Zasoutěžte si o knihu, která vám odhalí duši vraha

Krev-na-snehu-perex
Olav Johansen často ztrácí hlavu a nemá mnoho znalostí, které by mu k něčemu byly, ale je dobrý v tom, co dělá. Je totiž skvělý zabiják a spolehlivě odstraňuje osoby nepohodlné pro jeho šéfa. Ovšem jen do doby, než má zabít jeho manželku.

Výlet se do mysli nájemného zabijáka

Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu, a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A píše pomaleji, než roste stalaktit. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom jezdit autem, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku.

 

 

Krev na sněhu

Autor: Jo Nesbø

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 151
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7473-319-2

Přečtěte si více o knize Krev na sněhu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Zvonek jsem neslyšel.
Vstala, došla na propnutých nohách měkkými kočičími pohyby ke dveřím a otevřela.
Byl tmavý, dost útlý, jejího věku.
Vešel, zavřel za sebou dveře, odložil si bundu a skopl boty způsobem, který naznačoval, že tu není poprvé. Ani podruhé. O tom nebylo pochyb. Vůbec o tom nebylo pochyb. Tak proč jsem pochyboval? Protože jsem chtěl?
Uhodil ji.
Nejdřív mě to překvapilo natolik, až jsem si pomyslel, že jsem se přehlédl. Jenže pak ji uhodil znovu. Uhodil ji plochou dlaní tvrdě do tváře. Hlava se jí zhoupla do strany, světlé vlasy mu proklouzly mezi prsty. Na ústech jsem jí viděl, že vykřikla.
Jedna jeho ruka se jí sevřela kolem hrdla a druhá z ní stáhla šaty. (str. 28)

 

Vyhrajte knihu Krev na sněhu

Pokud patříte mezi fanoušky kriminálních románů Joa Nesbøho s Harrym Holem, budete překvapeni. Nejnovější útlý román, který chtěl původně vydat pod pseudonymem, se totiž od dosavadních titulů zcela odlišuje. Nejen počtem stran, ale i nekomplikovaností příběhu. Olav Johansen dostane zcela jednoduchý úkol – zabít manželku svého šéfa Corinu. Vše se zdá snadné a akce probíhá hladce, ale jen do chvíle, kdy se v Olavovi něco zlomí a on se rozhodne vzít situaci do svých rukou. Neváhejte a začtěte se do akčního příběhu, který přečtete jedním dechem.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Krev na sněhu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krev na sněhu
probíhá od 19. června do 2. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Krev na sněhu (Jo Nesbø)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrev na sněhu

Nesbø, Jo

Kniha Zlín, 2015

Napsat komentář