Pohádkové čtení pro milovníky zvířátek

maly_ctenar
Nevíte si rady s vánočními dárky, nebo byste rádi ty, které už máte, doplnili dětskou knížkou, co pobaví i poučí? Dnes vám přinášíme nabídku knížek, které udělají radost všem milovníkům zvířátek, předškoláčkům, školáčkům i malým slečnám.

 

Pokud máte doma budoucí zvěrolékařku, potěšíte ji příběhem o Julince, která slíbila pomoci své kamarádce s výchovou poněkud svéhlavého poníka – jak se ale ukáže, připravit poníka na místní závody nebude tak snadné. Všem, které zajímá, co dělat, když se na zahradu zatoulá opuštěné zvířátko, se bude líbit příběh o ztraceném ježečkovi. Knihy určené menším i větším dětem vás zavedou na statky, farmy i do chovných stanic. Nezbedný poník, ztracený ježeček, zvědavé káčátko a mnoho dalších – to jsou hlavní hrdinové příběhů z nakladatelství Fragment.

Nesnáze malé „zvěrolékařky“

Julinka už přesně ví, co bude dělat, až vyroste. Jako budoucí zvěrolékařka se rozhodne pomoci své kamarádce, která se chce se svým poníkem zúčastnit místních závodů. Jenomže Prcka zajímá víc jídlo, než skákání přes překážky, a trénovat ho je mnohem těžší, než si Julinka myslela. Pokud rychle nevymyslí, jak na to, budou závody s Prckem jedna velká katastrofa… S Julinkou jste se mohli seznámit v knížce Přísně tajný plán.

 

Julinka a její zvířátka – Nezbedný poník

Autorka: Rebecca Johnson
Překlad: Alžběta Kalinová
Počet stran: 88
Vazba: pevná
Formát: 129×193 mm

 

Ukázku z knihy Julinka a její zvířátka – Nezbedný poník najdete zde.

nezbednyponik

———–

Co se ztraceným ježečkem?

O lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat opuštěná zvířátka, jste si mohli přečíst už v příbězích Zapomenuté jehňátko, Ztracené koťátko a Zatoulané štěňátko. Když Bibi najde na zahradě malého ježečka, vyhledá spolu se svými rodiči pomoc chovatelky ze záchranné stanice. Ježeček se tak dostane do dobrých rukou a to by mohl být konec jeho příběhu. Jenže Bibi se po novém kamarádovi začne stýskat…

 

Příběhy se šťastným koncem – Ztracený ježeček

Autorka: Jill Hucklesby
Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 136
Vazba: pevná
Formát: 129×193 mm

 

Ukázku z knihy Příběhy se šťastným koncem – Ztracený ježeček najdete zde.

jezecek

———–

Malinový statek je vzhůru nohama!

Malinový statek je krásné místo, na kterém žije Ela se svými kamarádkami a především poníky Mrkvičkou, Balíkem a Běloušem, o které se společně starají. Když se dozví, že se na statek hodlá přestěhovat babička Marie, nastane pozdvižení. Babička trpí alergií, a tak musí být všechno vymeteno do posledního smítka a nikde nesmí zůstat ani chloupek z poníka. To se ale děvčatům vůbec nelíbí!

 

Ela a Mrkvička – Pozdvižení na Malinovém statku

Autorky: Dagmar H. Mueller, Miriam Cordes
Překlad: Blanka Mizerová
Počet stran: 160
Vazba: pevná
Formát: 125×195 mm

 

Ukázku z knihy Ela a Mrkvička – Pozdvižení na Malinovém statku najdete zde.

malinovystatek

———–

Kdo všechno žije na statku?

Prasátka, koně, krávy, kuřátka a mnoho dalších, dětmi oblíbených zvířátek žije společně na statku. Jejich radovánky mohou děti nejenom sledovat, ale pomocí „šoupátka“, které je součástí veselého leporela, mohou také odhalit další část jejich příběhu.

 

Veselý statek

Autorka: Lorella Flamini
Překlad: Barbora Špronglová
Počet stran: 12
Vazba: leporelo
Formát: 140×140 mm

 

Přečtěte si více o knize Veselý statek!

veselystatek

———–

Příběh káčátka, které poznává svět

Chcete se dozvědět, co všechno zažilo zvědavé káčátko, které se rozhodlo poznat okolní svět? Není nic snazšího! Stačí zatřást knížkou a káčátko promluví – vyzkoušejte zvukové leporelo s krásným příběhem, který potěší vaše nejmenší.

 

Zvědavé káčátko

Překlad: Kateřina Vranová
Počet stran: 22
Vazba: leporelo
Formát: 145×129 mm

 

Ukázku z knihy Zvědavé káčátko najdete zde.

kacatko

———–

Chcete se dozvědět, jestli se Bibi znovu setká se svým bodlinatým kamarádem a jejich příběh bude mít opravdu šťastný konec? Zajímá vás, jak se Ela vypořádá s návštěvou babičky na statku?

Do 4. 12. máte  možnost si s námi zasoutěžit o knihy Příběhy se šťastným koncem – Ztracený ježeček a Ela a Mrkvička – Pozdvižení na Malinovém statku!

———–

Všechny dnešní knihy pochází z nabídky nakladatelství Fragment.

Nakladatelství Fragment se zaměřuje na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice i turistické průvodce. Významná část produkce je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé. Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 a v současnosti patří mezi největší nakladatele v České republice.


 

Jaká jsou letošní knižní přání vašich ratolestí– vybrali by si z naší nabídky vaše malé pečovatelky a milovníci (nejen) koní a poníků? V diskuzi se s námi můžete podělit o své tipy na nejlepší knižní dárky!

Sledujte také naše aukce – možná se v nich právě draží kniha, kterou by si vaše děti přály objevit pod stromečkem!

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJulinka a její zvířátka – Nezbedný poník

Johnson, Rebecca

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePříběhy se šťastným koncem – Ztracený ježeček

Hucklesby, Jill

Fragment, 2014

zobrazit info o knizePozdvižení na Malinovém statku

Muellerová, Dagmar H.

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeVeselý statek

Flamini, Lorella

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeZvědavé káčátko

Fragment, 2014

Napsat komentář