Hurá, humor!

sun-burst-1269245-m
Smějete se rádi? Jak by ne! Smích je přeci nejlepší lék. Nahlédněte do našich dnešních knižních tipů, které vám zaručí veselou četbu!

Život se může změnit v jediném okamžiku. Své o tom ví bratři Harry a George vystupující v díle Kéž je nám odpuštěno. Knihu napsala A. M. Homesová. Můžete si přečíst ukázku ze zábavného románu. O knize jsme vás již informovali zde.

Kéž je nám odpuštěno

Autorka: A. Homesová
Přeložila: Lenka Kapsová

Počet stran: 573
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-249-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Kéž je nám odpuštěno vydalo nakladatelství Host.

Harold Silver tráví život pozorováním svého mladšího, ale vyššího bratra George, výstředního televizního producenta se sympatickou manželkou, dvěma dětmi a vilou na předměstí New Yourku. Harry, historik a expert na prezidenta Nixona, však také zná Georgovu násilnickou povahu. A chvíle, kdy se George přestane ovládat, má za následek čin tak násilný, že oběma bratrům převrátí život naruby.

——————————————

Pro milovníky kresleného humoru, který zahrnuje vtipy, gagy i komiksy, zde máme Jak rozesmát Monu Lisu? od Jiřího Žáčka. Kniha plná ilustrací vás jistě pobaví i donutí k zamyšlení.

Jak rozesmát Monu Lisu?

Autor: Jiří Žáček

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 145×145 mm
ISBN: 978-80-7244-378-9
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Jak rozesmát Monu Lisu? vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Kniha Žáčkových aforismů a obrazových gagů inspiruje čtenáře k nekonvenčnímu myšlení, neboť humor polidšťuje každou komunikaci. Ale ani humoru nemá být přespříliš. Permanentním vtipálkům, kteří chtějí být za každou cenu středem pozornosti, ukazuje autor dlouhý nos. Pokud má člověk na Zemi přebývat poeticky, bez tvořivého myšlení nemá šanci. Jak tedy rozesmát Monu Lisu? Nijak. Proč by měla mít pusu od ucha k uchu, když jí ten tajuplný úsměv sluší víc? Mají snad ženy hezčí ozdobu než tajemství?

———————————————

Co se stane, když puntičkářský skladatel přenechá k opatrování svůj byt bohémskému kamarádovi? To se dozvíte v knize Pravidla péče o dřevěné podlahy. Jde o debutový román Willa Wilese, který byl nominovaný na National Book Award. Nahlédněte do ukázky.

Pravidla péče o dřevěné podlahy

Autor: Will Wiles
Přeložil: Tomáš Stejskal

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135 × 206 mm
ISBN: 978-80-242-4761-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pravidla péče o dřevěné podlahy vydalo nakladatelství Knižní klub.

Sebevědomý skladatel Oskar, autor světově proslulých Variací na jízdní řády tramvají, je tak trochu pedant a puntičkář. Přesto nalezne odvahu poprosit svého bohémského kamaráda, aby se mu nějakou dobu staral v jeho po všech stránkách dokonalém domově o kočky. V bytě uklizeném tak, že by zde šlo jíst z podlahy, mu zanechává manuál a na každém kroku nalepené papírky s instrukcemi, jak s čím zacházet a co dělat. Když spisovatel na druhý den ráno nachází na podlaze malou skvrnu, rozhodne se (jak už bývá jeho zvykem) samozřejmě udělat to nejhorší, co v dané situaci může – sám skvrnu zkusí odstranit. A pak už nic na světě není takové jako předtím…

————————————–

Anglický humorista P. G. Wodehouse, od jehož smrti uplyne letos čtyřicet let, se stále těší čtenářské přízni, jakou by mu jeho současníci jistě záviděli. Vytvořil ideální svět plný slunce a zábavy a zaplnil ho originálními postavami. Nejinak je tomu v románu Henry a jeho hosté. Přečtěte si ukázku!

Henry a jeho hosté

Autor: P. Wodehouse
PřeložilIvan Vávra

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-518-8
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Henry a jeho hosté vydalo nakladatelství Vyšehrad.

V románu Henry a jeho hosté si každý přeje něčeho se zbavit, případně to hodit na krk nějakému nešťastníkovi. Příkladně zámecký pán Henry Paradene by rád vnutil své strašlivé venkovské sídlo americkému bratranci Wendellovi, sběrateli těžítek. Wendell, obdařený, nebo spíše obtížený, tetou Kelly, jež ho neustále uvádí do trapných situací, by byl nejraději, kdyby jeho a tetičku rozděloval nedozírný oceán. A pak tu máme Henryho neteř Jane, jež by nutně potřebovala setřást snoubence, z něhož se vyklubal nafrněný suchar, zatímco Bill by se ochotně, poté, co poznal Jane, zbavil staromládenectví. A její bratr… ale o tom už je celý příběh, který po mnohých zvratech dospěje k očekávanému šťastnému konci.

