Vydejte se s napínavým románem hledat přítomný okamžik

Hledani-pritomneho-okamziku-perex
Celosvětově úspěšný a kritiky opěvovaný román od japonsko-kanadské spisovatelky se snaží čtenářům přiblížit problémy šikany, kamikaze, sebevražd i života po smrti. To vše navíc propojuje s postavou, která nápadně připomíná ji samotnou.

Deník v deskách knihy Marcela Prousta

Dokáže jeden náhodný nález změnit celý váš život?

Spisovatelka Ruth najde při procházce na pláži v Britské Kolumbii svačinovou krabičku s obrázkem Hello Kitty. Ta obsahuje vojenské hodinky a ručně psaný deník, ukrytý v deskách knihy Marcela Prousta Hledání ztraceného času. Mohly tyto předměty patřit někomu, kdo zažil tsunami v roce 2011?

Mladá tokijská studentka Nao je šikanovaná svými spolužáky. Aby unikla dennodennímu týrání a ponižování, rozhodne se spáchat sebevraždu. Ještě před svou smrtí však chce na stránkách svého deníku popsat fascinující osud své prababičky, buddhistické mnišky Džiko. Deníku, ukrytého v deskách knihy Marcela Prousta…

 

Hledání přítomného okamžiku

Autorka: Ruth Ozeki

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-267-0240-5

Přečtěte si více o knize Hledání přítomného okamžiku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek jako jsou Halina Pawlowská, Ivanka Devátá či Barbara Nesvadbová. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Čau!
Jmenuju se Nao a jsem dočasná bytost. Víš, co je to dočasná bytost? Tak počkej, já ti to povím.
Dočasná bytost je někdo, kdo žije v čase, takže to znamená taky tebe nebo mě nebo vůbec každého, kdo kdy na světě existoval, existuje nebo bude existovat. Tak třeba já teď sedím ve francouzském maid café ve čtvrti Akiba Electricity Town a poslouchám smutný šanson, který pro tebe hráli někdy v minulosti, ale pro mě je to přítomnost, píšu si tyhle zápisky a přemýšlím o tobě, jak tohle budeš číst někdy v mé budoucnosti. A pokud tohle zrovna čteš, tak asi zase přemýšlíš o mně a to tě naplňuje zvědavostí.
Přemýšlíš o mně.
A já přemýšlím o tobě.
Kdo jsi a co děláš?
Klátíš se na držadle ve vagonu newyorského metra, nebo si zrovna dáváš teplou koupel v Sunnyvale?
Opaluješ se na písčité pláži na ostrově Phuket, nebo si dáváš leštit nehty v Abú Dhabí?
Jsi muž, žena nebo něco mezi? (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Hledání přítomného okamžiku

Jaký je smysl života? Na to se snažilo odpovědět již mnoho myslitelů, avšak pro každého je to vždy něco jiného. Například šikanovaná mladá Nao touží před tím, než spáchá sebevraždu, popsat někomu fascinující osud své prababičky. To se jí podaří, protože právě její deník, společně s vojenskými hodinkami, najde při jedné ze svých procházek spisovatelka Ruth. Jak se sešitem v deskách od knihy Marcela Prousta naloží, už si ale musíte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hledání přítomného okamžiku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hledání přítomného okamžiku
probíhá od 5. do 18. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Hledání přítomného okamžiku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHledání přítomného okamžiku

Ozeki, Ruth

Motto, 2014

Napsat komentář