Aktuální aukce

Příhozem v aukci vyjadřujete souhlas s Pravidly aukcí v Klubu knihomolů.
Doporučení:
Share

Ruská panenka

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Poté, co Ruth Millerová vrátí Eleně Šilkovové její ztracený šátek, dostane se z ponurého sdíleného podnájmu do světa nepředstavitelného luxusu. Nesmírně zámožná Ruska shání osobní asistentku, a ne pro ni není odpověď. Ruth získává ubytování, kreditní kartu i zbrusu nový šatník. A ve své nové práci je dobrá; rozesílá dárky, navštěvuje večírky a v urputné snaze o Eleninu pozornost jedná s vysoce postavenou šedou eminencí. Po čase však začne odhalovat zlověstnou pravdu o tom, že v Elenině světě plném klamu není nic takové, jak by se na první pohled zdálo. Ruth by měla vzít nohy na ramena. Jenže na to už je příliš pozdě.

Poštovné 85 Kč.

Město špíny

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Když v malém městečku na australském venkově zmizí cestou ze školy dvanáctiletá Esther, komunita se ocitne ve víru podezření a smutku. Do městečka během nejteplejšího jara za poslední desetiletí přijíždí detektiv seržantka Sarah Michaelsová a začíná vyšetřování. Ronnie, nejlepší kamarádka ztracené dívky, je odhodlaná Esther najít a přivést domů. Poté co spolužák Lewis Ronnie prozradí, že to odpoledne, kdy se ztratila, viděl Esther u potoka s cizím mužem, začne mít Ronnie pocit, že je o krok blíž k jejímu nalezení. Proč ale Lewis odmítá mluvit s policií? A kdo další lže o tom, kolik toho o zmizení Esther ví? Tento román, prokládaný chórem, jenž dává hlas zbývajícím dětem z malého umírajícího městečka, zkoumá pouta, která nás spojují, i to, co se snažíme nechat za sebou a čemu nikdy nemůžeme uniknout, a přitom nikdy neztrácí ze zřetele otázku, co se stalo s Esther a co její ztráta udělá s celým městem.

Poštovné 85 Kč.

Ty moje skvostné zvířátko

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

183,- Kč

(vyvolávací cena)

V odlehlé holandské vesnici, kam lidi zvenčí přijdou jen zřídka, se místní veterinář vydává na další rutinní návštěvu sousedního statku. Je začátek parného léta a v okolí se šíří zvěsti o nemoci skotu, ale on má oči jen pro čtrnáctiletou farmářovu dceru, která tráví osamělé prázdniny podivnými hrami a fantazírováním. Nikdo netuší, kolik toho ti dva mají společného (citlivost, vnitřní trýzeň a neukojitelnou představivost) a jak daleko jejich tajný vztah zajde. V literatuře se některé velké příběhy neodbytně vrací, ale jen čas od času v ní zazní i zvlášť silné hlasy. A Rijneveld dává ten svůj do služeb jednoho z takových příběhů: jeho odvážná reinterpretace Lolity zasazená na holandský venkov připomíná jednu z nebezpečných podob lásky, z níž nikdo nevyjde bez úhony.

Poštovné 85 Kč.

JFK 41 – Bitva vzducholodí

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

123,- Kč

(vyvolávací cena)

John F. Kovář se snaží vrátit do normálního života společníka firmy Durand a spol: Import & Export. Adolf Hitler byl bohužel podruhé zvolen říšským kancléřem, Němci se stále agresivněji roztahují v Evropě a Kovář jim opět stojí v cestě. Z Británie do Prahy a pak s kapitánem Bigglesem a českými vlastenci do divočiny na dálnou Sibiř. Vrtule sviští, kulomety vražedně rachotí a vzducholodě hoří.

Poštovné 85 Kč.

Kouzla jednorožců – Plamínek

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Vítejte ve světě kouzel, přátelství a jednorožců!
Anežka a její kamarádka Eliška se pomocí magické sošky dostanou do Kouzelného údolí, světa bájných jednorožců. Potkají tam jednorožce Plamínka, jehož posláním je přinášet zemi teplo. Protože ale přišel o svůj kouzelný přívěsek, zemi hrozí věčná zima. Dokážou kamarádky Plamínkovi pomoct, aby znovu získal svou kouzelnou moc?

Poštovné 85 Kč.

Jak to dělají astronauti

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

215,- Kč

(vyvolávací cena)

Kdybyste potkali opravdového astronauta, na co byste se ho zeptali?
Zajímá vás, jak to funguje v raketoplánu a co dělají astronauti na mezinárodní vesmírné stanici? A jak se vůbec do vesmírného programu dostat?
V knize Jak to dělají astronauti (How to Astronaut) se Terry Virts vtipně a s nadhledem ochotně dělí o své vzpomínky – na kariéru vojenského pilota, čas strávený výcvikem i o „špeky“ z cestování vesmírem. S radostí vám odpoví na otázky, které si o vesmírných letech kladete (a dokonce i na ty, které váš ještě nestihly napadnout!).
Když jsme byli malí, chtěli jsme letět do vesmíru. Úplně všichni. A některým z nás to zůstalo. Terry Virts je jedním z těch, kteří se prostě ráno probudili a řekli si: „Jo! Teď je ten správný den, jdu na to!“ a přihlásil se do amerického kosmického programu… A o tom, co ho všechno čekalo, napsal formou krátkých vypointovaných kapitol knihu, která osloví všechny věkové skupiny čtenářů.
Jak chodí astronauti a kosmonauti na záchod? Ano, je v tom rozdíl – mezinárodní vesmírná stanice je totiž skládačka a ruský systém je jiný než americký. A věřte, při poruše byste ho nechtěli opravovat…
Je na stanici sprcha? Co muži a ženy ve vesmíru jedí? (A co se stane, když dojde čokoláda?) Jde spát ve stavu beztíže? Je možné mít na ISS sex? Jaké je to ve volném prostoru? Můžete z vesmíru poslat e-mail mamince? A bolí přistání?
Otázky, otázky a otázky, ale také spousta zasvěcených odpovědí! Autor samozřejmě nepopisuje jen denní činnosti a praktický život. Zprostředkuje i pohled na Zemi z vesmírné perspektivy a spolu s Neilem deGrasse Tysonem se zamýšlí nad smyslem konfliktů a nedorozumění mezi národy (ale na rozdíl od něj trvá na tom, že Pluto JE planeta). Věnuje se i budoucnosti vesmírných cest a s optimismem sobě vlastním spřádá plány kolonizace Marsu. Budoucnost je otevřená!
Pokud hledáte komplexní a zasvěcený návod, jak opustit Zemi (a v pořádku se vrátit zpátky), právě jste jej našli!

Poštovné 85 Kč.

Proč koně nechodí bosí?

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

31,- Kč

(Lekis)

Už jste někdy přemýšleli o tom, proč koně nosí podkovy? Nebo co všechno vyjadřují ušima? Proč jsou některá plemena nezkrotná a jiná jako beránci? Tahle knížka vám zodpoví spoustu všetečných otázek, pomůže vám stát se koňákem, jak se patří, a hlavně – najít s koňmi společnou řeč.. Staňte se experty na koně! Dozvíte se, jak o ně pečovat, jaké mají schopnosti, jak mezi sebou komunikují a jak promlouvají k člověku. Tahle knížka potěší všechny milovníky koní, ale zaujme dočista každého!

Poštovné 85 Kč.

Cosmoknights 1

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Tahle potrhlá banda holek z vesmíru se chystá porazit patriarchát v jeho vlastní hře!
Pan pracuje v tátově karosárně, kde opravuje stará auta. Občas se vyplíží z domu za svojí kamarádkou Tarou, se kterou pozorují nákladní lodě na obloze a sní o budoucnosti. Nezáleží na tom, že je Tara princezna. Nebo na tom alespoň nezáleží do chvíle, než se přiblíží konání turnaje, jehož vítěz získá Tařinu ruku.
Pan musí jednat rychle! Pomůže Taře zmizet na jinou planetu, přestože se kvůli tomu sama dostane do průšvihu. A tím by to taky mohlo skončit, nebýt charismatického páru gladiátorek, které se po letech objeví u ní doma s prosbou o pomoc. Pan zjišťuje, že svět ani zdaleka není tak malý, jak si myslela, a že se před ní dost možná otevírá příležitost něco změnit. Znovu tedy stojí před složitou volbou, jestli zůstat a dál se vrtat v autech, nebo se vydat na cestu za dobrodružstvím. A to i za cenu toho, že už se třeba nebude moct nikdy vrátit!
Cosmoknights je první díl komiksu zasazeného do neo-středověku. Pojednává o partě sympatických emancipovaných holek, které se snaží změnit svět k lepšímu. Jdete do toho s nimi?

Poštovné 85 Kč.

Co dělala Abigail v létě

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Je léto roku 2013 a Abigail, sestřenice Petera Granta, neví, co s volným časem. Ti, kdo ji znají, už tuší, že to nevěstí nic dobrého. Zatímco Peter někde na venkově řeší záludný kriminální případ s jednorožci, Abigail se dopracuje k vlastní záhadě – začne řešit případ teenagerů mizejících v londýnském parku Hampstead Heath. Zvláštní je, že mladí lidé se stačí vracet domů dřív, než se jejich zmizení začne plně věnovat policie. Po návratu jsou sice víceméně v pořádku, ale tajemstvím zůstává opředené místo, kam se poděli.
Abigail, studentka magie, kterou vnímá jako nedílnou součást reality, se případem začne zabývat ve spolupráci se svým novým kamarádem Simonem a také už s dobře známými mluvícími liškami. V divočině Hampsteadu si vytkne za cíl zjistit, kdo za děsivými nekalostmi stojí a proč se jich dopouští.

Poštovné 85 Kč.

Cvičebnice

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

93,- Kč

(vyvolávací cena)

Cvičebnice je žánrově těžko zařaditelný experimentální text, hra ve stylu oulipovců, Perecových výčtů či Cortázarova čtení na přeskáčku, zároveň však nese výrazné kritické poselství o stavu chilské společnosti a školství na konci minulého tisíciletí. Titul originálu (Facsímil) může znamenat i přesnou napodobeninu či kopii, v Chile se tak ale zároveň nazývá sešit ukázkových testů, na nichž si studenti procvičují typy otázek, které najdou v závěrečné maturitní zkoušce, jež dále předurčuje, na jakou vysokou školu se mohou hlásit. Zambra tu s vtipem a ironickým nadhledem, ale i se vší závažností glosuje palčivá témata chilské společnosti a zároveň rozbíjí tradiční žánry. Naplňuje strukturu skutečných didaktických testů vlastními cvičeními, variacemi, mikropovídkami a žertíky, které si čtenář kompletuje prostřednictvím otázek a navrhovaných pěti možností odpovědi. Kromě lehkého, absurdního i černého humoru je leitmotivem knihy neutěšená situace mladé generace, nepřipravené na skutečný život, vyjádřená slovy: „Vás nenaučili, vás vycvičili.“

Poštovné 85 Kč.

Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století 3. díl

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

210,- Kč

(vyvolávací cena)

Třetí díl oblíbené Encyklopedie soběstačnosti poskytuje základní přehled o tom, jak efektivně hospodařit s energiemi, jak vybírat nejvhodnější moderní energetická řešení pro domácnost, dům i dopravu a také jak dlouhodobě vynakládat za energie méně peněz a ušetřit.

Autoři vás dále seznámí se současným stavem stavebních technologií. Nabízejí orientační přehled různých metod a postupů přírodního i klasického stavění, používaných materiálů a novinek, to vše s důrazem na udržitelnost, ekologickou šetrnost a zdravé prostředí objektů. Seznámíte se s legislativou týkající se stavění a rekonstrukcí a získáte rady, jak jednat s úřady. V knize najdete i cenné zkušenosti a příklady z praxe a tipy, na koho se při plánování a realizaci různých řešení obracet.

Třetí svazek Encyklopedie soběstačnosti rovněž představuje možnosti drobného domácího podnikání s mnoha konkrétními příklady a prověřenými radami z praxe. Závěr je věnován stručnému přehledu metod a postupů, po kterých můžete sáhnout při spolupráci v nehierarchických lidských společenstvech.

Na sepsání se podílel kolektiv autorů, kteří jsou odborníky v jednotlivých oblastech a kterým jsou vesměs blízká ekologická řešení šetřící zdroje naší planety a prospívající jak přírodě, tak zdraví lidí.

Poštovné 85 Kč.

Kůň – Láska i závislost

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

153,- Kč

(vyvolávací cena)

Juli Zeh (jedna z nejznámějších současných německých spisovatelek, vyznamenaná mnoha literárními cenami a hojně překládaná také do češtiny) v této knize přináší trochu jiný pohled na podstatu jezdeckého sportu. Umění vcítit se do koňské duše otevírá cestu k oboustrannému souznění koně a jeho jezdkyně.

Autorka na mnoha osobních příbězích o zkušenostech s problémovými koni ukazuje, jak láskyplná péče a výcvik s respektem ke koňské duši vytvářejí prostor pro budování vztahu, který přetrval staletí, a také dnes je základem úspěšné komunikace s jezdeckým koněm.

Na vášeň pro jezdectví se tak můžete podívat z velmi zajímavé perspektivy a nahlédnout do duševního života koně i jezdce. Poznáte, co člověka a koně spojuje a rozděluje, jak si lze získat důvěru koní a naučit se rozumět jejich řeči, aby jezdectví bylo štěstím pro obě strany.

Poštovné 85 Kč.

Láska ve špičce italské boty

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství se necítíte šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. I přesto se Blanka jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala na lístek v kostelíku v Tropee, se začne den po dni pomalu plnit.
Nechte se vtáhnout do příběhu, který píše sám život a který se odehrává na mysu Capo Vaticano ve slunné Kalábrii, v pověstné špičce italské boty, která tolik okouzlila autorku.

Poštovné 85 Kč.

Katastrofa

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Měl to být příjemný víkend, setkání se starými přáteli, v chalupě v zastrčeném koutě pod šumavským Boubínem. Ale místo dobré nálady, jídla, pití a vzpomínání na hudbu a lásky jejich mládí přišla… Katastrofa. Ze dne na den smetla z povrchu Evropy vyspělou civilizaci a s ní i život, jak ho znali doposud. Dokážou se naši obyčejní „hrdinové“ v nejlepších letech zorientovat v nové realitě a zajistit přežití jejich křehkého společenství?

Poštovné 85 Kč.

Plochá, nikoli kulatá planeta

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

190,- Kč

(kniznikocka)

Konspirační teorie, plochozemci… Pokud chcete pochopit, jak se okrajové jevy staly naší novou normou, tuto knihu si nutně potřebujete přečíst. Od roku 2015 dochází k velkolepému rozmachu staletého bludu, že je Země plochá. Stále víc lidí věří, že žijeme na planetě ve tvaru placky, kterou uzavírá pevná kopule a obklopuje stěží uvěřitelná ledová stěna. Jak to? Proč? V knize Plochá, nikoli kulatá planeta (Off the Edge) zkoumá novinářka Kelly Weillová přímou návaznost mezi dnešní dobou nakloněnou konspiracím, která překypuje nejen plochozemci, ale i stoupenci dezinformačních webů, a počátky teorie ploché země ve 30. letech 19. století. Dozvídáme se, jaké přirozené pohnutky stojí za těmito přesvědčeními: lidé čelící komplikovanému světu, který se vymyká kontrole, vždy hledají zákonitosti, jež by vysvětlily nevysvětlitelné. Tato psychologie se nemění. S nástupem jednadvacátého století se však změnilo něco jiného. Hnutí za plochou Zemi, podporované algoritmy Facebooku a YouTube, nabývá na síle. V knize Plochá, nikoli kulatá planeta, která je zároveň vyčerpávající historií tohoto hnutí i zásadním pohledem na jeho neuvěřitelnou současnost, se setkáváme s historickými postavami, jako byl podvodník z devatenáctého století, který teorii poprvé zpopularizoval, i s mnoha současnými dezinformátory, se kterými se Weillová seznámila, od maminek na mateřské dovolené přes odhodlané kreacionisty až po neonacistické rappery. Zjistíme, co a kdo obrací lidi k víře v dezinformace a co se děje uvnitř králičí nory. A dokonce se dozvíme i o muži, který se rozhodl letět do vesmíru v podomácku vyrobeném balonu poháněném raketou a jehož tragická smrt je stejně nesmyslná a absurdní jako teorie, kterou se rozhodl dokázat. V tomto pronikavém a silném příběhu o síle víry Kelly Weillová zkoumá, jak jsme dospěli do okamžiku polarizované reality, a vysvětluje, co se musí stát, abychom se mohli všichni zase vrátit na stejnou otáčející se kulatou planetu.

Poštovné 85 Kč.

A co bylo dál

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Jameson s Emily se snaží o svého prvního potomka. Tedy, Emily se snaží. Jameson je jako obvykle v pracovním stresu, což nakonec dožene Emily k tomu, že Jamesona unese do thajského wellness resortu, kde by si oba měli odpočinout a zbavit se napětí ve vztahu. Jak je ovšem u Jamesona pravidlem, nic se neobejde bez humorných a přehnaně dramatických výlevů.
Tristan se chystá na převzetí Claiřina podniku, snaží se ze svých adoptivních synů vychovat schopné mladé muže, s Claire očekávají první dítě a do toho všeho připravují svatbu, která bude tak velkolepá, jak se jen na Milesovy sluší. Doufejme, že vše proběhne hladce… pokud někdo ohlídá Pochcánka.
Elliot a Kate měli za to, že už všechny překážky ve vztahu překonali. Od Elliotových pochyb o pravé lásce po Kateinu sestru podvodnici, ti dva si už vytrpěli dost. Osud jim však připravil ještě jednu velkou zkoušku, ale zdá se, že řešení je blíž, než by se zdálo.
Sledovat zpovzdálí Christophera, jak se snaží sžít s venkovem, je Haydenina nejoblíbenější volnočasová aktivita. Spolu s Eddiem se smějí Chrisovým pokusům navázat kontakt se sousedy, ulovit vlka, který údajně terorizuje okolí, ale nikdo ho neviděl, či pořídit nejplodnější býky, které trh nabízí. Eddie však pomalu dospívá a jeho budoucnost leží právě v rukou jeho adoptivních rodičů.

Poštovné 85 Kč.

O malém básníkovi

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

103,- Kč

(vyvolávací cena)

Víte, milá dítka, co je poezie? Pokud ano, jste tu správně. A pokud ne, pak jste tu také správně. Přichází k vám totiž malý básník a jeho velká dobrodružství se skřítkem Vítkem, ptáky, anděly, Múzami – a dokonce i dračí lodí! Na ní se náš malý hrdina nadšeně plaví, dokud… Inu, dokud si nepřečtete, jak to celé dopadlo.

Leporelo o poezii pro nejmenší.


Poštovné 85 Kč.

Šťastný omyl

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

123,- Kč

(vyvolávací cena)

Clare má úspěšnou kariéru, milující rodinu a krásný domov. Ve skutečnosti se však cítí nedoceněná a zbytečná. Když se jí jednoho dne naskytne šance uniknout šedému stereotypu, rozhodne se projednou udělat něco bláznivého. Kdo mohl tušit, že jí ten okamžik svobodného vzdoru změní život více, než si kdy dokázala představit…


Poštovné 85 Kč.

Svobodná mysl – Alkohol pod kontrolou

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Mnoho lidí má pocit, že se alkohol stal příliš velkou součástí jejich denní rutiny, ale neví, jak z toho ven. Obávají se, že abstinence se bude rovnat odříkání a obtížím v osobním i společenském životě.
Svobodná mysl je plná překvapivých poznatků o důvodech, proč vlastně pijeme, a vyvrací kulturní mýtus, který pití doprovází. Annie Grace brilantně proplétá psychologické, neurologické, kulturní i sociální faktory podporující závislost na alkoholu s upřímným obrazem vlastních zkušeností.
Výsledkem je mimořádně čtivá kombinace vědeckého výzkumu a strhujícího vyprávění, která vám otevře oči.
V knize se dozvíte:
* jak skutečně vzniká závislost na alkoholu a proč proti ní nikdo není imunní
* jak nás naše podvědomí vede k tomu, že toužíme po alkoholu
* jak alkohol působí na naše tělo, mozek, srdce, játra či imunitní systém
* jak se zbavit touhy po pití, aniž bychom měli pocit, že o něco přicházíme
* jak nepít ve společnosti, a přesto se dobře bavit
Osvoboďte se od alkoholu jednou provždy!

Poštovné 85 Kč.

Nauč se učit!

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

160,- Kč

(Sunny)

Pracovní sešit cílený na předškolní děti, který vychází z nejnovějších poznatků neurovědy a má za cíl pomoci dětem se naučit, jak se správně učit. Hravou formou v dětech probouzí zájem o učení, upevňuje základní jazykové a matematické dovednosti, orientaci v prostoru, pravolevou orientaci, časovou posloupnost, vizuální diferenciaci a mnoho dalšího, a to na úrovni jejich věku přiměřené.
Dejme dětem důvěru, doprovázejme je a povzbuzujme, aby vynikly!
Aktivity pro děti od 4 do 6 let jsou doprovázeny jednoduchými piktogramy, které pomáhají rozpoznat, na jaké kompetence je daný úkol zaměřený. V zadní části je pak kniha opatřena klíčem, ke kontrole řešení.

Poštovné 85 Kč.

Tantra

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

42,- Kč

(DANALF)

Mistr Osho pojímá tantru z mnoha úhlů, v této sérii promluv se zaměřil na tantrickou podstatu jedné z nejvyšších nauk vadžrajány zvané mahámudrá, konkrétně na slavnou Píseň mahámudry, v níž Tilopa, první pozemský učitel tradice mahámudry, objasňuje svému žákovi Náropovi základy a metody tohoto učení. Tilopův mystický pohled na tantru přežil v podobě úžasného zpěvu deset století a je dodnes stále živý a podnětný. Osho ukazuje aktuálnost textu na konkrétních příkladech ze současného života a zároveň nabízí celou řadu meditačních technik pomáhajících zklidnit mysl a proniknout hlouběji do vlastního nitra.

Poštovné 85 Kč.

Lopaty a Vykořisťovatelé

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

Život v práci bez pozlátka a korektnosti.
Nulová zodpovědnost. Pohoda za každou cenu. A hlavně pozor na hrabivého Vykořisťovatele! Kdyby mohl, sedře nebohé Lopaty z kůže. A kdyby mohly ony, rozkradou mu veškerý majetek. Škoda že robota byla zrušena a drábi se ve firmách využívat nesmějí.
Nadsázka a humor, s nimiž Jaroslav Kuboš zkoumá pracovní svět z pohledu majitelů firem i jejich zaměstnanců, čtenáře nejen pobaví, ale skrze dva neslučitelné pohledy ukáže, že nic v pracovním světě není černobílé.

Poštovné 85 Kč.

O zajíčkovi

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

108,- Kč

(vyvolávací cena)

Co se stane, když zajíček ušáček zabloudí v lese. Dostane se z něj ven? Najde svoji maminku? Hledejte s ním a pomozte mu, aby se s ní šťastně setkal.
Petr Horáček je český ilustrátor žijící ve Velké Británii. Vystudoval Střední odbornou výtvarnou školu Václava Hollara a Akademii výtvarných umění v Praze. Po jejím dokončení odešel do Anglie. Jeho knihy pro děti znají malí čtenáři z desítek zemí světa, získal za ně řadu prestižních ocenění.

Poštovné 85 Kč.

Uvnitř jsme stále mladí

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

70,- Kč

(Seboosis)

Co udělat, když ve výkladní skříni uvidíme odraz svého dávno zemřelého rodiče a po chvíli pochopíme, že to jsme my sami?
Kniha se s velkou laskavostí, humorem a nadhledem vypořádává se situacemi, které přináší stárnutí. Může to být například šok, jenž utrpíme při náhlém zjištění, kolik nám je, různé známky stárnutí, strach z „neviditelnosti“, stavy zuřivosti a protesty spojené s omezením tělesných sil, erotické touhy, ageismus, stud za nemoci, hierarchie stárnutí, stereotypizace, ztráta „životního svědka“, protijed na stařecký pesimismus a další. Patnáct kapitol, částečně úvahových, částečně návodných, částečně proložených situacemi ze života klientů i terapeutky, se zaměřuje na překvapivost stárnutí a nabízí různé návody, jak se s touto situací konstruktivně vyrovnat.

Poštovné 85 Kč.

Člověk má věřit celým tělem

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

93,- Kč

(vyvolávací cena)

Hlava, ústa, oči, uši, ruce, nohy a srdce. Na zdraví těchto sedmi částí našeho těla závisí kvalita našeho života i život sám. Každá z nich přitom nese svůj přesný význam v anatomickém slovníku i jasný smysl v biblickém textu. O sedmi částech lidského těla vzniklo nejvíce přísloví, poučení i aforismů… Max Kašparů dokládá, že tělo a duše, tělesný a duchovní život, tvoří jeden neoddělitelný a vzájemně provázaný celek. Úvahy zakončené biblickým citátem dokazují, že máme věřit opravdu celým tělem. Hlavou, protože víra má být rozumná. Ústy, protože jimi hovoříme s Kristem a o Kristu. Očima a ušima, protože jen skrze ně vidíme znamení doby a slyšíme hlas potřebných. Skrze naše ruce je naše víra činorodá. Pohyb našich nohou zajišťuje, že neustrneme na místě. Díky srdci je pak naše víra laskavá, a ne studená. Vychutnejte si úvahy o víře, do níž je zapojen celý člověk!

Poštovné 85 Kč.

Jak snížit krevní tlak přírodní cestou

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

PŘÍRODNÍ PROSTŘEDKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK…
… rozšiřují a uvolňují cévy
… chrání před arteriosklerózou
… snižují riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice
… optimalizují hladinu cholesterolu a lipidů
… jsou prevencí trombózy
… zmírňují doprovodné projevy hypertenze, jako jsou bolesti hlavy
… podporují prokrvení srdce a koronárních cév
… odvodňují a pomáhají zmenšovat otoky
… uklidňují a přinášejí kvalitní spánek


Snižte svůj krevní tlak pomocí bylinek, homeopatik a důležitých živin. Vše, co potřebujete vědět o nejrůznějších příčinách hypertenze a možných důsledcích této civilizační choroby.
Chutné recepty pro hypertoniky od snídaně po večeři a tipy na zmírnění zátěže organismu.
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK NEBOLÍ, a proto o něm často vůbec nevíme.


Mohou ho však signalizovat tyto obtíže:
bolesti hlavy
časté krvácení z nosu
úzkosti a deprese
dušnost
nervozita
nevolnost a zvracení
křeče
bušení srdce a palpitace
poruchy spánku
hučení v uších a závratě
poruchy zraku

Poštovné 85 Kč.

Padesátka

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

225,- Kč

(kniznikocka)

Kniha téměř o všem, co trápí ženy kolem padesátky. Co se vám vybaví při slovním spojení „žena v přechodu“? Pokud zabrousíte na internet, abyste zjistili něco víc, dočtete se o návalech horka, osteoporóze a ztrátě libida. Ženy v tomto období však prožívají i mnoho dalších změn — a právě na ty se autorka Lenka Kapsová vyptávala svých kamarádek a vrstevnic. Jak se v tomto věku smiřujeme s proměnou vzhledu? Co pro nás ve zralém věku znamená krása? Co s naším tělem dělá vymizení menstruačního cyklu? Jsme stejné jako naše matky? Dokážeme své dospívající děti nechat vyletět z hnízda? Jak vypadá sexuální život po padesátce? Jaký význam má v tomto věku tvořivost a víra? Pečlivě poskládané úryvky z rozhovorů, propojené osobními komentáři a autorčiným vyprávěním, vytvářejí čtivý příspěvek k důležitému, ale často opomíjenému tématu.

Poštovné 85 Kč.

Klášter Nejsvětějšího srdce

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

173,- Kč

(vyvolávací cena)

Mladý mnich Stibor žije v klášteře obklopeném toxickou mlhou. Strávil tu celý svůj život a stejně jako všichni ostatní věří, že mlha pokrývá celý svět. Jeho dny sestávají z práce a modliteb, ale nyní se dostává do věku, kdy mu jednoduchý klášterní řád přestává stačit. Jednotvárnost dění a řada podivných předpisů v mnišském životě jej přinutí hledat odpovědi a snažit se o změnu
zavedeného systému. Podaří se mu rozbít jednotvárnost všedních dnů a vyjít za obzor?

Poštovné 85 Kč.

Maaičin Deníček

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Už od mládí kreslí Maaike Hartjes z Nizozemska krátké komiksové příběhy z vlastního života. Vypráví v nich s humorem o všem hezkém, zvláštním i nepříjemném, co se jí v životě přihodilo, a o všem, co ji nutí k zamyšlení. Proč se svému příteli líbí víc ve vytahaném svetru než v krásných šatech? Co dělat, když někdo neposlouchá, co mu vyprávíte? A může se dospělá žena ještě chovat jako malá holka? Maaičiny obrázky jsou jednoduché, ale expresivní a příběhy z jejího života vám určitě budou připadat povědomé. Kniha vychází za podpory Nizozemského literárního fondu.

Poštovné 85 Kč.

Hravá abeceda

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Budoucí školáci a prvňáci se za pomoci nejrozmanitějších cvičení a zábavných úkolů naučí poznat písmena od A do Ž a napsat je hůlkovým písmem, rozšíří si slovní zásobu pojmenováváním obrázků a procvičí si poznávání první hlásky ve slově.

Poštovné 85 Kč.

Sama a šťastná

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Téměř vše, co děláme v páru, můžeme dělat i sami: procestovat svět, vařit gurmánská jídla nebo si kupovat řezané květiny. Tak proč se nám to zdá divné? Žijeme jen jeden pro druhého? Nebo jsou naše zážitky cennější, když je máme s kým sdílet?
Marie Luise Ritterová bere svého čtenáře na opuštěné pláže i do rušných ulic. Vypráví příběh o vzdálených místech i osamělých večerech ve svém bytě. A o štěstí, které jí tato samota přináší. Kniha je výzvou k tomu, abyste si začali naplno užívat chvíle strávené ve vlastní společnosti. Protože tento čas je důležitý k tomu, abyste lépe poznali sami sebe.

Poštovné 85 Kč.

Léčba lupénky

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

215,- Kč

(vyvolávací cena)

Rozlučte se s bolestí, šupinami, svěděním a nízkým sebevědomím!
Nebudete už potřebovat léky, steroidní masti a krémy, dehtové koupele ani ultrafialové záření! Dr. Pagano nabízí nový pohled na léčbu lupénky. Dozvíte se jak zmírnit, kontrolovat, a dokonce vyléčit toto chronické onemocnění.
Tato kniha přináší osvědčený, naprosto přírodní, bezpečný a zdravý program pro léčbu lupénky. Autor vysvětluje, proč je třeba místo vnějších projevů léčit vnitřní příčiny lupénky, proč je důležité zdravé stravování, očista organizmu od toxinů a správný duševní přístup. Zároveň nabízí srozumitelný a strukturovaný léčebný režim, díky kterému už mnozí lidé na celém světě nad lupénkou zvítězili.
Publikace obsahuje výmluvné případové studie, pozoruhodné fotografie pacientů před nastoupením léčebného režimu a po vyléčení a užitečné recepty. Je bohatým zdrojem informací, které vám pomohou změnit život a konečně se zbavit lupénky.
Dr. John Pagano je lékař-chiropraktik. Výzkumu lupénky věnoval více než čtyřicet let svého života. Vystudoval Lincolnovu vysokou školu chiropraxe (The Lincoln Chiropractic College, nyní The National College of Chiropractic) v Lombardu ve státě Illinois. Roku 1958 studium ukončil a nastoupil praxi ve Spearsově chiropraktické nemocnici (The Spears Chiropractic Hospital) v Denveru v Coloradu, kde se setkal se svým prvním pacientem s lupénkou. Od té doby neúnavně hledal řešení této dermatologické záhady.
Vystupuje v televizních pořadech, publikuje články a přednáší na pěti kontinentech.

Poštovné 85 Kč.

Vražda se zárukou

Konec aukce: 31. 3. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Je léto roku 1938, nad republikou se stahují mračna. V ložnici branické vily leží dvě nahá mrtvá těla, žena a muž – zdá se, že majora Činovského zastřelila vycházející filmová hvězdička Zuzana a pak spáchala sebevraždu. Vyšetřování ale odhalí, že mrtvá dívka byla panna, a v místě vraždy se nalezne nedopalek exotické cigarety...
Kdo je vrahem československého majora a krásky z pražské vyšší společnosti? Je to někdo třetí a Zuzanina sebevražda je jen fingovaná? Najít skutečného vraha bude v těžké době sotva možné, zvlášť když ke slovu přijdou politické zájmy a ohledy.
Hodnoty republiky se zachvívají v základech, hlavní postavy se však zatím dobře baví na luxusním večírku… Nostalgii po zanikajícím světě úspěšně přebíjejí nadsázkou a humorem, byť s hořkou příchutí. Vtipná replika se cení!


Poštovné 95 Kč.

Chodci zeleně

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

138,- Kč

(vyvolávací cena)

Jedlan, Marr, Kataj, Kajem – to nejsou jména chlapců z klubu, který se inspiroval u Rychlých šípů. To jsou přezdívky Chodců zeleně: Jana Řezáče, Josefa Proška, Jaroslava Rychlého a Miloše Hájka. Jde o jednu z méně známých a literárněhistoricky dosud pomíjených básnických skupin, které fungovaly ilegálně v Praze za druhé světové války a těsně po ní. Navazovali především na předválečný surrealismus, který později přepsali vlastním tvůrčím vkladem na takzvaný monstrualismus. Z dlouhé řady realizovaných samizdatů jsou některé nenávratně ztraceny, jiné se dochovaly. A právě všechny ty dochované – vedle titulních Chodců zeleně jde o sborníky Mezitím, Ochranné prostředky, Schopnost skutečnosti, Záchody a PF 49 – jsou shromážděny v tomto svazku.

Poštovné 85 Kč.

Zase budeme spolu!

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

13,- Kč

(Seboosis)

V téhle unikátní knížce, která se otevírá uprostřed obálky, se vlastně ukrývají knížky dvě. A stejně tak v ní objevíte dva příběhy – jeden o holčičce Bětce a jeden o jejím dědečkovi Michalovi. Můžete je číst buď každý zvlášť, anebo oba současně.
Malá Bětka žije s rodiči ve městě a má moc ráda svého dědečka. Bětčin děda Michal bydlí v roubence v zasněžených horách. Jsou skvělí parťáci, ale zrovna teď se nemohou vídat. Jednomu po druhém se moc stýská. Alespoň si tedy píšou a volají. Vždycky se loučí slovy: Stýská se mi, chybíš mi, ale brzy zase budeme spolu! Jenže nikdo neví, kdy to bude… V téhle unikátní knížce netradičního formátu objevíte vlastně knížky dvě. A stejně tak dva příběhy, které můžete číst buď každý zvlášť, anebo oba současně.

Poštovné 85 Kč.

Medaile na chvíli

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Příběh olympijské premiéry sportovního lezení a českého reprezentanta Adama Ondry. Dějová linie spojuje vlastní závod špičkového sportovního lezce na olympijských hrách 2021 v Tokiu, včetně všech jeho důležitých momentů, s emocemi prošpikovanou komentátorskou prací sportovního redaktora Jiřího Kalemby. Kniha se neomezuje jen na zajímavou zápletku, ale díky rozhovorům s dalšími významnými osobami věnujícími se sportovnímu lezení, horolezectví, ale i sportu obecně, mapuje disciplínu v širším rámci. Publikace si najde čtenáře jak mezi milovníky reálných příběhů z vrcholných soutěží, tak i mezi zájemci o faktografii a vhled do tajů zákulisí sportu.

Poštovné 85 Kč.

Svatý zloděj

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

Brzy z jara léta Páně 1144 opatství svatého Petra a Pavla v Shrewsbury postihnou záplavy. Když se řeka vrátí do svých břehů, zděšení bratři zjistí, že zmizely ostatky svaté Winifredy, patronky kláštera. Vzala je snad velká voda? Nebo má v té záhadě prsty některý z návštěvníků opatství? A že se jich tam v ten nevlídný čas sešla opravdu pestrá sbírka. Dva putující benediktinští mniši, hrabě z Leicesteru, postarší trubadúr se svým podkoním a zpěvačkou… Zkušený znalec lidských povah bratr Cadfael má hned od začátku podezření, že ne každý z nich je takový, jak se na první pohled jeví. Stín podezření se rychle usadí na ramenou neupřímně působícího benediktina Tutila. Jeho vinu či nevinu by mohl potvrdit očitý svědek, než však dostane příležitost promluvit, je úkladně zavražděn. Někdo se zjevně snaží zamést stopy…

Poštovné 85 Kč.

77 tipů pro zdravá střeva

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Léčba střevních onemocnění a jejich prevence.

Zdravá střeva jsou předpokladem zdravého těla. Chronická onemocnění, jako jsou cukrovka, únava, kožní problémy nebo autoimunitní choroby, lze vyléčit. Ale pouze pokud střeva naleznou svoji přirozenou rovnováhu. S tím vám pomůže Dr. med. Ulrich Strunz. Ten v této knize vychází z nejnovějších studií a vlastních poznatků, které mu přinesla jeho desetiletí trvající lékařská praxe. Dozvíte se, jak střevní problémy vznikají a jak jim můžete předcházet a léčit je.

Dr. med. Ulrich Strunz vysvětluje:
že střeva jsou kromě stresu a nedostatku pohybu ovlivněna zejména naší stravou,
které nemoci vznikají na základě střevních problémů,
a jak je léčit – zdravou stravou, cvičením a relaxací.

V knize naleznete také spoustu praktických rad a velké množství dotazníků, které vám pomohou posoudit zdraví vašich střev!

77 konkrétních, vysoce aktuálních tipů pro zdravá střeva – a s nimi související zdravý a dlouhý život.
Zdraví začíná ve střevech.
Střevní potíže jsou velmi rozšířeným problémem, přesto jsou ale často přehlíženy a nedochází k jejich identifikaci. To může mít velmi vážné následky ve formě rozvoje řady chronických onemocnění jako je Alzheimerova choroba, cukrovka, deprese či onemocnění kloubů a pokožky. Příčina těchto nemocí totiž často leží právě ve střevech. Zdraví střev pritom ovlivňuje řada faktorů, jako je stres, nedostatek pohybu a špatná strava.

Dr. med. Ulrich Strunz vás zasvětí do problémů způsobujících střevní problémy a poradí vám, jak jim předcházet a léčit je. To vše na základě nejnovějších vědeckých poznatků. Není tajemstvím, že hlavní roli bude hrát cílená relaxace, dostatek spánku, pravidelný pohyb a zdravá strava.

Nechte se namotivovat díky jednoznačným faktům, praktickým radám a zajímavým dotazníkům.

Poštovné 85 Kč.

Svět plný energie

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

S energií se setkáváme všude: když zapneme světlo, jedeme autem nebo si zatopíme. Ale co je vlastně energie? Jak se vyrábí? Jak se k nám dostává a jaké jsou možnosti výroby a využití energie?
Ilustrovaná kniha pro čtenáře od osmi let vysvětluje nejdůležitější fakta týkající se tohoto tématu a ukazuje, že ačkoli je energie v každodenním životě neustále přítomna, neměli bychom jí plýtvat.


Poštovné 85 Kč.

Mrazivý polibek

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian…

Poštovné 75 Kč.

Pohádkový týden

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

108,- Kč

(vyvolávací cena)

Vydejte se do pohádkového světa, ve kterém dobro vítězí nad zlem, kde zloba a zášť nemají své místo a kde chytrost je víc než nadutost a zlomyslnost. Přesvědčí vás o tom třeba dráček Bucínek, který bude muset vyzrát nad hrozivým drakem, či švec Verpánek, kterého si na zámek zavolá marnivá kněžna. A protože pohádek není nikdy dost, každý den v týdnu na vás čeká jedno velké pohádkové dobrodružství.


Poštovné 85 Kč.

Survival

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Survival – bushcraft v podmínkách střední Evropy je příručka pro ty, kdo mají chuť poznávat přírodu a naučit se, jak si poradit v terénu.
Sdílením svých zkušeností autor pomáhá vybrat si patřičné vybavení i zásoby a navíc radí, jak se zachovat v krizových situacích. Odpovídá také na řadu zvídavých otázek a vyvrací nejeden mýtus. Každé survivalové dobrodružství bude od nynějška snadnější, a především bezpečnější!

Poštovné 85 Kč.

Čerstvá voda pro duši

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

75,- Kč

(Seboosis)

Zkušený salesiánský autor Zdeněk Jančařík originálním způsobem rozvíjí žánr „příběhů pro duši“, s nimiž přišel jeho řádový spolubratr Bruno Ferrero. Na malé ploše zachycuje v krátkých příbězích či úsměvných anekdotách moudrost a nadhled křesťanské spirituality, dává podněty k osobnímu rozjímání a nabízí impulzy pro duchovní život vedený v současném světě se všemi jeho aspekty. Kniha bude nejen skvělým dárkem, ale také zdrojem duchovní inspirace a pobídkou k tomu, vidět vše kolem sebe novýma očima.

Poštovné 85 Kč.

Ženy ze zámku Lafayette

Konec aukce: 1. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Epická sága založená na skutečném příběhu neobyčejného zámku v srdci Francie a pozoruhodných žen spjatých s jeho odkazem.

Většinu zámků chrání muži. Tento je chráněn ženami.

Matka zakladatelka…
1774. Urozená šlechtična Adrienne Lafayette se stává politickou partnerkou svého manžela markýze de Lafayette v boji za americkou nezávislost. Když však jejich idealismus ve Francii vyvolá revoluci a gilotina ohrozí vše, co je jí drahé, musí se Adrienne zříci komplikovaného muže, kterého miluje, nebo riskovat život pro odkaz, který bude inspirací pro další generace.

Odvážná vizionářka…
1914. Členka newyorské společenské smetánky Beatrice Chanlerová je silná osobnost a živel, který nic nezastraší – ani její skromné začátky, ani rozpadající se manželství, ani vypuknutí první světové války. Poté, co se však Beatrice stane přímým svědkem devastace Francie, přijme životní výzvu: přesvědčit Ameriku, aby bojovala za to, co je správné.

Neochotná odbojářka…
1940. Francouzská učitelka, začínající umělkyně a sirotek Marthe Simoneová je zvyklá se sama o sebe postarat. S válkou nechce mít nic společného. Když však realita nacistické okupace změní její život na izolovaném zámku, kde vyrůstala, Marthe začne pochybovat o tom, kým je, a co je důležitější, kým je ochotna se stát.

Působivě utkaný román o povinnosti a naději, lásce a odvaze a o síle, kterou čerpáme od těch, kteří tu byli před námi.

Poštovné 95 Kč.

Vzpomínky má každý

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Vítejte ve světě, kde gravitace vítězí, kůže povoluje, vrásky se navzájem kopírují a vy začínáte připomínat zmačkaný papír. Tehdy si uvědomíte, že mládí se odporoučelo a vy můžete čerpat pouze ze svých vzpomínek.
Zasmějte se u potrhlých rodinných historek a eskapád neobyčejných příbuzných. Jistě vás pobaví i bolestný proces autorčiny proměny z technického dinosaura na obstojného uživatele posledních výdobytků moderních technologií. A aby toho nebylo málo, do života si pouští dva psy, kteří to občas nemají v hlavě tak úplně v pořádku.
Věřte, že teprve překročením padesátky – hranice počínající dospělosti – si začnete užívat život na plné pecky, protože zjistíte, že je prostě báječný!

Poštovné 85 Kč.

Kolapsy složitých společností

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Americký archeolog, antropolog a historik Joseph A. Tainter se ve své nejznámější publikaci Kolapsy složitých společností zabývá otázkou, proč se v minulosti zhroutily mnohé říše, státní útvary či jiné složité organizační formy lidské společnosti. Nejprve uvádí téměř dvě desítky případů kolapsu a podává přehled teorií, jejichž prostřednictvím se během uplynulých dvou tisíc let kolapsy vysvětlovaly. Poté vytváří vlastní, široce aplikovatelnou teorii kolapsů (kolapsy jsou v ní vysvětleny poklesem mezních výnosů investic do složitosti). Prostřednictvím detailních studií kolapsu římské a mayské říše a americké kultury Chaco pak ověřuje platnost svého modelu a objasňuje fungování dezintegračních procesů. V závěrečné kapitole se zamýšlí nad tím, zdali kolaps nehrozí také současné společnosti, což je jedna z otázek, které člověka jedenadvacátého století znepokojují.

Poštovné 85 Kč.

Francouzská revoluce

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

37,- Kč

(DANALF)

Malé městečko nedaleko Paříže žilo i z jara roku 1793 poklidným životem a nic nenasvědčovalo tomu, že ve Francii zuří revoluce. Setkání s nejvzdělanějšími a nejpokrokovějšími dámami té doby bylo sice zajímavé, ale, upřímně, i trošku nudné. Bára byla docela ráda, že se poměrně rychle ocitla zpátky ve své době. Jenže… Jenže pak zjistila, že řadě jejích nových přátel hrozí smrt pod gilotinou, a rozhodla se vrátit, aby je varovala. Mezitím se však ve Francii dostali k moci jakobíni – a teď je to Bára, komu jde o život…

Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Poštovné 85 Kč.

Velehrad – průvodce poutním místem

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Čtivý průvodce po našem nejznámějším poutním místě. Autor svěžím způsobem vypráví o kořenech naší víry a kultury spojených se sv. Cyrilem a Metodějem, o odvaze cisterciáků a jezuitů zapustit kořeny v duchovním srdci Moravy, o proměnách poutního místa za císaře Josefa II. i arcibiskupa Stojana, ale i o klíčových událostech a osobnostech neklidného 20. století. Velehrad není jen historie, je to žhavá současnost: návštěva papeže v roce 1990, novodobé Dny lidí dobré vůle, obnova poutního areálu, kvalitní umění a vzdělávání a nesčetné množství duchovních podnětů. V knížce najdeme řadu dalších zajímavostí i praktické tipy na výlety po okolí. Informačně nabitá knížka poslouží jako příprava na vaši první návštěvu Velehradu, průvodce poutním areálem i literární suvenýr po návratu domů. Ať už sem přijíždíte na pouť, za památkami, na duchovní cvičení, ze studijních důvodů nebo prostě proto, že jste si to tu zamilovali, buďte vítáni.

Poštovné 85 Kč.

Tajemství počasí

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Kniha Tajemství počasí odhaluje skrytý svět přírodních zákonitostí. Sledování nenápadné souhry větru, oblaků, mlhy, teploty, deště a mnoha dalších projevů umožňuje počasí nejen předpovídat, ale také porozumět tomu, jak ovlivňuje a vytváří okolní krajinu. Každá kapka, kaluž nebo pampeliška nám můžou sdělit důležité věci. Dobrodruh, cestovatel a učitel ze školy v přírodě Tristan Gooley, autor knihy Orientace v přírodě, píše o tématu zasvěceně a zároveň srozumitelně.

Poštovné 85 Kč.

Příručka k pozorování ptáků

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

415,- Kč

(vyvolávací cena)

Nezáleží na tom, jste-li začátečník, nebo zkušený pozorovatel ptáků, v této knize najdete řadu užitečných rad a informací, které se vám budou hodit při vašich vycházkách za ptáky. Začneme výběrem vhodného dalekohledu, nastíníme možnosti využití chytrého mobilního telefonu a odpovíme na klíčové otázky, jak a kde ptáky nejlépe pozorovat. Probereme i praktické rady ohledně metod pozorování v terénu a základy fotografování ptáků. Tato výpravná a podrobná příručka navíc obsahuje rozsáhlou druhovou část, která vám pomůže i s určováním vzácnějších či obtížně určitelných druhů.

Poštovné 90 Kč.

Náraz, Prales

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Major Roman Saran z ostravské kriminálky prožívá v životě další turbulentní období. Jeho přítelkyni Lence se po tragických událostech doprovázejících vyšetřování její zmizelé spolužačky Krysty vracejí vážné psychické problémy, které vedou až k rozchodu. Svérázný major si čistí hlavu v Praze a netuší, že právě zde na něj čekají další šokující odhalení – a to jak detektivní, tak životní. Návrat domů a vyšetřování smrti bývalé profesorky češtiny, kterou někdo srazil a od místa činu odjel, stojí jen na začátku série událostí, jež Saranovi obrátí život zcela naruby. Ve druhém příběhu se čtenáři při vyšetřování brutální vraždy lesního dělníka seznámí i s dalšími neopakovatelnými místy ležícími v Saranově regionu – například s beskydským pralesem Mionší.

Petr Sagitarius pokračuje v sérii detektivek Trujkunt ze severovýchodního cípu naší republiky šestou knihou obsahující opět dvě povídky: Náraz a Prales.

Poštovné 85 Kč.

Sen pana Darcyho

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

Londýnská společenská sezona je v plném proudu, večírky se střídají s hostinami a plesy, mladí lidé prožívají první lásky a navazují vztahy, někdy možná na celý život. I Phoebe Hawkinsová, neteř pana Darcyho, uvěřila, že našla toho pravého. Co na tom, že Arthur Stanhope je z rodiny whigů, kdežto Hawkinsovi jsou toryové. Avšak Phoebin otec je zásadně proti – tvrdí, že Arthur je prostopášník. Nešťastná Phoebe se uchýlí na Pemberley, venkovské sídlo Darcyových, kde jí dělá společnost vlídná a dobrosrdečná kamarádka Louisa Bingleyová. Bohužel na Pemberley dorazí i postarší tyranská příbuzná, postrach rodiny i služebnictva, bez jejíž přítomnosti by se všichni snadno obešli. Snad se Phoebe podaří rozptýlit chmury přípravami na letní ples… Cožpak se nemůže stát, že při něm obě dívky najdou každá svého vyvoleného?
Kniha Sen pana Darcyho, v níž se setkáváme s živě vykreslenými postavami pevně zakořeněnými ve způsobech a stylu doby Jane Austenové, je nezapomenutelnou kombinací romantiky, pletich, společenských skandálů, přátelství – a v první řadě lásky.

Poštovné 85 Kč.

Zimní drak

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Zimní drak si s sebou každý rok odnáší sníh a led, aby mohlo přijít jaro. Letos je ale všechno jinak. Drak si poranil křídlo a zimu nemá kdo odnést. Když je sníh a mráz nejtužší, na řadu přichází teplo přátelství, fantazie a chuť pomáhat.
Kniha o tom, že poté, co nahlédneme za náš vlastní strach, najdeme někdy jen smutek a bolest někoho jiného. Když se rozhodneme pomoci druhým, může z naší dobroty vykvést nové jaro..
Kniha vyhrála ve Vídni v roce 2014 Cenu poroty za knihu pro mládež udělovanou rakouským ministerstvem školství, umění a kultury. Byla též zařazena do užšího výběru Rakouské ceny za literaturu pro děti a mládež..
Příběh o soucitu, lásce a naději pro děti od 6 let.

Poštovné 85 Kč.

Husa Líza

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

73,- Kč

(vyvolávací cena)

Bylo by prima být někdy někým jiným, co? Husa Líza si to tedy rozhodně myslí. Chtěla by umět vřeštět jako tukan, plavat jako lachtan a skákat tak jako klokan. Ale když se pokusí zařvat tak silně jako lev, najednou pochopí, že být jednou z davu taky není tak špatné.

Poštovné 85 Kč.

Jak snížit cholesterol přírodní cestou

Konec aukce: 2. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Jezte lépe, žijte lépe – Trvale snižte hrozby, kterým čelí vaše srdce a cévy díky zdravé stravě snižující hladinu cholesterolu.

V této knize najdete:
● Vše, co potřebujete vědět o příčinách a důsledcích vysoké hladiny cholesterolu.
● Informace o tom, jak srovnat vaši hladinu cholesterolu bez pomoci léků.
● Návod na jedinečnou kombinovanou dietu založenou na třech principech působení metabolismu tuků.
● 60 receptů, které udrží váš cholesterol na uzdě.
● Seznam potravin, které přirozeně, ale účinně snižují vaši hladinu cholesterolu.

HLADINA CHOLESTEROLU VE ŠPIČKOVÉ FORMĚ ‒ CO TÍM ZÍSKÁTE
Nižší riziko mrtvice
Méně kardiovaskulárních onemocnění
Delší život ve zdraví
Dobře fungující metabolismus tuků
Zdravé cévy bez arteriosklerózy
Absence poruch krevního oběhu


JAK SI MŮŽETE ZLEPŠIT HLADINU CHOLESTEROLU
- Hodně pohybu i v každodenním životě
- Vyhněte se stravě s příliš vysokým obsahem tuku
- Více vlákniny ve stravě
- Vyhýbejte se transmastným kyselinám
- Snižte nadváhu a břišní tuk
- Sportovní aktivity, jako je chůze a silový trénink
- Pravidelná kontrola zdravotního stavu
- Čas na relaxaci a snížení stresu


CO (UŽ) NEMUSÍTE DĚLAT, ABYSTE SNÍŽILI HLADINU CHOLESTEROLU.
- Uběhnout maraton
- Vyhýbat se rybám a vejcím
- Užívat spalovače tuků a karnitin
- Polykat kapsle s artyčokovým nebo česnekovým extraktem
- Užívat enzymové přípravky
- Konzumovat konjugovanou kyselinu linolovou a MCT tuky
- Objednávat na internetu pochybný prášek z hub

Poštovné 85 Kč.

Pohádka (Audiokniha)

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

270,- Kč

(vyvolávací cena)

Král hororu přečetl spoustu děsivých pohádek – a nakonec napsal svou vlastní…
Sedmnáctiletý Charlie Reade sice vypadá jako bezstarostný lamač dívčích srdcí s permanentkou do posilovny, jenže život se s ním zrovna nemazlil. V dětství už oplakal milovanou mámu a potom byl nucen pečovat o tátu, kterého posedl démon alkoholu. Přesto si hoch dokázal uchovat v srdci dobrotu, a tak jednoho dne nabídl pomoc cizímu člověku, jehož zanedbaný dům strašil ve snech snad všechny děti z okolí. S panem Bowditchem – majitelem úžasné psí dámy pojmenované Radar – Charlieho záhy spojí nečekané přátelství a později i jedno velké, pečlivě střežené tajemství. V kůlně vyhlášeného mizantropa se totiž nachází vchod do jiného světa! Obyvatelé říše zvané Empis však už dlouho trpí pod hrůzovládou Vraha křídel a jeho nočních vojáků. Dokáže odvážný, ale nezkušený mladík zachránit oba světy před rozpínající se temnotou? A zůstane sám ušetřen jejího zhoubného vlivu?
Aby mohl odvyprávět příběh o lidské odvaze a psí věrnosti, vytvořil Stephen King zbrusu nový fantastický svět.


Poštovné 85 Kč.

Psychologie pro každý den

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

Řada věcí, které nás ve škole učili, nemá pro náš život velký praktický význam. Ve škole nás ale naopak nenaučili něco jiného, bez čeho se neobejdeme. Jde o znalosti, schopnosti či pravidla „psychologie všedního dne“.

Jak se lépe rozhodovat? Jak úspěšněji kontrolovat své emoce? Jaké jsou naše silné stránky, které nám pomohou třeba najít zaměstnání svých snů? Co zvyšuje a co naopak snižuje naši životní úspěšnost? Co dělat, abychom byli v životě spokojenější? Jak lépe porozumět názorům a pocitům druhých? Jak lépe předvídat jednání druhých a úspěšněji s nimi komunikovat? Jak zvýšit svou přesvědčivost a schopnost zaujmout a ovlivňovat druhé? Jak úspěšně řešit pracovní i další spory? Jak bojovat se situacemi, kdy máme špatnou náladu, ztrácíme sebedůvěru nebo propadáme sebelítosti? Jak rozpoznat nejrůznější lháře, podvodníky i manipulátory včetně těch, kterým je lépe se vyhnout?

Kniha přináší odpovědi nejen na tyto otázky, je přehledně členěná do jednotlivých okruhů a můžete si tedy v každé situaci nalézt to, s čím potřebujete aktuálně pomoci.

Poštovné 85 Kč.

Každý den házím na zeď hrách

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

88,- Kč

(vyvolávací cena)

Sedmnáctá kniha bývalého matematika Jiřího Weinbergera a zároveň čtvrtá v řadě provázená obrazy malíře a interního lékaře, diabetologa a endokrinologa v IKEM Petra Wohla.

Poštovné 85 Kč.

Zbrklík a pekelné Vánoce

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Čertu Zbrklíkovi a čertidlu Tadeášovi se v pekle pekelně daří. Spolu s čerticí Treperendou tvoří sehranou trojku. A když jednoho dne otevřou pekelnou bránu a do pekla se zatoulá veledůležitý dopis pro Ježíška, způsobí to pozdvižení, jaké peklo ještě nezažilo.

Poštovné 85 Kč.

Král českého braku

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Václav Jelínek (1905–1967), který své romány podepisoval jako Sláva V. Jelínek a za nacistické okupace, kdy se „dal k Němcům“ pod jménem Willibald Yöring, byl fenoménem české brakové literatury let dvacátých až čtyřicátých. Byl neuvěřitelně plodný: během své spisovatelské kariéry vydal přes stovku „děl“, jejichž obsah sahal od „červené knihovny“ po dobrodružství všeho druhu. Oživované mrtvoly, oplodňování žen semenem z oběšenců, krysy požírající lidi… Notná dávka perverze Jelínka „proslavila“ tak, že jeho knihy jsou dnes cenným sběratelským artiklem – právě pro svou neuvěřitelnou stupiditu a dekadenci. Za okupace Jelínek udával své spoluobčany a byl za to pak odsouzen na několik let do vězení. Ve vazbě sepsal jakousi svou obhajobu, která však nemohla být jiná, než jeho „slavná“ díla.

Poštovné 85 Kč.

Bastien a jeho nečekaný příběh

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Kouzelný příběh o přátelství, věčném boji dobra se zlem a magické síle příběhů.
Tři mušketýři. Tak si říkali Bastien a jeho máma s tátou, kteří byli známí spisovatelé. Pak ale Bastien nešťastnou náhodou o rodiče přišel a ocitl se v sirotčinci. V Paříži se zatím dějí prapodivné věci. Postupně jsou totiž unášení významní spisovatelé.
Kdo za únosy stojí? Souvisí to snad se zmizením Bastienových rodičů? Nebo mají něco společného s úspěšným autorem Olivierem, který si žije v přepychu a chrlí jednu knihu za druhou?
Naštěstí má Bastien věrné přátele, se kterými dokáže přemoci zlo a přijít věcem na kloub.

Poštovné 85 Kč.

Vražda v anglické zahradě

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Kdo je Julia Birdová? Čerstvě rozvedená, čerstvě v důchodu, bezdětná, zvědavá. Dříve Londýňanka, teď však majitelka domku ve vysněné idylické anglické vesničce a… amatérská vyšetřovatelka.
Když nechá zbourat zahradní kůlnu, najdou pod ní kostru mladé ženy, jež tam zřejmě leží více let. Policejní vyšetřování se ne a ne hnout z místa, a tak Julia prostě musí začít pátrat. Ještě že přitom má k ruce svérázně zvědavé labradoří štěně jménem Jake…
Julia odkrývá překvapivé charaktery některých sousedů – jsou v rozporu s jejími dojmy při letmých setkáních na ulici. V téhle kouzelné vesničce téměř každý střeží nějaké rodinné tajemství, takže pod idylickým povrchem to někdy pořádně vře. Netrvá dlouho a Julia je přesvědčená, že odhalila vraha, jenže Jake ji vyvede z omylu, když jejího podezřelého najde utopeného. Vesnici zachvátí hysterie: v minulosti tady kdosi vraždil a teď to zase začalo…

Poštovné 85 Kč.

Kudy kam mezi Berounem a Prahou

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Za krajinou, která vybízí k objevování, není potřeba putovat míle daleko, leží za humny. Vydejte se s námi do míst, kam jezdíval už Karel IV., do lesů, ve kterých se v dávných dobách zdržovali loupežníci, do podzemních chodeb ukrytých v bohaté krasové krajině, na dávná keltská hradiště, k ševelícím potokům i k romantické Berounce, na rozhledny i skryté vyhlídky, do divokých roklí, malebných údolí i ke stinným skalám starých lomů. Naše výlety vám představí kromě nejvyhlášenějších krás také ty méně známé, a dokonce i ty, které často zůstávají neprávem bez povšimnutí.

Poštovné 85 Kč.

Mozek z blázna

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Mozek z blázna je soubor dvaadvaceti povídek ze současnosti napsaných v rozmezí let 2019-2023. Poněkud hořké čtení o naší době a o nás samých je vyvážené literárním experimentátorstvím, jež je pro autora erbovním znamením. Jeho předešlý povídkový konvolut Hemingwayův býk byl nominován na cenu Magnesia Litera.

Poštovné 85 Kč.

Železné srdce

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Žoldák, rváč a dobrodruh Harald ví, že ke své smůle umí být dobrý i ve špatných věcech. Někdy tak dobrý, až je to úsměvné, ale tady není nic, čemu by se dalo smát.
Tou první věcí je nechtěné zaplétání se do politiky, a té se Harald obvykle snaží vyhýbat jako viking kříži. Když je však politika vyvážena více než příjemnou odměnou za zajímavou zakázku, zradí Haralda jeho vlastní zvědavost. Maurští velvyslanci se ztrácejí jen jednou za život a co by jinému zlomilo hřbet, bere Harald jako výzvu.
Druhou věcí je naplňování temných předtuch. To, co se původně zdálo být zajímavým pátráním v ulicích letní Paříže, se v rámci dvou horkých, napjatých a krajně hektických dnů změní v noční můru plnou plamenů, bolesti a těžkých rozhodnutí.
Nic není zadarmo a Harald musí jít přes mrtvoly, protože zůstat pozadu za světem, který se mění rychleji, než kdo tuší, znamená jediné: rychlou smrt.

Poštovné 85 Kč.

Na viděnou v Havaně

Konec aukce: 3. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Přijela na Kubu splnit poslední přání své babičky – aby odhalila rodinné tajemství skryté od Castrovy revoluce...

Havana, 1958. Dcera cukrového barona, devatenáctiletá Elisa Perezová, jež je součástí kubánské smetánky, žije stranou rostoucích politických nepokojů – dokud si nezačne tajnou aféru s vášnivým revolucionářem…
Miami, 2017. Marisol Ferrerová, novinářka na volné noze, vyrůstala na romantických příbězích své babičky Elisy, která byla během revoluce spolu se svou rodinou donucena uprchnout z Kuby. Elisiným posledním přáním bylo, aby Marisol rozptýlila její popel v její rodné zemi.
Po příjezdu na Kubu Marisol čelí kontrastu mezi tropickou, nadčasovou krásou Kuby a nebezpečnou politickou situací. Když se na světlo dostane hluboko pohřbená minulost její rodiny a Marisol se zamiluje do muže s řadou tajemství, nezbývá jí než pomocí babiččiny minulosti pochopit, co znamená skutečná odvaha.

Poštovné 85 Kč.

Miss Dobré naděje

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Miss Dobré naděje je nová kniha Jiřího Žáčka. Básník v ní objevuje několik protichůdných současných světů. Chodbami mezi nimi nás vyvede ven z labyrintu, abychom se ocitli ve zpropadeném lusthauzu Čech, „kde to čpí oslí močí, kde ze stromů se drolí rez, kde práská bičem podnapilý kočí a všechny cesty vedou do nebes…“ Jsou tu však taky naděje v laskavých srdcích a dobrých myšlenkách o mně, o tobě, o nás, o celém světě, který tu není náhodou, ale pro nás. Ne pro uspokojování ega, které nevnímá cit a krásu, ne pro stavbu zdí z dogmat a fanatických bludů. Básník nechce skomírat za takovou zdí, nýbrž vidět i to, co oči nevidí. Krásu přírody, přelétavé štěstí a opravdové lásky, které se do každého dne narodí trochu jiné, znovuzrozené, a provázejí nás věrně na naší pouti až tam, kde čeká Miss Dobré naděje. Básníkovu cestu vizionářskými krajinami zachytil v barevných ilustracích Josef Velčovský.


Poštovné 85 Kč.

Zbabělci a vrazi

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

6,- Kč

(ilasan)

Dosud nepotrestaní viníci dávných zločinů se třesou hrůzou a staré křivdy znovu ožívají. Tajemný mstitel bere spravedlnost do vlastních rukou a rozpoutává krvavou hru, která nezná vítězů ani poražených.
Venku je sychravý podzim a kapitán Leoš Baxa, hnán spalující touhou po pomstě, se vydává na lov největšího sériového zabijáka v našich dějinách. Klára Matějková, mladá investigativní novinářka, má k dopadení vraha jinou motivaci. Vidí v něm totiž vykonavatele spravedlnosti nad nikdy nepotrestanými přisluhovači komunistického režimu, který z duše nenávidí.

Vyšetřování ale nejde tak, jak by si oba představovali. Donuceni okolnostmi uzavírají Klára s Leošem nečekané spojenectví v honbě za spravedlností. Společně se vydávají do temných zákoutí historie, která měla zůstat navždy skryta. Někde hluboko ve stínech minulosti se ukrývá krutá pravda, která hrdiny mění ve zbabělce, ze zbabělců se stávají hrdinové a z lovců kořist.

Poštovné 85 Kč.

Můžu to doříct…?

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

V dubnu 2021 se ve vinohradském studiu poprvé sešli dva staří známí: předseda Kolegia Paměti národa Jan Dobrovský a novinář Jindřich Šídlo. Jejich společný podcast neměl zpočátku větší ambice než překlenout covidov období do chvíle, než se Paměť národa bude moci vrátit ke svým pravidelným besedám a přednáškám po celé zemi.
Ohlas posluchačů ale překvapil. Od dubna 2021 vzniklo již více než 70 epizod, v nichž autoři na základě zkušeností z moderní politické historie popisují a hodnotí aktuální dění. Podcast Dobrovský&Šídlo byl dvakrát nominován na Křišťálovou lupu, v roce 2022 se umístil v kategorii podcastů na třetím místě. V rámci své permanentní tour vyprodali autoři sály po celé zemi a stali se i vyhledávanými hosty prestižních hudebních festivalů (Metronom, Slunovrat, Krásný ztráty).
Kniha „Můžu to doříct“, jejíž název je odvozen z nejčastější věty, kterou si
pánové Dobrovský a Šídlo vyměňují před natáčením i během něj, nabízí upravený přepis třinácti epizod první sezony podcastu. Od „operace Vrbětice“, přes sněmovní volby v říjnu 2021 až po ruský útok na Ukrajinu v únoru 2022. Texty doplňují dobové fotografie a na závěr každé kapitoly se čtenář také dozví, „jak to všechno nakonec dopadlo“. Tedy nakolik se předpovědi a hodnocení autorů nakonec protnuly s pozdější realitou a jaký byl další osud hlavních i vedlejších postav našich rozmluv.

Poštovné 85 Kč.

Ježíš, můj Učitel

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Bůh touží po tom, aby každý z nás prožil život v plnosti. Hledáme-li při tom skutečný smysl, nejde jen o věc lidskou: náš život je i dílem Božím. Učíme se u Ježíše. On je náš Mistr, Učitel par excellence. Elias Vella prezentuje v jedné ze svých posledních knih etapy našeho duchovního života. V nich vnímáme Ježíše jako svého lékaře, Mistra, přítele i Pána. Ježíš v každém případě zosobňuje nezměřitelné Boží milosrdenství a péči o člověka. Když Pánu dovolíme, aby nás vedl, otevírá se před námi netušená a přitažlivá cesta. Co vlastně znamená učit se u Krista? Jak se ho ptát, co dělat? Jak a kde Pána následovat? Jak být vnímaví k jeho slovu a k Boží vůli? Pozorně rozjímejme o Božím slově. Ve své slabosti čerpejme sílu z eucharistie. Důvěrný, v čase se prohlubující vztah s Ježíšem pak prosvětlí nejen nás, ale i život našich bližních a našeho okolí.

Poštovné 85 Kč.

