Nenechte si ujít v týdnu od 26. března do 1. dubna 2012

Nenechte si ujít
Poslední březnový týden si pro vás nachystal spoustu literárních akcí z různých regionů. Určitě si vyberete !

Hned v pondělí 26. březnaPraze na Strahovském nádvoří od 18 hodin proběhne akce zvaná Kulturní ekumena k 150. výročí úmrtí Boženy Němcové. Pořádají ji Eugen a Zuzana Brikciusovi. V pořadu vystoupí bohemistka Jaroslava Janáčková, spisovatelka Eda Kriseová, básník a kritik Josef Mlejnek, básník a zpěvák Jan Vodňanský, překladatel Tomáš Vrba a další hosté. Hudebně doprovodí na klavír Felix Borecký a na saxofon Alexej Bondarev. Více o této akci se dočtete v Kalendáři akcí.

V úterý 27. března od 16 hodin je pro školáky od 8 let připravena zábavná vědomostní soutěž. Máte-li doma školáka, tak neváhejte! Je pořádaná klubem Moudré sovy knihkupectví Barvič a Novotný v Brně.

Na středu 28. března v 16 hodin zve nakladatelství Mladá fronta na křest audio knihy Raymonda Chandlera Hluboký spánek. Audioknihu pokřtí známá osobnost Tomáš Hanák.
Akce proběhne v kavárně Academia v Praze. 

 V Brně myslí také na seniory. Ti si jistě rádi zajdou ve čtvrteční podvečer na akci, kde si budou moci popovídat se svými známými, poznat nové lidi a zaposlouchat se do autorského čtení. Právě pro ně je ve čtvrtek 29. března v 18 hodin určen Večer s Andersenem. Pořad začíná Pohodou s citerou v podání Brněnských písničkových tetin. Po jejich vystoupení bude následovat autorské čtení investigativního žurnalisty Miloše Kozumplíka z jeho knihy Cesty dom.

 Dr. Jan Koten, sběratel a znalec díla Karla Maye, spolu s Jupiter clubem pořádá výstavu věnovanou německému spisovateli dobrodružné literatury. Je to již potřetí. Tato vynikající výstava se bude líbit milovníkům Vinnetoua a Karla Maye. Je to pro některé příležitost, jak se vrátit alespoň na chvíli do dětství. U příležitosti 170 let od narození a 100 let od úmrtí spisovatele byla slavnostní vernisáží otevřena výstava Karel May – Století legendy. Určitě se přijďte podívat na výstavu ve Velkém Meziříčí. Máte čas až do pátku 30. března ve výstavní síni klubu Jupiter. Ve všední dny od 8 do 16 hodin a v neděli od 14 do 16 hodin.

Krajská knihovna v Pardubicích na noc z pátku 30. března do soboty 31. března pro čtenáře dětského oddělení připravila pohádkovou noc, ve které se děti setkají se spisovatelem Hansem Christianem Andersenem. Kdo by nechtěl vstoupit do pohádkového světa? Děti budou určitě nadšené z oživlých věcí, možná se setkají s princeznou i s princem. Budou si moci promluvit se zvířaty, tajným klíčem si odemknou rytířský sál pardubického zámku a zažijí jednu nezapomenutelnou noc! Přihlášky najdete na dětském oddělení i na webu knihovny.

Věřím, že si z mnoha kulturních akcí vyberete tu, která bude zajímavá právě pro Vás.

Doporučení:
Share

Napsat komentář