Fanoušci se dočkali požehnání od oblíbené irské mystičky

LornaNahled
Během pouhých 24 minut se prodalo všech tisíc lístků na přednášku spisovatelky Lorny Byrneové. My jsme měli to štěstí, že jsme se na tuto výjimečnou duchovní událost dostali a přinášíme vám jedinečnou reportáž ze setkání s ženou, která, jak sama říká, má dar vidět anděly a komunikovat s nimi.

Obrovský zájem o přednášku  Lorny Byrneové, která se uskutečnila v neděli 22. března v pražském Kongresovém centru, je důkazem, že duchovní literatura patří v České republice stále mezi oblíbené žánry, a to i přes naši ateistickou pověst.

Ačkoliv sama nejsem nábožensky založená, musím uznat, že tato na pohled drobná žena má své osobité charisma. O existenci andělů, jež dle svých slov Lorna vídá od nejútlejšího věku a o nichž mluví přesvědčivě, můžeme pochybovat, v jedné věci s ní však polemizovat nelze: lidé si neprojevují dostatek vzájemné lásky.

Maminka s postiženým chlapcem, jež se na Lornu přijeli také podívat.

Maminka s postiženým chlapcem, kteří se na Lornu přijeli také podívat.

Právě svůj jedinečný pohled na téma lásky, její původ a význam v životě autorka uvádí ve své poslední knize Nebeská láska, kterou také v rámci svého turné napříč Českou republikou, Slovenskem a Maďarskem svým fanouškům představila. Hned na začátku přednášky všechny vyzvala, aby se podívali na své sousedy a řekli jim, že je milují. Pro mnohé nebyl tento úkol jednoduchý, jiní se naopak nebáli svá slova doložit i vřelým objetím.

Autorka divákům popsala anděla, kterého právě viděla.

Autorka divákům popsala anděla, kterého právě viděla.

Téma lásky však nebylo jediným, o čem se slavná spisovatelka v nabitém sálu Kongresového centra zmínila. Hned na úvod všem prozradila, že vidí velké množství andělů, jež vyzařují obrovské, oslepující světlo, a že nechápe, proč je vidí jen ona a my ne. Namátkou si několik z nich vybrala a publiku je popsala.

Zatímco Lorna Byrneová  i moderátorka hovořily anglicky, o překlad do češtiny se průběžně starala paní tlumočnice.

Zatímco Lorna Byrneová i moderátorka hovořily anglicky, o překlad do češtiny se průběžně starala paní tlumočnice.

Následně se opět vrátila ke svému ústředními tématu lásky, a to hlavně k Boží lásce, jež nás podle Lorny Byrneové neustále obklopuje. Dále se zmínila, že hodlá i nadále psát, pokud jí k tomu andělé přivedou, a velmi otevřeně odpovídala také na dotazy z publika.

Lorna Byrne vypráví o lásce a o andělech.

Lorna Byrneová vypráví o lásce a o andělech.

Ty se týkaly otázky smrti a toho, co nás čeká po ní. Autorka své fanoušky ubezpečila, že se každá duše po smrti dostane do nebe, ale přesto, že nás po smrti čeká nekonečná láska a štěstí, neměli bychom si čas, který je nám na tomto světě vymezen, úmyslně zkracovat, a naopak si užívat každý okamžik. Byrneová narážela na vysoký počet sebevražd, jež podle jejich slov Boha trápí, protože si je nucen k sobě vzít někoho, jehož čas ještě nenadešel. V davu to vyvolali tichou diskuzi a vzápětí se ozval další dotaz, jež se týkal smrti. A to konkrétně úmrtí zvířat. Dotazující žena se Lorny ptala, zda i zvířata jdou po smrti do nebe. Ač prý nerada, autorka prohlásila, že jelikož Bůh zvířatům duši nedal, po své smrti do nebe nejdou.

Jeden z fanoušků, který Lorně položil svůj dotaz.

Podobným argumentem vyvrátila i existenci reinkarnace, na níž padl následující dotaz, a nad otázkou, co vlastně duše v nebi dělá, se jen pousmála a svým fanouškům se snažila vysvětlit, že posmrtných život se snažíme pochopit moc z lidské perspektivy, ale tak na něj nahlížet nelze, jelikož už nejsme s pozemským světem spojeni. Podle autorky naše duše v nebi nevykonávají běžné činnosti, na které jsme zvyklí, proto je pro nás těžké přijmout, že by se v nebi nic „nedělo“. Na závěr proběhla ještě společná motlitba.

Společná modlitba.

Společná modlitba.

S velmi rozpačitými pocity ohledně života a smrti se lidé po skončení přednášky shlukli v předsálí, aby dostali osobní požehnání od slavné mystičky. Někteří si na něj počkali i několik hodin, což s ohledem na počet zájemců, jež se blížil k tisícovce, není tolik překvapivé.

Stovky fanoušků čekaly na požehnání od Lorny Byrne.

Stovky fanoušků čekaly na požehnání od Lorny Byrneové.

Lorna Byrneová patří k velké propagátorce duchovní nauky a její knihy jsou oblíbené po celém světě. Její autobiografie nazvaná Andělé v mých vlasech se stala mezinárodním bestsellerem a byla přeložena do třiceti jazyků a vyšla ve více než padesáti zemích. Podobně úspěšné se staly další spisovatelčiny knihy, Schody do nebe, Andělské poselství naděje a i její nejnovější Nebeská láska. Všechny zmíněné tituly u nás vydalo nakladatelství Knižní klub. Velmi oblíbená je tato autorka i u nás, důkazem toho může být přes 120 tisíc prodaných výtisků všech jejích knih dohromady.

Požehnání od Lorny Byrneové.

Požehnání od Lorny Byrneové.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebeská láska

Byrneová, Lorna

Euromedia Group, 2014

zobrazit info o knizeAndělské poselství naděje

Byrneová, Lorna

Euromedia Group, 2013

zobrazit info o knizeSchody do nebe

Byrneová, Lorna

Euromedia Group, 2012

zobrazit info o knizeAndělé v mých vlasech - Vzpomínky - Skutečný příběh moderní irské mystičky

Byrneová, Lorna

Euromedia Group, 2014

Napsat komentář