Zasoutěžte si o příběhy jednoho španělského chlapce

Manolito-Brejloun-perex
Kniha plná vtipných příhod desetiletého Manolita uchvátila po celém světě už mnoho čtenářů, a to nejen z řad dětí, ale i rodičů. Právě nyní vychází úspěšný titul i u nás, takže se můžete pustit do čtení, při kterém se dost možná budete popadat smíchy za břicho.

 

Příhody a patálie malého španělského hrdiny

Manolito-Brejloun-ukazkaHlavním hrdinou knihy je desetiletý chlapec Manolito Brejloun, který žije s rodiči, mladším bratrem a dědečkem v madridské čtvrti Carabanchel Alto. Díky svým svérázným komentářům a naivnímu pohledu na svět prožívá s kamarády nejedno vzrušující dobrodružství, byť část z nich se odehrává jen v jeho představách. Zábavné příběhy, pamětníkům připomínající nesmrtelné Mikulášovy patálie, si okamžitě podmanily celou Evropu. Zálibu v nich našli nejen malí čtenáři, ale i jejich rodiče. Také se staly inspirací pro několik televizních seriálů a jednu velmi zdařilou rodinnou komedii.

Španělský hrdina dětské klasiky konečně v ČR – Španělské Mikulášovy patálie u nás – Zjistěte proč je Manolito Brejloun novým evropským fenoménem – Harry Potter? Narnie? Pan prstenů? Ne, Manolito Brejloun.

Manolito Brejloun

Autorka: Elvíra Lindo

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Eva Šašková
Ilustrace: Emilio Urberuaga
Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7390-221-6

Přečtěte si více o knize Manolito Brejloun, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Dali mi jméno Manolito podle kamiónu mýho táty. A kamión zase pojmenovali Manolito po mým tátovi, kterej se jmenuje Manolo. Tátovi dali jméno Manolo taky po jeho otci a tak dál, až na počátek věků. Takže, pokud to Steven Spielberg neví, první dinosaurus velociraptor se jmenoval Manolo, a tak to šlo až do současnosti, do posledního Manolita Garcíi, což jsem já, poslední opice. Tak mi totiž říká v některejch klíčovejch momentech moje máma. Ale neříká mi tak proto, že by byla badatelkou o původu lidstva. Říká mi tak ve chvílích, kdy se mi chystá dát facku nebo vořecha. Štve mě, že mi říká, že jsem poslední opice, a ji zase štve, že mi v celý čtvrti říkají Brejloun. Jak je vidět, štvou nás úplně jiný věci, i když patříme do jedný rodiny. (str.6–7)

 

O autorce

Elvira-LindoElvíra Lindo vystudovala v Madridu žurnalistiku. Později pracovala v rozhlase i televizi jako hlasatelka, herečka a také jako autorka scénářů. Dnes z New Yorku pravidelně spolupracuje s nejvýznamnějším španělským deníkem EL País. Svět ji zná hlavně jako autorku dětských příběhů o Manolito Brejlounovi, které byly vydány již ve více než dvaceti zemích a dočkaly se i seriálového a filmového zpracování. Kromě Manolita, dětské série o velmi zlobivé holčičce Olivii a několika dalších příběhů pro malé čtenáře, napsala i pět románů pro dospělé.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum.cz)

 

Vyhrajte knihu Manolito Brejloun

Mnohým rodičům Manolitovy příběhy připomenou Mikulášovy patálie, přesto stojí za to, se do nich začíst společně s dětmi, protože velmi rychle zjistíte, že chlapec se svými kamarády zažívá zcela jiná dobrodružství. Manolito rozhodně netrpí nedostatkem fantazie, a navíc jeho příběhy jsou plné humoru přístupného dětem i dospělým. Atmosféru navíc skvěle doplňují roztomilé ilustrace. Zkrátka a jednoduše, kniha by neměla vašim dětem v knihovničce chybět.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Manolito Brejloun vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Manolito Brejloun
probíhá od 1. prosince do 14. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Manolito Brejloun

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeManolito Brejloun

Lindo, Elvíra

Edice Knihy Omega, 2014

Zasoutěžte si o příběhy jednoho španělského chlapce - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. brigita napsal:

    Dnes jsem obdržela knížku o Janě Brejchové. Hezké počteníčko o vynikající herečce.Děkuji.

  2. veam veam napsal:

    Knížka mě přišla v pořádku,moc za ni děkuji..vnouček bude mít pod stromečkem :-)

Napsat komentář