Naučte se odpouštět

OdpusteniNahled
Blíží se čas, kdy se rozzáří světla na vánočních stromcích. Všichni tou dobou toužíme po lásce a přijetí. To však někdy schází, protože mezi blízkými lidmi vystavělo přehradu neodpuštění. Chcete-li ji zbourat, pojďte se s knihami v dnešních tipech učit odpouštět.

Obě dnes představené knihy vydalo nakladatelství Paulínky.

 

Nic tak nepomůže člověku s proměnou jeho vlastních postojů jako osobní svědectví někoho jiného. Proto tak rádi čteme různé biografie, protože stále podvědomě hledáme příklad, návod, jak žít. A kdo jiný může mluvit o odpuštění, než ten, který ho sám potřeboval a našel? Pojďte s námi nahlédnout do duše jedné mladé ženy.

Stormie. Příběh odpuštění a usmíření 

Autor: Stormie Omartianová

Překlad: M. Šobáňová
Počet stran: 256
Vazba: lepená brožura
ISBN: 978-80-7450-153-1

Autorčino dospívání bylo poznamenáno fyzickým i psychickým týráním, což ji dohnalo k okultismu, drogám a tragickým vztahům. Jen krok od sebevraždy sdílí s námi bod zlomu a vypovídá o svém uzdravení. Nádherný příběh o tom, jak může Bůh vyvést život ze smrti.

ÚTĚK DO MANŽELSTVÍ
Spěšně jsem minula hlídače u vchodu do obrovské budovy CBS na Beverly Boulevard. Jelikož mě čtyři roky vídal každý den, nemusel mě prověřovat, ale zamával mi, když jsem jej míjela. Vyjela jsem nahoru výtahem a na chodbě do velkého nahrávacího studia, kde se ten den natáčela show Glena Campbella, jsem se téměř srazila s režisérem.
„Promiň, že jdu pozdě, Jacku,“ omluvila jsem se jako už mnohokrát předtím.
„Pracuješ příliš, Stormie,“ pokáral mě přísným, ale klidným hlasem. Věděl, že v těch třech dnech, kdy mám volno od Campbellovy show, natáčím pro místní televizi. To znamenalo, že jsem neměla naprosto žádný volný čas. V jeho výrazu byla otázka po mém duševním zdraví.

Pokračujte ve čtení ukázky a přečtěte si i více o knize Stormie. Příběh odpuštění a usmíření

—————————————————————-

Pokud však máte raději stručně sepsané příručky, pak vám s odpuštěním pomůže naše druhá kniha. Odpustit rodičům totiž bývá velice obtížné, obzvlášť pokud nám opravdu ublížili. Ovšem k tomu, abychom mohli plně milovat naše blízké, musíme ze svého srdce vykořenit každou hořkost pramenící i z dávné minulosti.

Odpustit otci i matce

Autor: Salvatore Tumino

Překlad: Jan Malík
Počet stran: 64
Vazba: lepená brožura
ISBN: 978-80-7450-143-2

Vztah k rodičům netíží jen dospívající, ale i ty, kdo jsou sami již rodiči. Možná, že si sami nepřipouštíme, že je třeba sestoupit do naší minulosti a odpustit, abychom mohli milovat v plnosti.

Po přikázáních zaměřených k Bohu následuje čtvrté přikázání, přikázání obrácené k bližnímu. První z nich je jakýmsi „úhelným kamenem“, podpírajícím všechna ostatní přikázáni vztahující se k bližnímu. Pokud by se toto zhroutilo, zhroutí se všechno – pokud pevnost toho je neotřesitelná, vše ostatní má také svou pevnou stabilitu.
Toto přikázání není doceňováno, což poškozuje děti. Ty pak žiji život bez vnitřní rovnováhy, bez kořenu a budoucnosti. Děje se tak ve společnosti „bez otců a matek“, kde je role rodičů stále více zpochybňována nebo jednoduše považována za nepodstatnou.
Ve společnosti, v níž důležité místo zastává psychoanalýza, je snadné hledat viníka našich bloků, našich obav, strachů a těžkostí. V anamnéze často docházíme ke zjištění, že vztah s rodiči nebyl harmonický.

Pokračujte ve čtení ukázky a přečtěte si i více o knize Odpustit otci i matce


LogoPaulinekPaulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStormie
Příběh odpuštění a usmíření

Omartianová, Stormie

Paulínky, 2014

zobrazit info o knizeOdpustit otci i matce

Tumino, Salvatore

Paulínky, 2014

Napsat komentář