Zažijte vlnu lásky. I přes severák za okny.

New Picture (1)
Od čtení tohoto románu vás nikdo nedostane. Ani jeřábem. Daniel Glattauer si totiž svým dílem získal tisíce čtenářských srdcí a ani vy nebudete výjimkou! Vychází první souborné vydání Glattauerových bestsellerů.

 

Jeden z nejpůsobivějších dialogů o lásce, jaké můžeme v současné literatuře najít.

- Der Spiegel

 

Dobrý proti severáku je jedno z nejlepších představení projektu Listování. Aby ne, autorovi se podařilo něco nemožného, spojit neslučitelné; příběh knihy je totiž romantický a vtipný zároveň. Není divu, že si čtenáři vyžádali pokračování: román Každá sedmá vlna. Obě knihy přečtete jedním dechem.

- Lukáš Hejlík, Listování.cz

 

Ukázka z knihy

O 9 měsíců později
Bez předmětu
veselé Vánoce a úspěšný nový rok přeje
Emmi Rothnerová

O 2 minuty později
Odp:
Milá Emmi Rothnerová, známe se sice ještě míň než nijak, ale přesto Vám děkuji za srdečný a nesmírně originální hromadný mail! Abyste věděla: zbožňuji skupinové maily pro skupinu, ke které sám nepatřím.
Zdraví Leike

O 18  minut později
Re:
Omlouvám se za písemné obtěžování, pane Zdraví Leike.
Omylem jste se dostal do adresáře mých zákazníků, když jsem před několika měsíci chtěla zrušit předplatné a nechtěně jsem se překlepla na Vaši mailovou adresu.
Okamžitě Vás vymažu.
PS: Pokud Vás napadá nějaká originálnější formulace, jak někomu popřát „Veselé Vánoce a úspěšný nový rok“, klidně mi ji napište. Prozatím: veselé Vánoce a úspěšný nový rok!
E. rothnerová

O 2 minuty později
Odp:
Přeji Vám příjemné svátky a těším se i za Vás na nadcházející rok, který bude patřit k Vašim osmdesáti nejlepším.
A pokud byste si snad předplatila nějaký ten špatný den, klidně můžete objednávku − omylem − zrušit u mne.
Leo Leike

O 2 minuty později
Re: 
Zírám!
Ahoj, E. R.

O 38 dní později
Předmět: Už ani euro!
Vážené vedení vydavatelství Like, rozloučila jsem se s Vaším magazínem třikrát písemně a dvakrát telefonicky (s nějakou paní Hahnovou). Pokud mi i přesto časopis dál posíláte, považuji to za Vaše soukromé potěšení. Složenku na 168 eur, kterou jsem právě obdržela, si ráda ponechám jako suvenýr, abych si na Like vzpomněla i poté, co konečně přestanu dostávat další vydání. Nečekejte ale, že bych Vám ještě zaplatila jediné euro.
E. Rothnerová

 

Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna

Autor: Daniel Glattauer

Přeložila: Iva Kratochvílová

Počet stran: 448
Vazba: brožovaná
Formát: 125×194 mm
ISBN: 978-80-7491-550-5
Doporučená cena: 229 Kč

Prolistujte si ukázku na webu nakladatelství.

Knihu Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna vydalo nakladatelství Host.

 

 

Milostný román v e-mailech Dobrý proti severáku se stal krátce po svém vydání bestsellerem. Byl uveden v podobě rozhlasové i divadelní hry a v České republice se stal nejúspěšnějším představením v cyklu Listování známého herce Lukáše Hejlíka. Kniha byla tak úspěšná, že autor dokonce na vytrvalé prosby čtenářů napsal druhý díl Každá sedmá vlna. Obou knih se jen v Německu prodalo přes tři miliony výtisků. Nyní vycházejí oba romány v jednom svazku.

————————————————————————–

 

Daniel Glattauer

GlattauerDaniel Glattauer (nar. 1960) pochází z Vídně. Vystudoval pedagogiku a dějiny umění. Živil se jako novinář ve dvou známých vídeňských denících, Die Presse a Der Standard. První autorův román Theo und der Rest der Welt (Theo a zbytek světa) vyšel v roce 1997. Proslavil se však až e-mailovým románem Dobrý proti severáku (česky 2006), který se stal bestsellerem, byl přeložen do více než pětatřiceti jazyků a adaptován do podoby divadelní i rozhlasové hry. Jeho pokračování Každá sedmá vlna (česky 2009) vzniklo na přání nenasytných čtenářů a zaznamenalo podobný úspěch. V češtině vyšel i autorův román Navždy tvůj.
(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Host)

 

 


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrý proti severáku / Každá sedmá vlna

Glattauer, Daniel

Host, 2015

zobrazit info o knizeNavždy tvůj

Glattauer, Daniel

Host, 2013

zobrazit info o knizeKaždá sedmá vlna

Glattauer, Daniel

Host, 2012

Napsat komentář