

  3. Gerd Muller napsal:

    Dnes dorazila kniha Sedmero krkavců.Moc díky.Gerd Muller

Napsat komentář