Vyhrajte pohádkový detektivní příběh pro děti

Hleda-se-hvezda-perex
Říkáte si, jak je možné v jedné knize zkombinovat pohádku a detektivku? Jde to jednoduše, pokud jsou hlavními hrdiny princezna a kašpárek z království Zářivé hvězdy, ve kterém se stala loupež. Ti dva se totiž pustí do pátrání a zloděje hodlají najít.

Neobvyklá dvojice detektivů na stopě

HvezdaObr2Dobrodružná pohádková detektivka nejen pro princezny.

Za sedmero horami a sedmero staletími leží království Zářivé hvězdy. Dlouhá léta tam vládl klid a mír, protože zemi chránil bájný meteorit, který kdysi spadl z nebe. Všichni zločinci se té zázračné noci změnili v kamenná vejce. Zlo zmizelo. Avšak v den, kdy započíná náš příběh, v týž den, kdy na královský hrad přichází nový kašpárek, se náhle ukáže, že Zářivou hvězdu – onen bájný meteorit – někdo ukradl. V kamenných vejcích to pracuje, hrad s napětím očekává útok zlých sil.

Existuje jediný způsob, jak zabránit katastrofě: vypátrat zloděje a Zářivou hvězdu na hrad vrátit. Tohoto převelikého úkolu se zhostí dvojice detektivů, které si zamilujete: nevšední kašpárek s jednou rolničkou a malá, trochu osamělá princezna. Podaří se jim království zachránit?

Půvabný románek o zločinu a lásce pobaví čtenáře všeho věku, nejvíce však děti od sedmi do dvanácti let.

 

Hledá se hvězda

Autorka: Lenka Brodecká

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Tereza Ščerbová
Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-7491-495-9

Přečtěte si více o knize Hledá se hvězda, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prohlédnout ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Král začal hudrovat: „Ty jsi dneska nějaká rozjívená, dcero. Nejvyšší čas, že jsem ti opatřil společníka. Abys věděla, mám pro tebe důležitý úkol: až se najíš, provedeš kašpárka po hradě.“
Princezna udělala otrávený obličej.
„A pěkně mu všechno ukaž!“
„Směl bych vidět i Zářivou hvězdu?“ zeptal se kašpárek. Ale asi to byla moc troufalá otázka, protože Princezna a hrabě Montér překvapením ztuhli.
„Proč ne?“ odpověděl klidně král. „Princezna tě zavede i do Zrcadlové věže.“
„Ale tatínku!“ zvolala Princezna. „Ze všech lidé na světě smíme přece Hvězdu navštěvovat jen my dva, ty a já!“
„Ode dneška bude mít tu výsadu i kašpárek,“ řekl král. „A vůbec, běžte už, no jen jděte!“
Princezna s kašpárkem se zvedli od stolu a pomalu odcházeli. Hrabě Montér seděl jako opařený. Král jej plácl do zad a zvesela zahlaholil: „Dojez řízek, Černý raku, v salónu si dáme kávu nebo něco… víš co.“ A spiklenecky na hraběte zamrkal. (str. 26)

 

Vyhrajte knihu Hledá se hvězda

Poznejte hrdiny tradičních pohádek v nové roli i tak, jak je neznáte. Kašpárek s jednou rolničkou a malá Princezna se totiž rázem promění v detektivy, když odhalí, že někdo ukradl Zářivou hvězdu. Celý příběh je navíc doplněn mnoha roztomilými obrázky Terezay Ščerbové. Ačkoli je kniha primárně určena pro děti od sedmi do dvanácti let, ale jistě zaujme i ty starší.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Hledá se hvězda vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hledá se hvězda
probíhá od 20. května do 2. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 pohádkové detektivky Hledá se hvězda

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHledá se hvězda

Brodecká, Lenka

Host, 2015

Vyhrajte pohádkový detektivní příběh pro děti - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, kniha Hledá se hvězda dnes dorazila. Mockrát děkuji!

Napsat komentář