Jo Nesbø v Praze

IMG_1662
Jeden z aktuálně nejznámějších autorů žánru severské krimi Jo Nesbø přiletěl v prvních květnových dnech do Prahy, aby tu svým početným fanouškům  v Paláci knih Neoluxor podepsal některé ze svých knih.

Již hodinu před začátkem autogramiády, která se nakonec o třicet minut posunula a začala dříve, než byl původní záměr, postával hlouček nadšenců před knihkupectvím. Pozornému oku neuniklo, že to není uskupení jen tak ledajaké, ale že je to ve skutečnosti konec fronty příznivců norského spisovatele. Jaké bylo překvapení, když jen o několik desítek minut později se závěr fronty přesunul přes Václavské náměstí, Opletalovou ulicí daleko za Divadlo Radka Brzobohatého.

IMG_1707

Nebylo proto divu, že pořadatelé z časových důvodů spisovatele ani neuvedli, rovnou rozhodli, že se nebude ani fotit, ani psát věnování, jelikož by to bylo opravdu na dlouho. Jo Nesbø tedy přivítal své fanoušky několika slovy sám a následně už zasedl za malý stolek a vrhl se do podepisování. Drobný autor byl příznivě naladěn a po celou dobu ho neopouštěl sympatický úsměv.

IMG_1743

Podepisovala se nejen poslední kniha Policie, k jejímuž uvedení na český trh Jo Nesbø do Prahy zavítal, ale také všechny další psané v několika různých jazycích. Několika šťastlivcům se dokonce podařilo se se spisovatelem vyfotit, některé z dětí se dočkalo i podání ruky a věnování.

Takový ohlas už dlouho žádná autogramiáda nepamatuje a my se můžeme těšit na další aktuálně tak oblíbené severské autory, kteří se už v příštím týdnu objeví na veletrhu Svět knihy.

IMG_1751

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolicie

Nesbo, Jo

Kniha Zlín, 2015

Napsat komentář