Inspirujte se Erbenovou Kyticí a zachyťte jedinečné okamžiky!

747624_snapshot_1
V rámci projektu Erbenova zlatá nit vyhlásila Městská knihovna v Hradci Králové a Muzeum východních Čech soutěž, ve které budete potřebovat nejen literární texty, ale i fotoaparát…

Abyste se mohli fotografické soutěže s názvem INSPIRACE KYTICE zúčastnit, budete si muset přečíst dílo Karla Jaromíra Erbena Kytice a nechat na sebe zapůsobit jeho texty, které se řadí ke klasice české literatury. Nostalgická nálada, která Kytici vládne, ve vás zanechá inspiraci a vy pak zachytíte fotoaparátem jedinečné okamžiky nebo situace, jak sami vnímáte své okolí.

Podmínky

Soutěž není určena profesionálům, zúčastnit se mohou všichni ti, kteří mají fotografování jako svého koníčka, nebo ho prostě jen pro tuto příležitost vytáhnou ze zásuvky psacího stolku.
Věkově soutěž nijak omezena není.

Fotografie by měly být inspirované literárními texty Kytice Karla Jaromíra Erbena, může se jednat o momentky i fotomontáže.

Přihlášené snímky nesmí být předtím nikde publikovány, od jednoho autora je možno zaslat 13 fotografií. Ty neposílejte v nezvyklých souborech, pouze běžných, jako je např. jpg, tif apod.

Tím, že se soutěže zúčastníte, dáváte rovněž pořadatelům soutěže právo vaše snímky zveřejnit na stránkách Muzea východních Čech či Knihovny Hradce Králové, nebo je použít k jiným propagačním účelům.

Soutěžní snímky – odevzdání

K tomu máte tři možnosti:

1. buď je donesete osobně do Muzea východních Čech, do Knihovny města Hradce Králové nebo jejích poboček. Pokud je ponesete osobně, pak můžete na CD nosiči, přiložte vyplněnou přihlášku, kterou je nutno vložit do obálky s názvem „Inspirace Kytice“.

2. můžete je zaslat poštou – posílejte fotografie na CD nosiči, opět s vyplněnou přihláškou v označené obálce a vše zašlete na adresu: Knihovna města Hradce Králové, Tomkova 177, 500 01 Hradec Králové.

3. můžete využít službu úložiště fotografií. Fotky uložte na některé běžné úložiště a pak emailem zašlete odkaz včetně přihlášky na emailovou adresu: kytice(zavináč)knihovnahk.cz.

Váš email bude obratem potvrzen.

Vyhodnocení soutěže

Pořadatelé jmenují odbornou porotu, která veškeré přihlášené snímky vyhodnotí a navrhne i udělení cen pro jednotlivé kategorie.

Kategorie pro účast v soutěži

děti do 10 let
děti 10 – 15 let
mládež, studenti, veřejnost 15 – 20 let
veřejnost nad 20 let bez omezení

Uzávěrka soutěže a vyhlášení výsledků

Uzávěrka soutěže je 30. září 2011.

Začátkem prosince tohoto roku proběhne vernisáž k výstavě, kde budou zároveň i předány ceny vítězům. Vše proběhne v Muzeu východních Čech.

Veškeré další informace naleznete na stránkách Knihovny města Hradce Králové, Muzea východních Čech nebo na stránkách města Hradce Králové.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář