Siréna podruhé vábila Luxor

obalka
Od křtu prvního dílu Volání sirény uběhly pouhé čtyři měsíce a my jsme opět zváni do pražského Paláce knih Luxor. Na konci ledna se zde konal křest fanoušky netrpělivě očekávaného druhého dílu této fantasy romance. Jde již o čtvrtou sérii vyhledávané autorky fantasy knih pro děti a mládež.


Nakladatelství Fragment do Luxoru tentokrát pozvalo fanynky a fanoušky autorky Michaely Burdové na pondělí 26. ledna, aby zde za účasti známé české autorky, scénáristky a lektorky tvůrčího psaní Mgr. Markéty Dočekalové slavnostně pokřtilo její už jedenáctou knihu s názvem Volání sirény – Pomsta. (Křest prvního dílu Volání sirény – Prokletí si můžete připomenout zde.) Hanka Koutná svým slovem provedla přítomné slavnostním odpolednem a díky jejím všetečným otázkám se diváci dozvěděli mnoho zajímavých informací.

rozhovor
Michaela Burdová kupříkladu přiznala, že s paní Markétou Dočekalovou se zná přes literární agenturu Mám talent. Tato agentura podporuje talentované začínající autory, ilustrátory či lidi zdatné v jiném uměleckém oboru. Michaele Burdové Mám talent v současné době pomáhá s jejím velkým snem, kterým je vydat své knížky v anglicky mluvících zemích. Ostatně jako největší zdroj své inspirace uvedla tvorbu J. R. R. Tolkiena nebo dračí ságu od Christophera Paoliniho.

Michaela
Paní Markéta Dočekalová se tvůrčímu psaní věnuje opravdu dlouho, a proto měla divákům co říct, a ti na oplátku hltali každé její slovo. Michaela Burdová je dle jejího mínění „plná fantazie“, ale jako u každého spisovatele je i u ní stále co zlepšovat. Zajímavé bylo i povídání o tzv. syndromu deprese, následujícím občas po vydání knihy. Jde o pocit prázdnoty ve chvíli, kdy autor náhle nemá co dělat. Zmizely do té doby neúprosně se blížící termíny a on najednou neví, co s volným časem. Může pak mít pocit, že něco mělo být jinak, a výsledkem může být i deprese. Paní Markéta Dočekalová je velikou odbornicí a já se vůbec nedivím, že její kurzy tvůrčího psaní jsou stále plně obsazeny.

Marketa
Zpátky ale k Michaele Burdové. Na otázku, jestli už má v hlavě nějaký další příběh, Michaela Burdová odpověděla, že právě přemýšlí nad pohádkovým příběhem o „Snížkovi“, což je postava kočkoroha ze série Poselství jednorožců. Kromě tohoto tématu pracuje na další fantasy sérii, ale ta je ještě v zárodku a je potřeba ji „dopilovat“.

snizek
Po rozhovoru tradičně následovala malá ukázka. Nelehkého úkolu se opět chopila kamarádka Michaely Burdové – Tereza. Po velkém potlesku se dámy chopily skleniček, popřály knížce hodně čtenářů, pozitivní ohlasy a ještě mnoho dalších bratříčků a sestřiček. Volání sirény – Pomsta bylo pokřtěno. Vzápětí se okolo hostů začal tvořit nekonečný had, protože každý chtěl mít knihu podepsánu autorkou i kmotrou. Čím nás Michaela Burdová překvapí příště? Jsem si jistá, že nejpozději v září to už budeme vědět.
krest_1

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolání sirény – Pomsta

Burdová, Michaela

Fragment, 2015

Napsat komentář