Zkouška rájem

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

210,- Kč

(vyvolávací cena)

Daisy přesně ví, co od života chce a co právě teď potřebuje ve vztahu. Uvědomuje si ale také, že pokud něco neudělá, její manželství skončí v troskách. A tak zosnuje plán: v den dvouletého výročí svatby pozve svého muže na oslavu na neznámé místo daleko od New Yorku. A tam mu předá dárek – týdenní pobyt na chatě uprostřed lesů, kde se budou moci díky přírodě, klidu a terapeutickému programu Zkouška rájem navzájem opravdu poznat a znovu k sobě najít cestu. Každý den dostanou jednu otázku, na kterou by si měli upřímně odpovědět. 

Také Craig má o své budoucnosti dost jasnou vlastní představu. Připadá mu, že právě večer společného výročí je nejvhodnější příležitostí všechno rozseknout. Brzy se ale ukáže, že zavazadla, která leží sbalená v kufru auta a s nimiž chtěl odejít z Daisyina života, jsou to nejmenší – a nejméně třaskavé – tajemství, které před sebou navzájem mají. Jak daleko budou ochotni zajít, aby zachránili své manželství – i sami sebe?

Poštovné 85 Kč.

Půlnoční párty Suchý + Šlitr (audiokniha)

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Dosud nevydané nahrávky z podzimu 1968, kdy se v rozhlasovém studiu potkávali Jiří Suchý a Jiří Šlitr s publikem a živě vysílali program plný písniček, vyprávění a her.
V archivu Českého rozhlasu se dochovaly pouze tři z odvysílaných dílů (1, 2 a 5), které proto zařazujeme přednostně v kvalitní podobě. Po zbylých třech pátral spisovatel Lukáš Berný spolu s Ondřejem Suchým, Růženou a Jaroslavem Majerčíkovými a s nemalou pomocí Davida Hertla z Českého rozhlasu.
Zejména díky archivům Bohuslava Smítky, Iva Bílého a Věry Kyliesové se podařilo objevit několik záznamů, jež sice mají notně sníženou audio kvalitu, nicméně zařazujeme je také jako cennou archivní památku práce Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého.
Tyto záznamy si vyžádaly několik zásahů. Ačkoliv v roce 1968 všechny díly působily jako živé vysílání, ve skutečnosti byly zpravidla o den dříve přetáčené a následně krácené. Slyšíme v nich někdy ne úplně citlivé zásahy střihu a v některých případech se naopak drobné části díky střihům záznamů opakovaly. První díl byl při premiéře z neznámého důvodu vysílán pouze do písně Blues o světle. Následná skladba Kytky se smály byla vypuštěna, přičemž další tři písně (Honky tonky blues, Trojský kůň a Propil jsem gáži) byly i s mluveným slovem S+Š dodatečně použity při tvorbě čtvrtého dílu (byly tam vstřiženy po bloku skladeb Jaroslava Jakoubka). Zcela totožnou nahrávku písně Propil jsem gáži prodlouženou o finální track prvního dílu Spánek má strýčka portýra znovu režie použila jako finále také šestého dílu.
V našem záznamu uslyšíte kompletní nahrávku prvního dílu se všemi zmíněnými písněmi, jež se v této podobě reprízovala, resp. prvně vysílala 5. ledna 1969 pod upraveným názvem Nedělní párty S+Š. Z toho důvodu vypouštíme totožnou (ovšem zvukově nekvalitní) část nahrávky v díle čtvrtém. Stejně tak jsme vystřihli opět totožnou verzi písně Propil jsem gáži z dílu šestého, byť zde pro dojem ucelenosti dílu ponecháváme závěrečné zopakování skladby Spánek má strýčka portýra, kterou S+Š i v jiných případech s oblibou používali jako finále.

Poštovné 85 Kč.

Malej princ

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Malej princ a Kerkonoše? To přec nemůž pasovať dohromady! Tolle bylo pervni, co nám přišlo na mysel. Jak dostať ušecky tý moudrý myšlínky do ušenniho hovoru tverdejch horalu, lesáku, přalláku, kalcu a koralařu? Ale pak sme si řekly, že duši máme ušecky stejnou, ať je to pán na éroplánu, kalčinka nebo kohátnik. No, považte sami, esli se nám to povello. Kultovní kniha francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho byla přeložena do více než 300 jazyků a dialektů. Každý ji zná. Vášnivá sběratelka knižních vydání Malého prince Martina Dlabajová si dlouho lámala hlavu nad tím, jak něžný příběh věrně přiblížit také zmiňovaným tvrdým horalům z Krkonoš. Díky skvělé práci dvojice překladatelek a milovnic podkrkonošského nářečí Kláře Hoffmanové a Jarmile Bachmannové se jí to povedlo. Počtou si nejen lidé z Podkrkonoší. Laik se přiučí místnímu nářečí, odborník znásobí své znalosti a všichni získají nový pohled na známý příběh z nezvyklé perspektivy.Knihu doprovází ilustrace Rudolfa Štorkána. Malý princ byl převeden do podkrkonošského nářečí na popud sběratelky Martiny Dlabajové. Její sbírka čítá v současnosti přes 300 knih, včetně vydání v Braillově písmu či francouzského vydání z roku 1943.

Poštovné 85 Kč.

Zlatý klíč k peklu

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Petr Prokop žije ve světě, kde peníze rozhodují o kvalitě života, celkem slušný život. Je instruktorem v golfovém klubu, kde se seznámí s manželkou jednoho z nejbohatších lidí v zemi. Jeho až příliš kladný vztah k ženám mu otevře cestu k plánu, jak pomocí vraždy získat vysněný klíč ke zlaté kleci a usnadnit si tak život. Podaří se Petrovi získat klíč k vytouženému životu, nebo ho jeho záměr přivede k pomyslnému pádu do pekla?
Příběh Petra Prokopa vypráví o překonávání překážek, o bezohlednosti na cestě k bohatství, o měřitelnosti hodnoty lidského života materiálním bohatstvím a o mlýnech, které nepřestávají mlít. O tom, že když se tomu, kdo jde za svým snem bezohledně a tvrdě, splní jeho přání, může to být způsobem, který je současně trestem.

Poštovné 85 Kč.

Vraždy v Cherringhamu – Tajemství prázdného trezoru

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

93,- Kč

(vyvolávací cena)

Dva mladí muži objeví na pozemku místní farmy vzácný historický artefakt. Jsou štěstím bez sebe a předmět po dohodě uschovají u někdejšího profesora archeologie, který ho uzamkne ve svém bezpečnostním sejfu. Hurá, nezbývá než se nálezem pochlubit v hostinci. Když ale následující den dorazí odborník, aby stříbrný poklad ocenil, trezor je prázdný!


Poštovné 85 Kč.

Léčivá síla zvířat

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Každé setkání se zvířaty se dotýká naší duše a zanechá stopu, která nikdy zcela nezmizí.
Kontakt s domácími mazlíčky obohacuje náš život a v mnoha situacích se může ukázat jako léčivý, protože nám pomáhá vyčistit si hlavu a nemyslet na stres v práci či na budoucnost. Psychoterapeut Rainer Wohlfarth a koučka Bettina Mutschlerová – specialisté na terapii pomocí zvířat – nám ve své knize pomáhají pochopit, jak je kontakt se psy, kočkami, koňmi a dalšími zvířaty důležitý pro naše fyzické a psychické zdraví a jak díky němu můžeme zlepšit svůj život. Přesvědčte se, jak síla zvířat léčí a uklidňuje, jaké překvapivé účinky má na děti a dospívající a co nám mohou zvířata předat.

Poštovné 85 Kč.

Naše děťátko: Chlapeček

Konec aukce: 4. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

První rok vašeho miminka je vzrušující a neopakovatelné období.
Zaznamenejte si vzpomínky na zvláštní okamžiky s milovanými, sepište důležité změny a vytvořte památníček prvních úspěchů vašeho děťátka.

Poštovné 85 Kč.

Slavná místa Járy Cimrmana

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Pokračování úspěšného titulu Památná místa Járy Cimrmana. V knize jsou nejen nová místa, která za dobu od vydání první knihy vznikla, ale i starší známá místa, která v předchozí knize nebyla.
Poznejte další slavná místa, na kterých zanechal výraznou stopu či významný odkaz náš nejslavnější velikán a génius – Jára Cimrman. Jistě by ho velmi potěšilo, jak vzkvétá turistický ruch spojený s tímto nejslavnějším Čechem. Lidé chodí i jezdí jeho ulicemi, hledají a nacházejí Liptákov, stoupají do kopců, aby se mohli poklonit pomníkům tohoto velikána, a navštěvují také tři tuzemské rozhledny spojené s jeho jménem – nejnižší na Semilsku, nejmenší na Litoměřicku či dobře ukrytou na Svitavsku.

Poštovné 85 Kč.

Jelita & jitrnice

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

235,- Kč

(vyvolávací cena)

Vaše zásilka byla přesměrována na výdejnu do pekel horoucích? Řemeslník zaspároval pečlivě vybrané designové kachličky svítivě modrou, a od té doby se nechává zapírat? Vaše máma (učitelka!) sdílí na facebooku další článek o chemikáliích rozprašovaných z letadel, o čemž Česká televize samozřejmě mlčí? Do toho srkáte děsně EKOLOGICKÝM papírovým brčkem ledové kafe z PLASTOVÉHO kelímku a připadáte si, že vám ta absence logiky snad zkroutí i prsty u nohou?
Nebojte, nejste v tom sami. I bývalá novinářka Stáňa má poslední dobou pocit, že tyhle bizáry snad přitahuje a lepí se na ni jedno jelito za druhým. Když po patnácti letech odcházela z televize do kulturní neziskovky, myslela si, že minimálně tam bude větší klid. Nebyl.
Držíte v ruce žánrově neukotvený pamflet omaštěný českým folklorem, tedy přesvědčením, že nebýt všech těch pitomců okolo, život by byl nadmíru výtečný. Jenže, co když v týmu jitrnic hostujete i vy? Nebo dokonce máte našlápnuto na kapitána?
Špejle jsou vrženy.

Poštovné 85 Kč.

Katherine

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

230,- Kč

(vyvolávací cena)

Slavný hudebník ve vzpomínkách své životní lásky.
Katherine, tohle smůla není. Taky nemyslím, že se to někdy změní. A tak povídej, já tě poslouchám rád…“ To napsal Miro Žbirka své lásce v písni Katka. Jaký byl život se slavným muzikantem? Vyprávění Katky Žbirkové začíná osudovou romancí, která se časem proměnila v nerozlučný vztah. Kniha Mekyho životopisce Honzy Vedrala je plná šťastných, humorných i bolestivých příběhů slavného páru, který spolu prožil 37 let. Obsahuje nikdy nezveřejněné fotografie a dopisy ze soukromého archivu Žbirkových.

Poštovné 85 Kč.

Čarodějky z Podivína – Dvojčata a kopec průšvihů

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

133,- Kč

(vyvolávací cena)

Podivín je navenek úplně obyčejné místo. Žijí tam sice nadpřirozené bytosti, ale lidé o nich neví. Jenže pak začnou nepředvídatelná čarodějnická dvojčata Bela a Dona navštěvovat školu pro paranormály a na pořádný malér je zaděláno. Vtipný příběh o malých čarodějkách, velkém kamarádství a trampotách strašidel ve světě lidí.

Poštovné 85 Kč.

Minecraft – Komando

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Vesnice Roh Hojnosti je ve všech směrech dokonalá. Spousta jídla, útulné domovy a bezpečné hradby. Co víc si může dítě jako Mal přát? A přece by chtěla zažít něco nevšedního. Když se tajemnému mobovi podaří opevnění překonat a s vesnicí je zle, Mal a její tři přátelé se konečně mohou vydat do lákavého světa za hradbami, vstříc dobrodružství, po němž Mal vždy toužila.



Poštovné 85 Kč.

Být perfektní nemusí být perfektní

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Máte dojem, že byste měli být ve všem perfektní? Vaše touha po perfektním výsledku je mnohdy silnější než vy? Raději do úmoru všechno vylepšujete a zdokonalujete? Pak je možná čas se na chvíli zastavit a zamyslet se nad tím, zda snaha být ve všem perfektní je skutečně tak perfektní, jak si myslíte. Perfekcionismus může náš život postupně vykrást. Nic nám není dost dobré… ani na nás, ani na druhých. Opravdu chceme žít jako křeček, který běhá ve svém kolečku? Nestálo by za to na chvíli opustit své perfekcionistické snahy a podívat se na to, jak žijeme, s odstupem?
Kniha psycholožky Sharon Martin nabízí řadu strategií, které nám mohou pomoci vystoupit z nekonečného běhu za dokonalostí. Najdeme v ní řadu příkladů ze života, podnětů k zamyšlení, škál zjišťujících, jak jsme na tom s perfekcionismem právě my, a hlavně inspirace a podpory pro změnu svého života. Autorka zařadila také cvičení založená na konceptu mindfulness.

Poštovné 85 Kč.

Druhá dívka

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

140,- Kč

(ilasan)

Phoebe pracuje v márnici. Jejím úkolem je s pomocí líčidel vracet mrtvým nádech života do tváří. Jednoho dne narazí při práci na vlastní dvojnici. Mrtvá jako by jí z oka vypadla, na těle má dokonce znepokojivě povědomá tetování. Za pomoci výstředního kolegy proto začne pátrat po okolnostech smrti mladé ženy a dojde k šokujícím zjištěním. Lze jim ale věřit?


Poštovné 85 Kč.

Případ Clifton

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Cliftonka (nebo také „kliftonka“) je pojmenování, které se stalo – podobně jako označení „rodokaps“ – zástupným pro sešitové řady s uzavřeným obsahem a hlavním hrdinou Léonem Cliftonem. Již od svého vzniku byly přitom cliftonky (sešity jinak označené titulem Detektivní novelly) chápány jako četba velmi nízká, proti které by se mělo neustále bojovat. O její oblibě ovšem svědčí to, že v mnoha reedicích vyšlo 275 sešitů. Kniha se věnuje nejen vzniku a popisu celého fenoménu detektivních sešitů u nás, ale přináší i zcela nepostradatelný a velmi podrobný katalog všech dostupných případů našeho prvního českého seriálového detektiva.

