Vyhrajte recept na nejlepší marmeládu na světě

Pribeh-opravdove-vasne-perex
Nebaví vás vaše práce a toužíte po změně? Nebo žijete v nefunkčním vztahu a chybí vám impulz, který by vás přinutil udělat velký životní krok? Motivujte se příběhem Blanky Milfaitové, která na tom byla stejně, ale dokázala se posunout dopředu.

Cesta za titulem marmeládové královny

Blanka Milfaitová byla obyčejná holka: chodila do práce, která ji nebavila, žila ve vztazích, které ji nenaplňovaly, a pochybovala o tom, jestli tohle je ten skutečný život. Jednoho den si řekla, že ne. Opustila práci v kanceláři, ukončila nefunkční vztah a z velkého města se přestěhovala na Šumavu, kde začala vařit marmelády. Poctivost v práci a upřímnost k sobě samé ji posunuly o světelné roky dopředu. Dnes je držitelkou několika ocenění za nejlepší marmeládu na světě a šťastnou matkou dcery Elišky.

Pribeh-opravdove-vasne-ukazka

Kniha Příběh opravdové vášně představuje ohlédnutí nejen za roční marmeládovou expedicí, kdy s obytným vozem projela celou Evropu a kus Afriky a vařila marmelády na nejrůznějších místech starého kontinentu, ale nabízí také příběh o hledání sebe sama. Obsáhlá publikace plná autorčiných snímků, receptů na marmelády i lokální jídla přináší i životní příběh Blanky Milfaitové, který dokáže motivovat čtenáře k tomu, aby se pustili do toho, po čem touží ze všeho nejvíc…

 

Příběh opravdové vášně

Recepisný cestopis z roční expedice marmeládové královny

Autorka: Blanka Milfaitová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 320
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-204-3234-6

Přečtěte si více o knize Příběh opravdové vášně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Můžete si také prohlédnout barevnou ukázku.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Jsou momenty, kdy neumím říci ne. Vybrala jsem si pytlík zelených fazolek, babička za pultem ožila a já nakoupila malé placaté cibulky cipolline borettane, již loupané (ideální na gril, také jsou z nich úchvatné jednohubky s ančovičkami, olivami, sýrem či horským špekem), a pár prvních sicilských pomerančů. Babi přitom pořád škubala z několika hromad různých bylin – řeklo by se tráva – a vytvářela pytlíky, kde bylo od všeho něco. Chystám se na pult položit 3 eura, když tu stařenka zpozoruje, že na její trhací činnosti můžu nechat oči. Chceš, zeptá se. A co s tím budu dělat, odvětím. A to jsem zase neměla. Anebo měla, však vím, co bude následovat, a vlastně mě to i baví.
Dostalo se mi okamžitě několika receptů. Přidaly se i další dvě nakupující tety, jedna prodavačka vína od vedlejšího pultíku (i to jsem nakonec zakoupila), a ta snad nejstarší na mě dokonce spiklenecky mrkla, prý abych přidala trochu vínka k olivovému oleji, až budu trávu na pánvičce „opékat“. Nakonec se shodly, že nejlepší bude vedle u řezníka koupit domácí klobásku a dát si klasickou římskou jednoduchou baštu: Salsiccia di Mora Romagnola con erbe di campo. Turisté se o podobných lahůdkách nikdy nic nemůžou dovědět, pokud nejsou megazvídaví, nevládnou italštinou a festovním zájmem o lokální gastronomii. A to je velká škoda. (str. 34)

 

Vyhrajte knihu Příběh opravdové vášně

Vyprávění samotné autorky o hledání sebe sama, cestování po světě a vaření marmelády, která Blance Milfaitové vynesla titul marmeládové královny, zaujme každého, kdo hledá motivaci pro změnu vlastního života. Kniha totiž vypráví právě o tom, jak její autorka sebrala dost odvahy a vrhla se na to, co ji baví. Navíc si můžete prohlédnout mnoho fotografií a naučit se recepty domácí i z různých koutů světa.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Příběh opravdové vášně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Příběh opravdové vášně
probíhá od 26. ledna do 8. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Příběh opravdové vášně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh opravdové vášně
Recepisný cestopis z roční expedice marmeládové královny

Milfaitová, Blanka

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář