Holčičí čtení

divka-si-cte
Dnešní knižní tipy věnujeme dívkám. S hlavními hrdiny prožijeme  nesnáze, dobrodružství i příjemné okamžiky patřící do světa dospívajících. Možná se v některých situacích i poznáme.

Hlavní hrdinové knize Sarah Moore Fitzgeraldové přesně vědí, jak chutnají kouzelné jablečné koláče. O tom, co je to přátelství a jak moc je důležitá síla v nejhorších situacích se nevzdat, vypovídá kniha Jablečný koláč naděje, kterou vydalo nakladatelství CooBoo.

Jablečný koláč naděje

Oskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat. Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

Podle záznamů si Oskar vzal z garáže svoje staré horské kolo a vyrazil k Hallow Bridge, jehož světla vždycky vypadají, jako by na vás mrkala. Lidé říkali, že nejspíš sjel z konce mola a vrhnul se do moře.
„Existuje nějaký důkaz, že to udělal? Svědčí o tom něco?“ ptali jsme se Steviem sebe navzájem, když jsme se podle plánu setkali tu půlnoc  po Oskarově mši.
„Bylo tu to kolo,“ řekl Stevie, „našli jeho kolo. Jeden z potápěčů ho našel, bylo pokroucené a kapala z něj voda. Někdo ho támhle opel o poslední kamenný sloupek, a tak tam zůstalo několik dalších dní.“

Zaujala vás ukázka z knihy? Neváhejte a přečtěte si celou ukázkovou kapitolu!

Autorka: Sarah Fitzgeraldová
Přeložila: Karolina Medková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7447-780-5
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Jablečný koláč naděje

——————————————————-

Další z deníků nám odhalí život jedné praštěné dívky, která se svojí kapelou Zatím vlastně nevím konečně zažila pár minut slávy! Jak však Nikki bude stíhat školu a své kamarády? To se dozvíte v Deníku mimoňky 7: Příběhy nestylový TV celebrity autorky Rachel Reneé Russellové, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Deník mimoňky 7: Příběhy nestylový TV celebrity

Nikki Maxwellová a její kapelka Zatím vlastně nevím se konečně dočkají svých pěti minut slávy a při nahrávání jejich hitovky, kterou před pár měsíci zaujali slavného televizního producenta, je bude dokonce sledovat televizní štáb! Jenomže v životě největší školní mimoňky není nikdy nic tak jednoduché: dokáže se Nikki poprat se svým novým pekelně natřískaným rozvrhem? Bude mít vůbec čas na svoje kámoše a hlavně – na Brandona? A dá si MacKenzie už konečně pohov se svými věčnými ďábelskými intrikami nebo naopak využije neustálé přítomnosti kamer k něčemu fakticky odpornému?

ukazka-z-knihy-denik-mimonky7

Autorka: Rachel Russellová
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 336
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3624-5
Doporučená cena: 289 Kč

Přečtěte si více o knize Deník mimoňky 7: Příběhy netylový TV celebrity

——————————————————-

Spletitou skládačku o tom, že se nic neděje žádnou náhodou, vylíčil Marcus Sedwick v knize Já nejsem neviditelná. Knihu vydalo nakladatelství CooBoo.

Já nejsem neviditelná

Otec Laureth Peakové ji naučil sledovat opakující se události, vzory a čísla – což je něco, pro co má jeho dcera očividně mimořádné nadání. Její tajemství? Je slepá. Pak se ovšem táta ztratí, Laureth popadne svého sedmiletého brášku a vydají se vstříc záhadě, která je dovede až do New Yorku. V tomhle velkoměstě je její dovednost vysledovat šokující a občas nebezpečné spojitosti dovede do světa plného temnoty. Zachrání tátu i sebe?

Apofenie je efektní výraz, ale v podstatě znamená to, co máme všichni v sobě, touhu, snahu, potřebu za vším vidět vzorce. Lidská mysl je velmi úspěšná v poznávání vzorců.
Je to záležitost evoluce.
Tak třeba rozeznávání tváří. Jsme dobří v pozorování tváří, které vidíme kolem. Stačí vodorovná čárka a nad ní dvě tečky. Dokonce i předek auta nebo domu se dvěma okny nad hlavním vchodem nebo cokoli s dvěma kroužky a rovnou čárou nám připomíná lidský obličej.

Zaujala vás ukázka z knihy? Neváhejte a přečtěte si celou ukázkovou kapitolu!

Autor: Marcus Sedwick
Přeložila: Dana Stuchlá

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 120×185 mm
ISBN: 978-80-7447-803-1
Doporučená cena: 269 Kč

Přečtěte si více o knize Já nejsem neviditelná

——————————————————-

Kniha Deník rebelky – Moje šáhlý bábinky je již třetí z čtyřdílné série autorky Karen McCombie. Jak si poradí rebelka Sadie s návštěvou babiček? Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Deník rebelky – Moje šáhlý bábinky

Ahóóój! Jmenuju se Sadie a moje trhlá rodinka je zase v kondici. Přijela babička Nonna, která ví všechno nejlíp a pořád nás všechny opravuje. Chrápe, navezla se mi do pokoje a co je nejhorší, vyzdobila si ho po svém. Chystá se k nám i moje druhá babička. Mám nepříjemný tušení, že si ty dvě vjedou do vlasů. A jestli tě zajímá, jak se má moje trapný dvojče Sonny, tak se má dobře. S kapelou budou mít velkej koncert. Doufám, že ho ty jeho fanynky sežerou a bude od něj klid! 3. díl čtyřdílné série pro holky.

Autorka: Karen McCombie
Přeložila: Petra Key

Počet stran: 184
Vazba: lepená
Formát: 190×130 mm
ISBN: 978-80-253-2154-6
Doporučená cena: 149 Kč

Přečtěte si více o knize Deník rebelky – Moje šáhlý bábinky a ukázku z ní


Která kniha vás nejvíce zaujala? Napište nám do komentářů!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v naší aukci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJablečný koláč naděje

Fitzgeraldová, Sarah Moore

CooBoo, 2015

zobrazit info o knizeDeník mimoňky 7: Příběhy nestylový TV celebrity

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeJá nejsem neviditelná

Sedwick, Marcus

CooBoo, 2015

zobrazit info o knizeDeník rebelky – Moje šáhlý bábinky

McCombie, Karen

Fragment, 2015

Napsat komentář