Tipy pro pohodu v křesle

houpaciKreslo
Představa pohodlného posezení v křesle je velmi lákavá. Pokud vám však chybí nějaké zaměstnání pro vaše ruce, máme tu pro vás dnešní nabídku knih. S nimi se hravě naučíte skládat origami, háčkovat nové vzory nebo můžete luštit křížovky, s jejichž tajenkami se dozvíte zajímavosti o své zahrádce.

Skládání z papíru zvané Origami je zábavou, která příjemně zaměstnává a baví jak děti, tak dospělé. S novinkou z nakladatelství Slovart se naučíte, jak snadno poskládat různá zvířátka.

V Japonsku je skládání z papíru neboli umění origami oblíbené už stovky let a dnes je rozšířené po celém světě mezi dospělými i dětmi. Zkus vytvořit z obyčejného čtverce papíru něco úžasného! Stačí ti k tomu šikovné ruce a tahle skvělá knížka, která ti ukáže, jak na to. Postupy jsou jednoduché, jasně popsané krok za krokem a doplněné názornými obrázky. Podle návodů můžeš během chvilky složit usmívajícího se plejtváka, tajemného rejnoka, rohatou kravičku, mazanou lišku, hravé štěňátko, elegantní labuť, strašlivého tyranosaura a mnoho dalších zvířátek. V knize najdeš na skládání papírových zvířátek duhové origami papíry.

Origami

Jednoduchá papírová zvířátka pro šikovné prstíky

Autorka: Lisa Milesová
Přeložila: Dagmar Eisenmannová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 216×280 mm
ISBN: 978-80-7391-984-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Origami vydalo nakladatelství Slovart.

OrigamiUk1OrigamiUk2

————————————————

Předchozí kniha možná více potěšila děti. Tato zase rozsvítí oči všem ženám, které milují ruční práce. S knihou Bohémské háčkování z nakladatelství Metafora bude jejich pohoda v křesle dokonalá!

Šatník i domácnost rozsvítí záplava bohémských háčkovaných výtvorů.
Rádi byste si pořídili parádní kolekci háčkovaných výrobků v nespoutaném bohémském stylu? Pak vám nabízíme tři desítky úžasných pestrobarevných modelů inspirovaných tradičními lidovými vzory.
Tato jedinečná sbírka háčkovaných doplňků obsahuje projekty, jejichž výroba je rychlá a snadná, jako jsou třeba polštářky a nejrůznější malé podložky. Najdete zde ale i rozměrnější výrobky, například šály či deky, jejichž zhotovení zabere o něco více času.
Uvidíte, že půvabné lidové vzory jsou nejhezčí v pestré škále barev. Všechno vám půjde snadno a podle návodů a vzorů našich talentovaných umělkyň uháčkujete, co jen vás napadne: tašky, rukavičky… a mnoho dalších překrásných věcí.
Seznámíte se s fantastickými technikami háčkování a získáte spoustu inspirace. Barevné fotografie vám pomohou pochopit, jak přesně při práci postupovat a jak úžasné věci vás na konci čekají.
Ohňostroj veselých barev rozzáří vaše oblečení i bytové dekorace a vnese do vašeho domova i šatníku duhovou vlnu bohémské elegance.
Budete šik, originální a moderní.

Bohémské háčkování

Autorka: Marike Slumpová
Přeložila:  Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 223×223 mm
ISBN: 978-80-7359-456-5
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Bohémské háčkování vydalo nakladatelství Metafora.

 

————————————————

A nezapomínáme ani na muže – zejména pro seniory tu máme pro odpolední pohodu ke kávě sešit plný nových křížovek. A nejen, že si při luštění procvičí mozkové závity, ještě z nich získají mnoho zajímavých rad pro zahrádkaření!

Luštěte a poučte se!
Vedle stovky švédských křížovek přinášíme 50 otázek a odpovědí, ve kterých jistě i zkušený zahrádkář najde poučení a inspiraci.
Velké písmo usnadňuje čtení a luštění.

Křížovky s větším písmem – otázky a odpovědi pro zahrádkáře

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 208×296 mm
ISBN: 8594155756650
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Křížovky s větším písmem – otázky a odpovědi pro zahrádkáře vydalo nakladatelství Fragment.

KrizovkyUk


Jak trávíte pohodové chvilky vy? Která z knih by vám udělala největší radost?
Podělte se s námi v komentářích!

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

(Zdrojem náhledového obrázku je www.flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOrigami

Milesová, Lisa

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeBohémské háčkování
Tradiční motivy v moderních barevných kombinacích

Slumpová, Marike

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeKřížovky s větším písmem – otázky a odpovědi pro zahrádkáře

Fragment, 2015

Napsat komentář