Ukázka z knihy Diňáci

dinaci2
Čtyři malý dinosauři se rozhodli vyrazit do lidského světa. Zde se musí naučit všemu, co se učí malé děti. Čtení plné úkolů a hlavně pestrobarevných obrázků je určené začínajícím čtenářům.

Předmluva

Bylo, nebo nebylo. Bylo-li to, tak to bylo moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc dávno.Bylo to tak moc dávno, že se to nedá vypsat na jeden řádek. Bylo to tak moc dávno, že se to nedá přečíst na jedno nadechnutí. Bylo to tak moc dávno, že si nikdo nepamatuje, jak to doopravdy bylo. Mohlo to být tak, mohlo to být i jinak. A mohlo to být právě takto…

Vítějte na světě, Diňáci

Bylo to dávno, pradávno. Kde se vzala, tu se vzala, v jeskyni se objevila čtyři vajíčka. Čípak asi jsou? Puk. Juj, právě puklo to největší. Kouká z něho hlava malého dinosaura. „Papat, posím,“ povídá mládě, neumí totiž říkat R. Když tak hezky posíš, budeš se jmenovat Posi. Křup. I z druhého vajíčka se líhne diňáček a drží knihu. Co to čteš? „Albi… albu…“ Ano, je to ALBUM DINOSAURŮ. Viď, Albi? Lup. Lup. Z vajíčka se vylouply nožky a hup, hup. Bam. Vajíčko narazilo do stěny. Skořápka praskla a dinosauří slečna, co se v něm schovávala, byla vysvobozena. Hup a bam. Aha, tak ty budeš Bamba.
A co to poslední vajíčko? Kdypak ono vydá své tajemství? Á, už se chvěje… No toto! Šišatec chrní! Tak to ne! Haló, budíček! Křáp. Ve vajíčku spí dinosauří holka. „Mí ááá,“ zívla Mia. Vítejte na světě, diňáci!

dinaci.

Prolistujte si ukázku zde!

Knihu Diňáci vydalo nakladatelství Grada.


Nakladatelství GRADA existuje v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDiňáci

Rožnovská, Lenka

Grada, 2015

Napsat komentář