Odhalte nebezpečí včas

nebezpecne-osobnosti
Nebezpečí číhá všude a nová kniha bývalého zvláštního agenta FBI vám ho pomůže odhalit. Dle návodů a otázek pak sami rozpoznáte potenciálního násilníka. Mimo to vám také poradí, jak se z možných krizových situací dostat.

Nebezpečné osobnosti jsou blíže, než si myslíte. Chraňte se před nimi!

Joe Navarro působil pětadvacet let ve službách FBI jako zvláštní agent a specialista na profilování pachatelů trestných činů. Je autorem bestselleru „Jak prokouknout druhé lidi“. Ve své nové knize odhaluje kritické varovné signály, jež vám pomohou včas rozpoznat potenciálně nebezpečné jedince, kteří by vám a vašim blízkým mohli ublížit fyzicky, emocionálně nebo finančně.

Dozvíte se:
– Jak poznáte nejčastější typy nebezpečných osobností – narcistickou, emočně nestabilní, paranoidní a predátorskou.
– Jak se projevují v práci, ve vztazích a v běžném životě.
– Jak negativně působí na ostatní.
– Jak rozpoznáte příznaky patologického chování.
– Proč je potřeba reagovat včas a rázně.
– Jak preventivně snížit riziko, že by se člověk mohl stát obětí.
– Jak postupovat, když se do krizové či ohrožující situace dostanete.

Kniha je doslova prošpikována konkrétními kriminálními případy i příběhy klientů z běžného života.

Pro jednotlivé typy osobností zde najdete podrobný seznam otázek, pomocí kterých můžete zjistit, zda a v jaké míře se u konkrétní osoby projevuje nebezpečné chování. Naučíte se tak poznat, jaké chování už není v pořádku, a co byste si neměli nechat líbit.

Ojedinělá publikace je určena skutečně všem – jak široké veřejnosti, tak profesionálům, například policistům nebo sociálním pracovníkům, kteří se s nebezpečnými jedinci setkávají nejčastěji.

Ukázka z knihy

NEBEZPEČNÉ OSOBNOSTI MEZI NÁMI

V dnešní době každý dobře zná pochmurné novinové titulky. Osamělý zabiják vchází do kancelářské budovy (třídy, kempu nebo na jiné místo), zdánlivě bez jakékoliv příčiny vytáhne útočnou pušku či jinou zbraň a zabije nebo zmrzačí mnoho nevinných obětí. A po každé takové události, když opadne chaos, pohřbí zemřelé a zranění se zotaví (přičemž jim i jejich rodinám nepochybně zůstane trauma na celý život), vyvstanou otázky: „Kdo mohl něco takového udělat? Dalo se tomu nějak zabránit?“
Stanou-li se podobné násilné činy, jsou jich plné zprávy a všichni se jimi zaobírají dlouhé měsíce (jmenujme například masakry, jež se odehrály na polytechnické univerzitě Virginia Tech ve Virginii, na střední škole Columbine High School a na základní škole Sandy Hook Elementary School ve Spojených státech a dále pak v Oslu v Norsku). Hrůzné případy masového vraždění se bohužel dějí až příliš často. Jen v Americe k nim dochází průměrně osmnáctkrát až dvacetkrát ročně. To je více než jeden incident každý měsíc. Valí se na nás téměř s železnou pravidelností a jsou téměř ochromující. „Kolik lidí zabili tentokrát?“ ptáme se nevěřícně. Zemřelo osm, šestnáct, dvacet šest nebo sedmdesát sedm obětí (jako 22. července 2011 na ostrůvku Utøya v Norsku, kde vraždil Anders Behring Breivik, narcistický a xenofobní pravicový extremista)?
Přestože jsou tyto násilné činy šokující, neposkytují ucelený obraz o trýznitelích většiny obětí. Smutná pravda je, že na každého masového vraha připadají stovky dalších pachatelů, kteří zabili jen jedno dítě, jednoho přítele či přítelkyni, jednoho manžela či manželku. A těmto činům se málokdy věnuje větší pozornost, při troše štěstí se dostanou maximálně na šestou stránku nejčtenějších novin. Jenže právě skutky, jimž se nevěnuje velká pozornost a nedostanou se do celostátního zpravodajství, představují přesně ten druh trestné činnosti, trýznění a utrpení, s jakým se mnozí z nás mohou s velkou pravděpodobností setkat. (str. 19)

Prolistujte si knihu!

 

Nebezpečné osobnosti

Autoři: Joe Navarro, Toni Sciarra Poynter

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5487-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nebezpečné osobnosti vydalo nakladatelství Grada.

 

O autorech

Joe Navarro je autor oblíbených knih Jak prokouknout druhé lidi (What Every Body Is Saying) a Phill Hellmuth uvádí: Techniky FBI v pokeru aneb každý soupeř se dá přečíst (Phil Hellmuth Presents Read ’Em and Reap). Pětadvacet let působil u FBI jako zvláštní agent kontrarozvědky a poradce pro neverbální komunikaci. Přednáší v různých zemích světa a poskytuje poradenství společnostem umístěným na seznamu Fortune 500, stejně jako FBI, americkému ministerstvu zahraničí a dalším složkám zajišťujícím zpravodajské služby. Často vystupuje ve významných mediálních pořadech, jako například Hardball s Chrisem Matthewsem, Today, CBS Early Show, zpravodajství CNN a Fox News. Žije v Tampě na Floridě.
Odkaz na web autora: www.jnforensics.com

Toni Sciarra Poynter je spisovatelka a redakční konzultantka, která se zabývá nakladatelskou činností více než pětadvacet let. Specializuje se na psychologii, osobní rozvoj, vědu a společenské trendy. Žije v New Yorku.

(Zdroj informací: nakladatelství Grada)

 

Řekli o knize

Kniha pro všechny, kdo studují lidskou povahu, nebo pro každého, kdo chce být dobře vyzbrojen na setkání s cizími lidmi.

HENRY C. LEE, PhD., zakladatel Institutu forenzních věd Henryho C. Leea

Kniha je strhující jako napínavá detektivka a přitom může zachraňovat životy, neboť je napsána jako svépomocná příručka, jak se nebezpečných osobností zbavit. Každá žena by si ji měla přečíst.

DR. WENDY WALSH, moderátorka pořadu Happily Never After televizní stanice Investigation Discovery Network

Tato kniha je trefou do černého! Vřele ji doporučuji, protože v podstatě všichni jsme v mnoha případech oběťmi nebo potenciálními oběťmi nebezpečných osobností.

SUSAN SEXTON, právní analytička a bývalá soudkyně 13. justičního obvodu, Florida


Nakladatelství GRADA existuje v  České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebezpečné osobnosti
Jak je odhalit a chránit se před nimi – Příručka bývalého agenta FBI

Navarro, Joe - Poynter, Toni Sciarra

Grada, 2015

Napsat komentář