Praktičtí rádci pro dospívající

DivkaCteKnihu
Jak poznám, že opravdu miluji? A jak poznám, že jsem milován/a? Tyto otázky trápí mnoho dospívajících. Dnes vám nabídneme několik příruček, které náctiletým poradí s nejedním problémem.

Znát základní pravidla etikety není nikdy na škodu, ba naopak. Audiokniha Tereza prostřednictvím příběhu šestnáctileté dívky prozrazuje například to, jak se vyrovnat životními problémy. Audioknihu Ladislava Špačka vydalo nakladatelství Mladá fronta.

CD Tereza

Tereza je obyčejná šestnáctiletá holka, která se seznámí na Facebooku s klukem o něco starším, a spolu prožívají všechny situace, do kterých se dostávají mladí lidé jejich věku. Společně řeší svůj vztah, rozchody a návraty, ale i vztahy s rodiči, s kamarády, učí se základům chování v restauraci, v tramvaji, v hotelu, na cestě letadlem, na diskotéce, ale i na svatbě a na dovolené na jachtě. Oba projdou všemi nástrahami života a společně je překonávají. Povídání učí mladé dívky ve věku mezi čtrnácti a osmnácti lety řešit jejich životní problémy a vyrovnávat se s nimi. Poutavý příběh o první lásce je v podtextu stále provázen pravidly etikety přizpůsobenými životu a mentalitě teenagerů. Všechny potíže bude řešit hrdinka přes Facebook, resp. prostřednictvím chatu, její hlavní rádkyní je „chatařka Lada“, ovšem v diskusích zaznívají i jiné hlasy – záleží na Tereze, na čí radu dá.

Autor: Ladislav Špaček

délka audia: 3 hodiny, 43 minut
Formát: 125×138 mm
ISBN: 8594159390416
Doporučená cena: 269 Kč

Přečtěte si více o audioknize Tereza

————————————————————–

Další příručkou pro dospívající je kniha Otázky a odpovědi PRO HOLKY – dospívání, láska, sex. Kniha Petry Hisrcher se dotýká i ožehavých otázek, například co má dívka dělat, když otěhotní, ale nevynechává ani jiné dívčí starosti, třeba jestli se má stydět za své tělo. Tuto poučnou publikaci vydalo nakladatelství Fragment.

Otázky a odpovědi PRO HOLKY

Otevřené odpovědi na všechny otázky, které jsou v průběhu dospívání důležité!

Jak se mám vyznat ve svých pocitech? Měla bych svým rodičům říkat všechno? Musím se stydět za své tělo? Jak působím na kluky? Jak zjistím, jestli to se mnou myslí vážně? Co ode mne může požadovat můj přítel? Která antikoncepce je pro mě nejvhodnější? Co zažívá žena při sexu? Co mám dělat, když otěhotním? Co je v sexu a ve vztazích v pořádku a co ne?

Pro čtenářky od 13 let

Jak působím na kluky?

Na to neexistuje všeobecně platná odpověď. Co jednomu připadá líbezné, vnímá další jako pošetilé. Zatímco si myslíš, že jsi sebejistá, působíš na svůj protějšek plaše. Určitě ses už mnohokrát ptala sama sebe, jak se vlastně máš k chlapcům chovat – odtažitě a klidně, nebo vstřícně? Máš naslouchat anebo být aktivní? Raději být otevřená nebo opatrná? Ustupovat či být tvrdá? Buď v klidu. Buď především sama sebou. Prvních několik vteřin nerozhoduje o tom, jak působíš na kluka svých snů.

Autorka: Petra Hirscher
Přeložila: Vladana Hallová

Počet stran: 200
Vazba: lepená
Formát: 210×160 mm
ISBN: 978-80-253-2363-2
Doporučená cena: 199 Kč

Přečtěte si více o knize Otázky a odpovědi PRO HOLKY – dospívání, láska, sex

————————————————————–

Nesmíme zapomenout také na chlapce. Stejnou publikaci Petry Hirscher, tentokrát Otázky a odpovědi PRO KLUKY, vydalo taktéž nakladatelství Fragment.

Otázky a odpovědi PRO KLUKY

Otevřené odpovědi na všechny otázky, které jsou v průběhu dospívání důležité!

Jak mě vnímají dívky? Co se děje s mým tělem? Jak oslovit dívku, která se mi líbí? Potřebuje člověk k líbání nějakou techniku? Kdy jsem zralý na to, abych přišel o panictví? Jak se chránit při sexu? Co je ve vztahu správné a co ne? Existuje láska na první pohled? Proč lidé vůbec vstupují do manželství? Kam se můžu obrátit, když si nevím rady?

Pro čtenáře od 13 let

Jak poznám, jestli to moje přítelkyně myslí upřímně?

Podnikáte mnoho věcí společně?
Vypráví ti tvoje přítelkyně o sobě?
Hovoří a svých pocitech, plánech, o vé minulosti a o své rodině? Naslouchá ti? Účastníš se jejích plánů a záměru?
Znáš její přátele?
Jak se k tobě chová ve společnosti druhých? Jak o tobě mluví?

Je citlivá, milá, ohleduplná a něžná?

Autoři: Gerald Drews, Petra Hirscher
Přeložila: Vladana Hallová

Počet stran: 200
Vazba: lepená
Formát: 210×160 mm
ISBN: 978-80-253-2362-5
Doporučená cena: 199 Kč

Přečtěte si více o knize Otázky a odpovědi PRO KLUKY


Líbí se vám tyto publikace? Máte nějakou podobnou doma? Napište nám svůj názor do komentářů!

Nejen tyto, ale i další knihy můžete získat v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCD Tereza
Etiketa pro dívky

Špaček, Ladislav

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeOtázky a odpovědi pro kluky – dospívání, láska, sex

Drews, Gerald - Hirscher, Petra

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeOtázky a odpovědi pro holky – dospívání, láska, sex

Hirscher, Petra

Fragment, 2015

Napsat komentář