Nádech a výdech

nadech-vydech
Otevřená zpověď začínající básnířky – to je nová sbírka básní Nádech výdech. Intimní poezie propojená s akty samotné autorky nadchne každého milovníka niterních dramat.

Pokud lze o prvotině talentované básnířky An Štičkové něco říct, tak to, že je otevřená. Ve svých básních se nebojí otevřeně přiznat ke své sexuální orientaci, a navíc je kniha doprovázena fotopřílohou s akty autorky.

Nejde však o samoúčelnou exhibici, ale o odvahu a ochotu svěřit se s tím, co autorka prožívá, jak vnímá svět kolem sebe, jak jí prochází láska, které se jí dostává, ale i láska, kterou je připravena dávat plnými hrstmi.

Jazyková
Na vysoký škole se všichni rozhodli
že přestanou mluvit česky
a zahltěj mě
cizíma slovama
a odbornejma termínama

V pořádku
jak je libo

Ale mezi náma dvěma
bych to nezaváděla
nepotřebuju slyšet
„Udělej mi to!“
ve třech jazycích včetně latiny
zbytečně to zdržuje, zlato.

Ale nějak už bys to konečně říct mohla.

Nádech výdech

Autorka: An Štičková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 156 × 217 mm mm
ISBN: 978-80-87973-08-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Nádech výdech vydalo nakladatelství No Limits.

 

Řekli o knize

„Verše Anny Štičkové znám ze dvou ročníků umělecké soutěže Face2Art, nedaly se přehlédnout. Ta útlá dívenka píše robustní poezii, není v tom žádné něžné preludování, stříbrný vítr neslyšet, její svět není útěšný, nýbrž plný zraňujících hran a střepů. Nepíše proto, aby se předváděla, nechce se zavděčit recenzentům ani spřízněným duším, nehledá harmonii, hledá svou revoltu, hledá sama sebe a je v tom hledání přísná k druhým i k sobě. Nejsou to veršíky do památníčku. Je to autentická poezie, které se dá věřit. Čtěte.“

básník Jiří Žáček


Nakladatelství No Limits se snaží naplňovat svůj název. Neklade si limity v žánrovém zaměření knih, které vydává. Jeho jediným měřítkem je kvalita vydaných knih. Ať už jde o beletrii pro dospělé nebo pro děti, poezii, populárně-naučnou literaturu nebo humoristické romány, vyhledává takové tituly, které obstojí v čase, které přinášejí kultivovanou zábavu, a které dokážou netradiční zpracování skloubit se sdílností pro širokou čtenářskou obec. Dává tak šanci i mladým a začínajícím autorům.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNádech Výdech

Štičková, An

No Limits, 2015

Napsat komentář