C. D. Payne, autor kultovní série MLÁDÍ V HAJZLU se vrací v plné síle s novým příběhem.

217299_las_vegas_-_fountains_of_bella
Ve své nejnovější knize C. D. Payne přináší lehce absurdní příběh klasického „losera“ á la Big Lebowski.

Sedmatřicetiletý Axel Weston, nezaměstnaný novinář v Los Angeles, v rozvodovém řízení a finančně na dně, jednoho dne čirou náhodou objeví způsob, jak se stát neviditelným. Této překvapivé schopnosti začne záhy využívat ve vlastní prospěch; nejdříve krádežemi v obchodech, neplacením v restauracích či špehováním druhých lidí (včetně své odloučené manželky), poté snahou vybudovat si kariéru špičkového paparazziho.

Ukáže se však, že být neviditelný není až tak snadné, jak se zdálo. Původně snadný plán se vzápětí začne zadrhávat, jelikož o jeho schopnosti se dozvídají další osoby, a Axel musí čelit zcela nečekaným komplikacím, mimo jiné enormnímu zájmu ze strany FBI.

Při útěku před zákonem tak Axel předstírá vlastní smrt. Vzápětí však zjistí, že jeho neviditelnost se mu stává prokletím, protože již není schopen vrátit se do normálního, viditelného stavu. Zbývá mu jediné možné řešení…

—————————————————————————————————————–

Neviditelný

Autor: C.D.Payne
Formát: 140 × 210 mm
Vazba: brožovaná
Počet stran: 288
Vyšlo: 7.3.2012
ISBN: 9788072179138

Knihu Neviditelný vydalo nakladatelství Jota

 

 

O autorovi:

C. D. Payne (*1949 Ohio) je americký volnomyšlenkářský spisovatel. Proslavil se především sérií kultovního deníku Mládí v hajzlu. Vystudoval historii evropských zemí na Harvardu, poté se živil jako redaktor, grafik, reklamní textař, fotograf, stavitel vlastního domu aj., měl asi třicet zaměstnání a žádné se mu podle jeho slov nelíbilo. V současné době se věnuje provozu svého nakladatelství Aivia Press, muzeu karavanů a psaní beletrie. Žije v Sonoma County, severně od San Franciska.

 

—————————————————————————————————————-

V Nakladatelství JOTA již vyšlo:

MLÁDÍ V HAJZLU 1 – 6

Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého a ďábelsky inteligentního „puberťáka“. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho vynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především obecnou radost ze života a soucit – obojí velmi nakažlivé! Až budete číst tento velký komický epos -náctileté úzkosti, buďte připraveni smát se nahlas. Všem, kteří někdy přežili dospívání.

 

AMERICKÉ KRÁSKY

Patnáctileté sestry Toni a Cara jsou identická dvojčata, což samo o sobě nabízí v momentě, kdy začínají navazovat první milostné vztahy a pokoušejí se najít vlastní identitu, nepřeberné množství komických situací. Oběma sestrám ale život nekomplikuje jen dospívání a rozdílné povahy, ale i fakt, že jejich otec – pokrytecký pastor baptistické církve – se rozhodne kandidovat na viceprezidenta USA za Republikánskou stranu. Je na ně zaměřena pozornost médií, ze sester se chtě nechtě rázem stávají sledované celebrity, v jejich domě se usadí ochranka a bláznivý děj plný nečekaných zvratů začíná.

 

HOLUBÍ MAMBO

Co si myslí holubi, které banda ochránců přírody odvleče z útulné laboratoře, kde se ve jménu vědy zcela spokojeně učí kouřit, opíjet a přejídat, aby se zjistily účinky téhož na lidský organismus, vám vynalézavě a vtipně tlumočí autor oblíbeného románu Mládí v hajzlu. Z neuvěřitelného kolotoče vyjdou holubi smířeni s faktem, že jsou zřejmě přece jen ptáci, a dokonce na to začnou být hrdi.

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeviditelný

Payne, C. D.

Jota, 2012

Napsat komentář