Poštovné 95 Kč.

Sokol mezi obrazy

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Monografie se věnuje teorii a dějinám umění, estetice a umělecké kritice Miroslava Tyrše (1832–1884), který je sice všeobecně znám jako zakladatel a vedoucí osobnost Sokola, ale byl také historikem umění a kultury, estetikem a prvním profesorem dějin umění na české části Karlovy univerzity v Praze. Monografie představuje a analyzuje jeho rozsáhlé dílo, které zůstalo ve stínu tělocvičného hnutí. I toto hnutí, společenství, bylo ovšem jeho chápáním kultury a umění silně ovlivněno – Tyrš do Sokola integroval i vzory antického Řecka a důsledně usiloval o renesanci ideálu kalokagathie. Díky tomu se věnoval nejen estetické teorii tělesných cvičení a gymnastiky, ale i teorii umění a stal se prvním českým kritikem zaměřeným výhradně na výtvarné umění. Kniha se proto pokouší jeho názory, rozptýlené v řadě teoretických textů i uměleckých kritik, představit uceleněji a také je zasadit do kontextu dobových názorů, z nichž čerpal.

Poštovné 85 Kč.

Já, droga

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Způsobů, jak se pořádně sjet, nabízí dnešní svět opravdu dostatek. Napadlo vás ale někdy, jaký je mechanismus, jímž všechny ty přírodní i umělé substance, legální i ilegální, vlastně působí na naše tělo a mozek? Ondřej Dvořák, autor úspěšné knihy Chemie na talíři, se tentokrát podíval na to, jak „fungují“ návykové látky z pohledu chemika, a poodhalil, proč je jejich užívání dlouhodobě oblíbené a současně velmi problematické. Řada otázek je nekonečná a odpovědi jsou často nečekané a překvapivé!
Jaké jsou fáze opilosti? Za jak dlouho se lidské tělo vzpamatuje po lahvi vína? Proč máme tak rádi tabák? Co udělá s naším mozkem kokain a crack? Byl původně pervitin skutečně určený pro hospodyňky? Podíváme se díky LSD do paralelního vesmíru? Jsou lepší lysohlávky, nebo muchomůrky? Co se s vámi bude dít po jednom jointu? Dá se vykouřit skunk? Dostanete se po pekáči makových buchet do rauše? Kolik znáte opiátů a opioidů? Jaký koktejl léků si namícháte na víkend? Máte snad chuť na něco exotického jako kát nebo betel? Patří cukr mezi návykové látky? A perlička na závěr: už jste někdy vyzkoušeli trip po muškátovém oříšku?

Poštovné 85 Kč.

Půlnoc opět přichází

Konec aukce: 5. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

183,- Kč

(vyvolávací cena)

Policista Jim Chopin, přezdívaný Vrtulník Jim, stojí před nelehkým úkolem: najít soukromou vyšetřovatelku Kate Shugakovou. Ani ji, ani její poloviční vlčici Obludu už několik měsíců nikdo neviděl. Jim tuší, že pokud Kate nechce, aby ji kdokoli našel, pak ji taky nenajde.
Potom ale zaúřaduje zlomyslná náhoda, díky níž na ni Jim narazí v Beringu, rybářském městečku založeném moravskými misionáři na západním pobřeží Aljašky. Právě tam se Kate ukryla pod falešnou identitou před světem.
Zatímco se Kate snaží během nekonečné dřiny při nakládání letadel uniknout myšlenkám na nedávnou tragédii, Jim spolu s FBI pátrá po ukradeném ruském plutoniu. Než ale stihnou probrat několik posledních měsíců jejího života, jsou až po uši namočeni v Jimově případu, který je náhle komplikovanější a mnohem nebezpečnější, než se zprvu zdálo.

Poštovné 95 Kč.

V pasti pohlaví

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Být ženou v Česku není jednoduché. Ale mohlo by!
Už více než sto let hledá česká i celá západní společnost odpověď na takzvanou ženskou otázku. Ale těch otázek je ve skutečnosti velké množství. Některé už řešení mají, jiné stále vzbuzují kontroverze. Přijali jsme za samozřejmé, že ženy mohou volit, v politice jsou však stále podezřelé – kdo se asi doma stará o jejich děti? Mužů se na takové věci neptáme. Podobně ženám nikdo nebrání zastávat jakoukoli pracovní pozici – pokud se do ní ovšem ve složitém období návratu po mateřské dostanou. Jsou tu přece hlavně od maminkování. A jestliže žena děti nemá, nebo je dokonce nechce, pak s ní musí být něco špatně. A co teprve, když chce měnit zažité pořádky – vždyť je to proti přirozenosti!
Novinářka Silvie Lauder v knize V pasti pohlaví popisuje, na čem se ženská emancipace v Česku zadrhla a jaké to má následky. Nejen pro samotné ženy, ale rovněž pro celou společnost, ať už jako strukturální znevýhodnění postihující celé rodiny, nebo téměř všudypřítomné násilí – symbolické, slovní, sexuální.
Zkrátka přišel čas na pádné odpovědi.

Poštovné 85 Kč.

Slunce ve stínu

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

230,- Kč

(vyvolávací cena)

Vyvrcholení dvoudílné dobrodružné série Snová krev z pera nejoceňovanější fantasy autorky současnosti.
Gudžárej, město snů, kde byl jediným zákonem mír, nyní trpí pod nadvládou Kisujského protektorátu a zažívá násilí a útlak. A také noční můry: gudžárejské občany sužuje tajuplná a smrtící nákaza, jejíž oběti umírají s jekotem ve spánku. Lidé lapení mezi temnými sny a krutými pány touží po vzpouře – jenže Gudžárej žil v míru již příliš dlouho. Proto mu někdo musí ukázat cestu.
Naději skýtají dva psanci: první žena, které kdy dovolili vstoupit mezi kněží Bohyně snů, a vyhoštěný princ, jenž chce získat zpátky, co mu patří. Společně musejí čelit kisujské okupaci a odhalit zdroj vražedné nákazy… než bude Gudžárej navždy ztracen.

Poštovné 95 Kč.

Přepište dějiny podruhé

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

205,- Kč

(vyvolávací cena)

Oblíbený podcast podruhé v knižní podobě!
Dějiny jsou přepisovány odjakživa a vlastně stále. A tak není divu, že autoři podcastu Přepište dějiny Michal Stehlík a Martin Groman po úspěšné první knize přicházejí s jejím pokračováním. Proč jsou u nás premiéři stále tak trochu ve stínu Hradu? Jak odcházejí naši prezidenti? A kdo vlastně na Hradě vládne a jací lidé zde sloužili českému státu? Přepisoval dějiny i takový Masaryk? A jak se do nich zapsal Dubček? Máme rádi své generály, nebo si jich moc nevážíme, a proč se v roce 2022 vrátily ozvuky španělské občanské války?
Chybět nebude ani vztah Čechů a Němců a to od Havlíčka k Havlovi, tedy od jara národů v roce 1848 po česko-německou deklaraci. Co všechno má vliv na naše dnešní prožívání politiky – volby v roce 1946, Lidové milice, Anticharta, normalizace? A nemytizujeme si 17. listopad 1989 příliš? Autoři se ale podívají také na to, jak se v minulosti proplétala politika se sportem i popkulturou a co všechno máme dodnes ukryto v televizních pohádkách.
V roce války na Ukrajině nemůže chybět ani téma Rusko a jeho poměr k sousedům blízkým i vzdáleným. Připomenut bude fenomén devadesátek i rok 1942, který si v posledních letech možná až nemístně redukujeme ve veřejném prostoru na vyprávění o odstranění Heydricha a sedmi statečných výsadkářích z krypty. Kniha Přepište dějiny podruhé bude zkrátka pestrá, ostatně jako samy naše dějiny a jejich výklady.

Poštovné 90 Kč.

Columbine

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

248,- Kč

(vyvolávací cena)

„Tragédie se stále opakují. Zatímco se vzpamatováváme z poslední hrůzy…“ Tak začíná epilog knihy, která ukazuje, jak masakr na střední škole Columbine stal vzorem pro více než dvě desetiletí školních vražd. Je to falešný scénář, kterého se chopila nová generace vrahů. Po událostech v Auroře a na školách Sandy Hook a Virginia Tech je nutnost pochopit zločin, který tuto pohromu vyvolal, rok od roku naléhavější. Co se skutečně stalo 20. dubna 1999 na střední škole Columbine? Studenti Eric Harris a Dylan Klebold zastřelili dvanáct spolužáků, jednoho učitele a plánovali vyvraždit celou školu. Masakr na Columbine zanechal nesmazatelnou stopu v americké psychice, ale většina toho, co "víme", je mylná. Nešlo o sportovce, gotiky ani „trenčkotovou mafii“. Dave Cullen byl na místě jako jeden z prvních reportérů a tématu se věnoval následujících deset let. S nadhledem vyšetřovatele a psychologickou bystrostí se opírá o hory důkazů, poznatky předních světových forenzních psychologů i vlastní slova a kresby vrahů. Deset let připravovaná kniha, mistrovské reportážní dílo žánru true crime, je definitivním popisem masakru na Columbine, jeho následků a významu od uznávaného novináře, který sledoval příběh od samého počátku.

Poštovné 95 Kč.

Píseň oceli

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Každý příběh někde začíná. Tenhle shodou okolností mezi stehny jedné vdané paničky a končí, no končí tam, kam se může dostat jen fantazie jedné z nejtalentovanějších autorek české fantastiky.
Básník Minangar nemá v kapse ani vindru a doma v Údolí ho čekají leda tak modřiny od nakrknutého manžela, kterému chodil za ženou. Ani horal Cuchenan na tom není o moc lépe, po smrti mistra kováře, jemuž sloužil, se sbalil a odešel na jih za nejistou budoucností. Osud je ale svede dohromady, a tím začíná cesta za dobrodružstvím, na níž nechybějí draci, démoni z lesů, král zlodějů a samozřejmě spousta žen! Zaposlouchejte se do písně oceli, která se vydává ke kořenům toho nejlepšího z žánru fantasy.

Poštovné 95 Kč.

Údolí snů

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Píše se rok 1935. Bella Porterová živoří v područí vypočítavého bratrance Thomase. Když se na ni usměje štěstí a nečekaně zdědí dům v Lancashiru,⁠ snaží se ji příbuzný o majetek bezostyšně připravit. Ona se mu ale vzepře a najde odvahu se osamostatnit.

Není to však vůbec snadné. Starý dům stojí v chudé čtvrti a podvodný správce Welch ho celý pronajal jako byty. Hodní lidé pomáhají Belle postavit se na vlastní nohy a její sebevědomí pomalu roste. A když potká Ryana, začíná dokonce doufat, že by snad mohla mít i rodinu, o jaké vždycky snila.

Jenže ani Thomas, ani Welch se s tím, že by jim kdokoli – natož žena – odporoval, nehodlají jen tak smířit. V sázce je nejen Bellino nově nalezené štěstí, ale i holý život. Podaří se jí uhájit své právo na spokojenost a dosáhne konečně svého snu?

Poštovné 85 Kč.

Naše děťátko: Holčička

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

První rok vašeho miminka je vzrušující a neopakovatelné období.
Zaznamenejte si vzpomínky na zvláštní okamžiky s milovanými, sepište důležité změny a vytvořte památníček prvních úspěchů vašeho děťátka.


Poštovné 85 Kč.

Jezero

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

225,- Kč

(vyvolávací cena)

Jak najít vraha, když nevíte, kdo je oběť?
Hvězda slovinské krimi Tadej Golob se poprvé představuje českým čtenářům.

Taras Birsa, kriminální inspektor Policejního oddělení v Lublani, se na Silvestra vrací z lyžování na Voglu. Když skrz sněhovou vichřici míří domů, narazí na dívku, která v řece našla tělo mladé ženy. Kdo je oběť? Kdo vrah? Způsobil zločin osamělý blázen, nebo byla její smrt součástí spiknutí?

Autor v románu zahrnuje i téma farmaceutického průmyslu a jeho zisků, nové receptury, které podléhají takovému utajení, kvůli kterému se vyplatí i zabíjet… Inspektor Taras Birsa se případem musí prokousat spolu se skupinou odvážných lékařů, mezi něž patří i jeho manželka. Společnost, práce a konflikt se prolínají na všech úrovních, spolu s žárlivostí, nevěrou, komplikovanými vztahy v týmu a anomáliemi struktury policie a změnami společenského postavení…

Jezero je kriminální román, který posunul hranice beletrie na slovinské literární scéně. Povedlo se mu přitáhnout široké publikum a sjednotit literární kritiky na verdiktu, že je to velmi dobře promyšlený a extrémně šikovně napsaný příběh. Dalším důkazem toho jsou tři dotisky knihy během krátké doby po jejím vydání v listopadu 2016.

Děj je umístěn do rozpoznatelného slovinského prostředí, turisticky přitažlivého Bohinjského jezera a každodenní rutiny hlavního města Lublaně. Protagonista je hlavou příkladné rodiny, detektivem s dobrou reputací a také bývalým horolezcem. Jezero je kniha pro ty, kteří rádi sáhnou po chytrém a zábavně napsaném krimi příběhu plném napětí.

Tato kniha byla vydána s podporou Slovinské knižní agentury.

Poštovné 85 Kč.

Škola talentů – Cilka tančí

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

133,- Kč

(vyvolávací cena)

Příběh plný tance, splněných snů a přátelství.
Být přijata na uměleckou školu je pro Cilku splněným snem – bude navštěvovat hodiny tance a docházet na lekce dramatické výchovy, a to s žáky stejně nadanými jako ona sama! Ale zatímco na své staré škole byla talentovaná Cilka považována za hvězdu, teď bude muset vynaložit veliké úsilí, aby mezi nadanými a soutěživými spolužačkami vynikla. Třebaže se všechna děvčata zdají být milá, pro Cilku je těžké najít si mezi nimi kamarádky. Navíc začne se zlobivým Samem tropit hlouposti, až se jí jedna vylomenina opravdu nevydaří. Zvládne Cilka napravit vše dřív, než bude pozdě?

