Zasoutěžte si o nový případ Cormorana Strika

Hedvabnik-perex
Druhý detektivní román, jehož hlavní postavou je soukromý detektiv Cormoran Strike, je jednou z nejočekávanějších novinek tohoto měsíce, možná dokonce roku. Ponořte se do čtení a posuďte sami, zda čekání na další případ stálo za to.

Vražda za bizarních okolností

Kam se ztratil autor rukopisu, který nikdo nesmí číst a každý se ho bojí?

Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou je strhující a čtivý příběh.

Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal –, a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů.

Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet.

A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…

 

Hedvábník

Hedvabnik-obalkaAutor: Robert Galbraith

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Ladislav Šenkyřík
Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-259-0365-0

Přečtěte si více o knize Hedvábník, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Atmosféra v kanceláři se dala krájet. Robin s kamennou tváří vytáhla z registratury Bakerův svazek a podala ho Strikovi.
„Jak se opovažujete…“
„V tom svazku je spousta dobrýho materiálu, který obstojí u soudu,“ řekl Strike a podal fascikl řediteli. „Myslím, že se za ty peníze vyplatí.“
„Ještě jste neskončil…“
„Ale skončil s vámi,“ prohodila Leonora Quineová.
„Budete laskavě držet hubu, vy pitomá ženská…?“ spustil William Baker, pak ale rychle o krok ustoupil, když Strike naznačil, že vykročí k němu. Dál už nepadlo jediné slovo. Bývalý voják jako by náhle zabíral dvakrát větší prostor než před pár vteřinami.
„Běžte si sednout do mé kanceláře, paní Quineová,“ pronesl Strike tiše. (str. 19)

 

Vyhrajte napínavý román Hedvábník

Detektivka Roberta Galbraitha, což je pseudonym J. K. Rowlingové, se téměř ihned stala světovým bestsellerem a konečně vychází i u nás. Po velkém úspěchu první knihy Volání kukačky má tento nový román ambice být stejně dobrý, možná i lepší. Vydejte se společně se soukromým očkem Cormoranem Strikem objasnit případ zmizení a vraždy spisovatele, jehož právě dokončený román by zničil mnoha lidem život. Stojí za Quineovou smrtí některý z podezřelých, nebo jsou okolnosti zločinu ještě bizarnější, než se dosud zdály?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hedvábník vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hedvábník
probíhá od 19. února do 4. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivní romány Hedvábník

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHedvábník

Galbraith, Robert

Plus, 2015

Zasoutěžte si o nový případ Cormorana Strika - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Sybila napsal:

    Dobrý den, včera mi přišla výhra, kniha Hedvábník. Moc děkuji

Napsat komentář