———————————————

Pobavte se při četbě knihy Třetí hrob přímo před nosemZvláštní svět smrtky Charley, která vídává satanova syna, na papír přenesla Darynda Jonesová, ideálně tak skloubila nadsázku a prvky napětí. Přesvědčte se sami!

Třetí hrob přímo před nosem

Autorka: Darynda Jonesová
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 392
Vazba: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-7306-700-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Třetí hrob přímo před nosem vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Vstupte do bizarního světa „smrtky“ Charley Davidsonové, soukromé vyšetřovatelky z Nového Mexika specializující se na paranormální jevy. Zatímco Charley mluví s mrtvými, leje do sebe černé kafe po litrech, aby neusnula, protože kdykoli zavře oči, vidí Reyese Farrowa, Satanova syna. Jeho vzrušující zjev ji nenechá v klidu ani ve spaní! Navíc musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem a vypořádat se s gangem motorkářů.

——————————————

Ženy se smyslem pro humor, které dokážou brát život s nadhledem, jistě ocení audioknihu Není přání jako přání. Přenesme se do Londýna za Heather, která se po několika životních kopancích snaží vyrovnat s realitou. Jaká jsou její přání? To prozradila autorka Alexandra Potter. Poslechněte si ukázku!

Není přání jako přání

Autorka: Alexandra Potter
Přeložila: Dagmar Brejlová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-86212-92-0
EAN: 8590236002838
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Není přání jako přání vydalo nakladatelství Radioservis.

Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouzelného proutku skutečně začíná měnit a život se rozjasňuje. Splněná přání začínají nabírat na obrátkách, Heather je zaskočená tím, co se děje. Ale když do rodinného života zasáhne nečekaná a vážná nemoc otce, usoudí, že je nejvyšší čas na vřes zapomenout a ujasnit si priority. Váhá, jestli jí přání skutečně plnil vřes, nebo to byly shody okolností a náhody. Těžko říct…

————————————–

Vraťte se spolu s románem Nestydaté plavky do roku 1957, kdy hezká děvčata ještě věřila na počestnost a prťavé bikiny dokázaly vyvolat na pláži pozdvižení! Knihu o rodičovských nárocích, západním pobřeží Spojených států a dřívějších plavkách napsal autor C. D. Payne. Nahlédněte do ukázky!

Nestydaté plavky

Autor: C. D. Payne
Přeložila: Naďa Funioková

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7462-750-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Nestydaté plavky vydalo nakladatelství Jota.

Colm Moran má všechno, co by si jen mohl přát: je mladý, pohledný a pochází z bohaté rodiny. Právě ukončil studium na Yale a chystá se rozjet závratnou kariéru hollywoodského producenta nezávislých filmů, ve kterých by zářila jeho krásná přítelkyně, nadějná adeptka herecké profese. Schází jen maličkost – přesvědčit otce, aby mu poskytl počáteční investici. Bohužel pan Moran starší má na věc jiný názor. Chce, aby se Colm přesunul kamsi na západní pobřeží, kde má po zesnulém strýčkovi převzít nepříliš prosperující firmu na výrobu plavek pro prostorově výraznější ženy. Pokud prokáže, že má opravdu podnikatelské buňky, je otec ochoten investici do filmařské budoucnosti svého syna ještě zvážit. A tak se Colm zčistajasna ocitne v zapadákově, kde lišky dávají dobrou noc, s týdenním platem, který by mu dřív nestačil ani na večeři. Ještě že tu aspoň není nouze o pohledné dívky. Nebo že by jich bylo až trochu moc?


Zaujaly vás dnešní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKéž je nám odpuštěno

Homesová, A. M.

Host, 2015

zobrazit info o knizeJak rozesmát Monu Lisu?

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2015

zobrazit info o knizePravidla péče o dřevěné podlahy

autora, Všechny knihy

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeHenry a jeho hosté

Wodehouse, P. G.

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeTřetí hrob přímo před nosem

Jonesová, Darynda

Pavel Dobrovský – BETA, 2015

zobrazit info o knizeNení přání jako přání

Potter, Alexandra

Radioservis, 2011

zobrazit info o knizeNestydaté plavky

Payne, C. D.

Jota, 2015

Napsat komentář