Young adults – knihy plné fantazie

alchemic-vials-2-1396648-m
Naše dnešní knižní tipy jsou určeny všem mladým dospělým – young adults. Knihy jim určené jsou typické svými fantaskními tématy, přítomností nadpřirozena a mystiky.

Pojďte s námi odhalit kouzlo knih z nakladatelství Fragment!

Jako první vám představíme druhý díl strhující trilogie autora Andrewa Fukudy. Kořist vás nenechá ani na chvíli klidnými! Představte si svět, ve kterém žije jen jediný člověk, na kterého se můžete spolehnout. Pro všechny ostatní jste pouhou kořistí, úlovkem. Jak se hlavní hrdina Gen vyrovná se situací, v níž na něj všude číhají nepřátelé a nikde není v bezpečí? Nahlédnout do knihy můžete prostřednictvím ukázky.

Kořist

Autor: Andrew Fukuda

Překlad: Jakub Kalina
Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Přečtěte si více o knize Kořist.

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

Ukázka z knihy

Prstem přejíždí po okraji sklenice. „Nějakou dobu to vypadalo zoufale. Celé kontinenty byly zaplaveny soumračníky, světová populace se choulila v zapomenutých koutech planety. Zpočátku byl velmi populární Jižní pól, kde svítilo slunce dvacet čtyři hodin denně. Jenže pak skončilo léto a začalo období věčných nocí.“ Tiskne rty k sobě. „Na celém světě nastaly velmi temné časy. Vypadalo to, že záhuba lidského rodu je nevyhnutelná.“

Další knihy z edice:

 —————————————————————–

Další kniha patří do série Kronika kambionů. Druhý díl, nazvaný Smrtící pouto, vypráví o návratu hlavní hrdinky do školy. Samara sice stále ještě bojuje se svými vnitřními démony, ale do hry se dostávají už i školní lásky. Autorkou knihy je Jaime Reed. Nahlédněte do ukázky!

Kronika kambionů – Smrtící pouto

Autorka: Jaime Reed

Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 263
Vazba: brožovaná
Přečtěte si více o knize Smrtící pouto.

Samaře začíná škola. I s Calebovou pomocí pro ni stále není jednoduché ovládnout svého démona. Navíc se o ni začne zajímat nejpřitažlivější kluk ze školy, Malik. Pouto z minulosti, které ji k němu váže, by mohlo zničit ji i Caleba. Začíná bojovat sama se sebou.
Každá válka přináší utrpení, a pokud se Samaře podaří uspět, nebude to zadarmo. Jediné špatné rozhodnutí a může přijít o všechno. Zejména, když Malik není tím, kým se zdá být.

Ukázka z knihy

Moje mamka byla přes den schopná účetní, ale po nocích se z ní stával lovec démonů na volné noze. Každou noc se snažila přijít na to, proč se sukubus rozhodl vystoupit ze své pokrevní linie a obsadit moje tělo. Tenhle typ posedlosti byl podle všeho dědičný, takže mamce tohle nové uspořádání přivodilo hodně probdělých hodin plných otázek.

Další knihy z edice:

 —————————————————————–

Poslední z dnes představených knih je úvodní díl série nazvané Tetování krví. Díl se jmenuje Nalezenec. Své čtenáře zavede do Polokontinentu, země plné nástrah a nebezpečí, za chlapcem nalezencem nesoucím dívčí jméno Rosamunda. Autorem propracovaného fantasy světa je David M. Cornish. K dispozici je opět i ukázka.

Tetování krví – Nalezenec

Autor: David M. Cornish

Překlad: Drahomíra Michnová
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Přečtěte si více o knize Nalezenec.

Nalezenec vyrůstající v útulku je díky svému jménu terčem posměchu svých vrstevníků. Sní o tom, že se stane námořníkem, ale je vybrán pro úplně jiné povolání. Má se stát císařským lampářem. Vydává se na dobrodružnou cestu do Železné bašty, lampářské pevnosti, kde má podstoupit výcvik. Během putování divokou krajinou poznává Evropu, věhlasnou fulgarku, která právě v souboji s nebezpečnými netvory ztratila svého pomocníka. Stane se Rosamunda jejím pobočníkem, nebo se přece jen rozhodne vydat na dráhu lampáře? Jaká bude jeho volba?

Další knihy z edice:

O nakladatelství

Zaměřuje se zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce. Mezi naše bestsellery patří ERAGON, Letopisy Narnie, Maturita v kostce. Produkce se pyšní díly Václava Čtvrtka, Zdeňka Svěráka nebo Pavla Kantorka.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Máte v oblibě fantasy a sci-fi literaturu? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKořist

Fukuda, Andrew

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeKronika kambionů – Smrtící pouto

Reed, Jaime

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeTetování krví – Nalezenec

Cornish, D. M.

Fragment, 2014

Napsat komentář