 

Poštovné 85 Kč.

Z Radčina rodinného receptáře

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

225,- Kč

(vyvolávací cena)

Přejete si vařit jednoduše a úsporně, a přesto sestavit vynikající bezlepkový jídelníček, na kterém si pochutná celá rodina? Již čtvrtá kniha známé české autorky bezlepkových kuchařek Radky Vrzalové vám přináší přes 60 osvědčených i úsporných rodinných receptů, přehledně seřazených podle jednotlivých ročních období.

Pojďte tedy společně nakouknout pod pokličku těchto rodinných receptur, které se u Radky dědí z generace na generaci v malých sešitcích i na starých pohlednicích, a objevte kulinářské poklady z dostupných surovin, které navíc zvládne připravit úplně každý.

V kuchařce určitě najdete:
úsporné rodinné recepty z přirozeně bezlepkových surovin a jednodruhových mouk
recepty nejen pro bezlepkovou, ale také varianty pro bezmléčnou a bezvaječnou dietu
spoustu receptů vhodných i pro HIT pacienty
menu od polévky až po zákusek na každý měsíc v roce
speciality sváteční kuchyně – Velikonoce, Vánoce, oslavy Silvestra
prostor pro zápisky, postřehy a zkušenosti každé kuchařky i každého kuchaře
klasické i netradiční a zapomenuté recepty české i středoevropské kuchyně od slaného po sladké
zajímavé rady do kuchyně i ke stolu
prvorepublikové a poválečné fotografie z rodinného archivu autorky

Přejeme vám dobrou chuť!

Poštovné 85 Kč.

39 způsobů, jak zachránit planetu

Konec aukce: 6. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Fascinující výzkum projektů po celém světě, které mají za cíl zastavit změnu klimatu.
Dostali jsme se do toho sami a sami také musíme najít cestu ven.
Problémy, se kterými se potýkáme, známe – ztráta biodiverzity, zvyšující se množství odpadu a znečištění, množství skleníkových plynů, které doslova pumpujeme do ovzduší… je to neudržitelné. Musíme něco udělat!
Tom Heap, autor knihy 39 způsobů, jak zachránit planetu (39 Ways to Save the Planet) je optimista! Nestraší, nevytváří hororové scénáře a nesnaží se své čtenáře uvrhnout do pocitu bezvýchodnosti a selhání. Právě naopak. Procestoval svět a objevil lidi, kteří zasvětili svůj život záchraně planety. Sdílením jejich příběhů dokazuje, že naděje je, jen se musíme vydat správnou cestou, ačkoliv to mnohdy není jednoduché.
Kniha je rozdělena do sedmi částí – Energetika, Životní prostředí, Zemědělství, Společnost, Doprava, Výstavba a průmysl, Odpady. V každé z nich čtenáři najdou inovativní projekty, které dokážou zmírnit dopad lidské činnosti na planetu, ať už jsou to plovoucí solární panely, bambusové vesnice, vzdělání dívek v rozvojových zemích, nebo zpětný záchyt a využití zplodin z výroby.
Klimatická krize není chiméra, je to reálný stav, ve kterém se nachází naše planeta. Jinou nemáme a jsme to právě my, kdo má teď za úkol zmírnit dopady naší činnosti a zastavit negativně nastavený trend. Kniha 39 způsobů, jak zachránit planetu dokazuje pravdivost onoho okřídleného výroku „Kde je vůle, tam je cesta“. Vydejme se s Tomem Heapem na cestu do budoucnosti a držme Zemi i sami sobě palce. Dobře to dopadne!

Poštovné 85 Kč.

LEGO

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

320,- Kč

(vyvolávací cena)

Stoletý příběh nejslavnější stavebnice na světě. 
Když se roku 1916 v dánském Billundu usídlil tesař a stolař Ole Kirk Christiansen, začaly se kromě nové kapitoly v jeho skromném životě psát i dějiny možná té nejikoničtější hračky na světě. Mladý řemeslník poměrně záhy zjistil, že více než krovy, nábytkem a sousedskou výpomocí si vydělá výrobou dřevěných autíček, káč a stavebnic. Netrvalo dlouho a malá rodinná firma a její hračky prodávané pod značkou LEGO si podmanily srdce dětí po celém Dánsku. A ve chvíli, kdy Christiansenovi vyměnili dřevo za plast, se stavebnice s jejich logem dostaly do dětských pokojíčků po celém světě. 
Novinář Jens Andersen je první člověk, který získal úplný přístup do rodinných a podnikových archivů firmy LEGO. Poprvé tak může vyprávět příběh té nejslavnější skládačky v její úplnosti: jako rodinnou ságu, podnikatelský zázrak i nevyzpytatelnou kroniku dvacátého století. 

Poštovné 90 Kč.

Saigami

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

138,- Kč

(vyvolávací cena)

Ajumi vede osamělý život a věří tomu, že ji žádné velké dobrodružství nečeká. Jenomže pak se v jednom okamžiku všechno změní a ona se ocitne ve světě, kde fantazie nemá hranic! S mámou si nerozumí a táta zmizel neznámo kam. Jedinými dobrými společníky se zdají být knihy a smyšlené příběhy v nich. Až jednoho dne přijde dopis, který ji zve na tajemné setkání. Ajumi se tak vinou okolností ocitne v neznámém světě, kde existují ty nejroztodivnější bytosti, a především Saigami – lidé, kteří mají nadpřirozené schopnosti.
Ajumi netuší, jak se dostat domů, a tak se rozhodne pokračovat do města Zaosz se svými novými přáteli, kteří se chystají složit zkoušky, aby se z nich stali právoplatní Saigami. Během této cesty se sama o sobě dozví něco nového a konečně pochopí, že aby mohla doopravdy žít, musí se přestat bát a důvěřovat svojí intuici.
Saigami je první díl dobrodružného komiksu inspirovaného mangou a spadá mezi publikace Saturday AM TANKS, které spojuje díla světových umělců a ty nejzajímavější LGBTQ a kulturně odlišné postavy.

Poštovné 85 Kč.

Macanudo 10

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

Desátý díl Vašeho oblíbeného Macanuda – které se v Argentině i v dalších zemích po celém světě již stalo klasikou – přináší kromě obvyklé porce zábavy... ještě jednu neobvyklou porci navíc! I v desátém díle Macanuda Vás rozesmějí svým jemně vyšinutým humorem postavy, jako jsou Jindřiška a její plyšový medvídek Madariaga, Oliver Oliva, Olga, skřítkové, tučňáci, tajemný muž v černém, Fellini, muž, který překládá názvy filmů, Lorenzo a Terezka či nepochopitelný konceptuál.
Nechte se unést bystrým pozorovatelem světa, pobavte se se skvělým Liniersem. Vhodné pro čtenáře od 8 do 88 let.

Poštovné 85 Kč.

Sapíkův svět

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie.
Legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými recepty, vedle kterých se dozvíte také o historii i současnosti kuchařské školy rodu Sapíků! Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla – a vy musíte být u toho.

Poštovné 90 Kč.

Lili a záhada v Paříži

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Lili je velká milovnice záhad a právě odjíždí do Paříže do nové školy, kterou provozuje její teta Agáta. Všechno se ale zašmodrchá, když je teta obviněna z krádeže drahé brože v jednom pařížském zlatnictví. Lili má naštěstí skvělou kamarádku Káju a hlavně dokonalý pozorovatelský a detektivní talent. A kolem se potlouká podezřelá dáma v klobouku s pavím perem…  
Podaří se Lili vyřešit pařížskou záhadu?

Poštovné 85 Kč.

Avantgardisté

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

320,- Kč

(vyvolávací cena)

Chtěli změnit umění a s ním i celou společnost. Umění změnili. Společnost ne…
Velká říjnová revoluce nebyla jen razantním přelomem v ruské politice. Revolucionáři věřili, že utvářejí zcela novou společnost, nový svět a nového člověka. Součástí převratné epochy lidských dějin se mělo stát i umění: to staré, buržoazní a tradiční bylo zavrženo ve jménu umění moderního a progresivního. V čele Sovětského svazu proto vedle bolševiků stanuli také avantgardní umělci. Dříve odmítaní tvůrci, jako Kazimir Malevič, Marc Chagall, Vasilij Kandinskij nebo Vladimir Tatlin, byli pověřeni úkolem provést socialistickou estetickou transformaci: reformovat umělecké vzdělávání, budovat galerie v zapadlých obcích, zaplavit města avantgardním uměním. Za pouhých pár let však tato umělecká svobodomyslnost začala Sovětskému svazu, komunistickému politbyru a jejich ideologii být na obtíž. Triumf umění skončil lidskou tragédií. Publikace Avantgardisté je strhujícím vyznáním modernímu umění, velkolepou kronikou životů několika umělců, kteří chtěli změnit svět, a portrétem doby poznamenané bolševickou revolucí a rudým terorem.

Poštovné 95 Kč.

Macanudo 8

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Macanudo 8 nabízí další dobrodružství již dobře známých postav, jako jsou Jindřiška a její medvídek Madariaga, kocour Fellini, Oliver Oliva, Olga, skřítci, tučňáci či tajemný muž v černém, ale přináší i postavy nové – Křivej Chleba, trpělivého Čekatele nebo podmořského dobrodruha Alexandra Skafandra.

Poštovné 85 Kč.

Ofélie už je taková

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Ofélie Rojasová je v posledním ročníku střední školy, čeká ji maturita a nástup na univerzitu. Je vášnivou pěstitelkou růží, má hezký vztah s rodiči, baví se s partou kamarádů a jako většinu dívek v jejím věku ji zajímá druhé pohlaví. Pořád je do někoho zamilovaná, a všichni kolem si z ní proto utahují. Jednoho dne si ale uvědomí, že víc než na kluky pořád víc a víc myslí na spolužačku Talii Sanchezovou. Ofélie začíná pochybovat o tom, kdo vlastně je. Čeká ji nelehký úkol – musí přehodnotit svoji představu o sobě, přestat naplňovat očekávání svých nejbližších i sebe samotné, a přijít na to, jaká doopravdy je.

Poštovné 85 Kč.

Láska, smrt a všechno zlý

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Pohřby obvykle bývají smuteční záležitostí. Pro rodinu Havranových ale smrt zatrpklého patriarchy Izajáše znamená spíš úlevu – hlavně v oblasti finančních problémů. Odtažitý stařec během života nastřádal majetek, pro který by byl kdekdo ochotný zabít, a jedinou podmínkou k jeho získání je nutnost strávit noc na odlehlém sídle vysoko v Krkonoších.
Na zámek Rabenštejn se proto začnou sjíždět Izajášovi příbuzní z blízkých i dalekých koutů, a nejspíš si dovedete představit, jak hladce taková sešlost probíhá. A to ještě předtím, než padne tma a první z nich nevysvětlitelným (a nevysvětlitelně krvavým) způsobem zemře. A potom další. A další a další.
Zatímco se všichni snaží zachránit si krk, adoptivní dcera Izajášovy neteře Agáta se pokouší vypátrat, kdo za vraždami stojí. Je to někdo z přítomných a mají všechny logické vysvětlení, nebo je s Havranovými na zámku ještě někdo… anebo něco?
Deset malých černoušků optikou Guillerma del Tora. Noční můry vás budou pronásledovat ještě dlouho po dočtení!

Poštovné 85 Kč.

Tři životy

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

230,- Kč

(vyvolávací cena)

Alix St. Pierreová vyrostla obklopena leskem Hollywoodu. Jakožto sirotek ho však pozorovala jen zpovzdálí. Zatímco v roce 1943 zuří světová válka a muži odplouvají do zámoří, Alix se podaří získat práci v marketingu. Díky jejímu charismatu a rychlému uvažování ale brzy zaujme pozornost americké vlády, která ji postaví před ještě větší výzvu – odjet do Švýcarska coby špionka. Alix neodmítne a záhy přichází na stopu něčeho velkého. Opravdu velkého. Může ale doopravdy věřit svému informátorovi?
Po konci příliš dlouho trvající války se Alix stěhuje do Paříže, připravena nastoupit na novou pozici v tiskovém oddělení v právě se rozjíždějícím módním domě Christiana Diora. V opulentních prostorech nové luxusní značky dokáže téměř zapomenout na všechno, co ztratila, i na nebezpečná tajemství, jež zná pouze ona. Když se ale na scéně objeví člověk z její minulosti a hrozí, že zničí její budoucnost, uvědomuje si, že dávné křivdy může napravit jen ona sama.

Poštovné 95 Kč.

Richard Dotzauer

Konec aukce: 7. 4. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

225,- Kč

(vyvolávací cena)

Kniha Petra Valenty představuje výraznou, a přesto zapomenutou osobnost pražského podnikatelského světa 19. století Richarda Dotzauera (1816–1887), významného podporovatele německého spolkového života a politiky v Čechách. Díky rozsahu Dotzauerových hospodářských, společenských a politických aktivit je biografie v širším kontextu sondou do prostředí pražských středostavovských elit a pražských Němců, čímž doplňuje poznání badatelských oblastí, jež jsou v historiografii stále zmapovány pouze částečně. Dotzauerovu životní dráhu lemují důležité procesy, které proměňovaly středoevropskou společnost 19. století – nástup kapitalismu, vytváření moderní občanské společnosti a postupné prosazování se moderního nacionalismu. Jednotlivé kapitoly knihy zachycují odraz těchto procesů jak v podnikatelově kariéře, tak i v jeho mentalitě a životním stylu.

Poštovné 90 Kč.