My a svět

svetknihy
Jaký je náš svět a jaká je naše role v něm? Pokud jste si někdy položili tuto otázku, pak vám možná přijdou vhod knihy z naší dnešní nabídky.

 

 

Kniha antropologa a nositele mnoha ocenění Jareda Diamonta s názvem Svět, který skončil včera nám nabízí srovnání našeho běžného života ve městě s tradiční společností, jako jsou například domorodé kmeny z novoguinejské Vysočiny. Čím se jejich životy tolik liší a čemu nás i přes vyspělejší civilizaci mohou přiučit? Knihy vydalo nakladatelství Jan Melvil.

Svět, který skončil včera

Ačkoliv si o sobě myslíme, jak normální životy žijeme, podle Jareda Diamonda jsme vlastně divní. Převážnou část z šesti milionů let své existence totiž vypadala a fungovala lidská společnost zcela jinak. Na cestě k dnešku jsme měnili mnohé, ale nabízí nám opravdu historie poučení, jak dělat věci lépe? Fascinující kniha s autobiografickými prvky propojující poznatky antropologie a evoluční biologie provokuje, vysvětluje i baví, v každém případě však změní váš pohled na člověka jako živočišný druh.

svet-ktery-skoncil-vcera

 

Autor: Jared Diamond

Překlad: Eva Nevrlá
Počet stran: 488
Formát: 152×226
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Svět, který skončil včera

Podívejte se také na ukázku z knihy:

ukazka-svet-ktery-skoncil-vcera

———————————————————–

Jan Čeřovský, přední český botanik, ekolog a ochránce přírody, se v knize Jak jsme zachraňovali svět rozpovídal o své životní cestě. S jakými problémy v ochraně přírody se musel vyrovnat a jaké překážky překonat, to vše se dočtete v knize, kterou vydalo nakladatelství Academia.

Jak jsme zachraňovali svět

Nadšený pozorovatel a ochránce přírody, vystudovaný ekolog J. Čeřovský se v průběhu druhé poloviny 20. století významně podílel na činnostech a rozvoji československé, české i světové ochrany přírody. Jak se vyvíjelo mezinárodní dění v tomto oboru, kterého se aktivně účastnil jako dobrovolník i profesionál? Autor popisuje vznik a historii specializovaných mezinárodních organizací, jejich programů a projektů, jež brzdilo politické nepřátelství i otevřené konflikty studené války, lidská hloupost, závist a zloba, než se plně rozvinula spolupráce v devadesátých letech. Navíc publikace nabízí řadu pohledů do lidského zákulisí oficiální odborné scény a zajímavých zážitků a postřehů z pěti kontinentů světa!

ukazka-jak-jsme-zachranovali-svet

 

Autor: Jan Čeřovský

Počet stran: 564
Formát: 130×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jak jsme zachraňovali svět

———————————————————–

Od tradiční civilizace, přes ochranu přírody, až po politiku – je dobré mít ve světě rozhled. V knize Bez iluzí o světě kolem nás nám její autor Jiří Weigl nabízí jeho úhel pohledu na politické události za posledních patnáct let. Knihu, ve které autor odmítá módní politicky korektní komolení pojmů a manipulaci s událostmi a dějinami, vydalo nakladatelství Fragment.

Bez iluzí o světě kolem nás

Náš stát, jeho vznik a zakotvení v Evropě a ve světě, jeho krize, traumata a osobnosti s nimi spojené a vedle toho naše ekonomická transformace, spory o Evropu i krize na Blízkém východě či ta nejnovější na Ukrajině, to jsou dlouhodobé předměty zájmu autora, který jako vrcholný státní úředník získal s domácí i zahraniční politikou a ekonomickými problémy dlouholeté zkušenosti. Stojí za to se zamýšlet nad událostmi, které jsme prožili nebo prožíváme bez iluzí, připomenout si jak to bylo a je doopravdy, nebát se pojmenovat reálné zájmy, které vždy politikou i ekonomikou hýbou. O tom je tato kniha.

ukazka-bez-iluzi-o-svete-kolem-nas

 

Autor: Jiří Weigl

Počet stran: 232
Formát: 165×235
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Bez iluzí o světě kolem nás


Jak vnímáte svět kolem sebe? Zajímá vás jeden z dnes zmíněných oborů? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Nezapomeňte, že krásné vánoční dárky můžete výhodně získat v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvět, který skončil včera
Co se můžeme naučit od tradičních společností

Diamond, Jared

Jan Melvil Publishing, 2014

zobrazit info o knizeJak jsme zachraňovali svět
aneb Půl století ve službách mezinárodní ochrany přírody

Čeřovský, Jan

Academia, 2014

zobrazit info o knizeBez iluzí o světě kolem nás

Weigl, Jiří

Fragment, 2014

Napsat komentář