Získejte inteligentní román o křehké duševní rovnováze

Dobry-v-posteli-perex
Cannie Shapirová je odhodlaná, že za žádných okolností se nevzdá své usilovně udržované duševní rovnováhy, a tak překousne zavrhnutí otcem i matčin nekonvenční vztah. Co ji nakonec dostane na onu pomyslnou šikmou plochu?

Zlomový rok Cannie Shapirové

Naši osobnost a osud neutvářejí ostatní. Utváříme je sami.

Osmadvacet let ubíhal život Cannie Shapirové bez větších zádrhelů, tedy když pomineme fakt, že její otec dávno škrtl dceru ze svého života, což matka vyřešila navázáním ne úplně konvenčního vztahu. Cannie je odhodlána nenechat se tím převálcovat: má přece vcelku hezký život, přátele, psa a zajímavou práci. Dokázala se dokonce smířit i se svými křivkami, které by někteří mohli považovat za přebujelé.

Usilovně udržovaná duševní rovnováha se zbortí ve chvíli, kdy si Cannie ve společenském časopise přečte lehce urážlivý článek svého bývalého přítele nazvaný Milovat korpulentní ženu. Všechny obranné mechanismy i podpůrné berličky přestanou najednou fungovat. Cannie se ocitá na šikmé ploše, na jejímž konci je už jen zoufalství a deprese.

I z takových neutěšených míst se ale člověk může dostat, pokud o to opravdu stojí. Cannie prožije zlomový rok, v němž se vypořádá se všemi svými ztrátami i prohrami a pokusí se zjistit, kým vlastně je. Protože jedině tak bude moci přijít na to, kým vlastně chce v budoucnu být.

 

Dobrý v posteli

Autorka: Jennifer Weinerová

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Zuzana Pernicová
Počet stran: 496
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7498-021-3

Přečtěte si více o knize Dobrý v posteli, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si navíc prolistovat i ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Samantha pořád čekala na lince. „Stránka 132,“ řekla.
Usadila jsem se, hodila si do pusy pár bonbónů a nalistovala příslušnou stránku. Ukázalo se, že je na ní pravidelná rubrika nazvaná „Dobrý v posteli“ – psali ji muži a měla běžným čtenářkám pomoci pochopit, jak jejich partneři uvažují… anebo mnohdy spíš neuvažují. Chvilku mi trvalo, než si můj mozek spojil jednotlivá písmena a ta se smysluplně poskládala. „Milovat korpulentní ženu,“ stálo v titulku. A pod tím jméno autora: „Bruce Guberman.“ S Brucem Gubermanem jsem přes tři roky chodila, ale před třemi měsíci jsme se rozhodli, že si dáme pauzu. Tou „korpulentní ženou“ jsem podle všeho byla já.
Znáte to, jak ve strašidelných příbězích postava občas řekne: „Úplně se mi zastavilo srdce“? Tak přesně to se mi stalo. Nepřeháním. Vzápětí jsem ucítila, jak se mi zase rozbušilo, jak mi tepe v zápěstích, v krku, v konečcích prstů. Zježily se mi chloupky na šíji. Zledovatěly mi ruce. Když jsem si četla první větu, slyšela jsem, jak mi burácí krev v uších: „Nikdy nezapomenu na den, kdy jsem zjistil, že moje přítelkyně váží víc než já.“ (str. 12–13)

 

Vyhrajte román Dobrý v posteli

Hlavní hrdinka Cannie se utěšuje tím, že její život je přece vcelku šťastný, má dostatek přátel, psa a zajímavou práci. Smířila se dokonce i s tím, že neoplývá křivkami modelky a má nějaké to kilo navíc. Jenže její křehce vybudované sebevědomí dostane krutou ránu v okamžiku, kdy si v časopise Moxie na straně 132 přečte příspěvek svého bývalého přítele Bruce Guberma „Milovat korpulentní ženu“. Před Cannie je tak zlomový rok, ve kterém si projde depresemi, a přesto se jí podaří, dát se znovu do pořádku. Jak? To si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dobrý v posteli vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dobrý v posteli
probíhá od 12. do 25. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Dobrý v posteli

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrý v posteli

Weinerová, Jennifer

Domino, 2015

Napsat komentář