Příběhy o ženách pro ženy

žena čte
Dnešní knižní nabídkou potěšíme asi nejvíce ženy. Hlavními hrdinkami představovaných románů jsou totiž právě příslušnice něžného pohlaví, které hledají či nacházejí nejen lásku, ale hlavně samy sebe…

 

Žádná z žen se nesmíří s tím, že vyvolený muž má dítě s jinou. Nebo snad ano? A která z nich je v právu, které by měl muž patřit cele? Román plný vášně a intrik zamilovaných žen  Za rudým obzorem autorky Elizabeth Haran vydalo nakladatelství Alpress.

Za rudým obzorem

Zdravotní sestra Elena a doktor Lyl Macallister se do sebe vášnivě zamilují. Proto Lyl jede do Skotska, aby se zde rozešel se svou přítelkyní Millie. Když se od ní dozví, že spolu čekají dítě, dostojí své povinnosti a s Millie se ožení, přestože ví, že Eleně tím zlomí srdce. Jenže i Elena je těhotná a s tajemstvím se svěří pouze matce. Ovšem Millie to nějak zjistí a ničeho se neštítí…

Přečtěte si více o knize Za rudým obzorem

V den, kdy Millie posílala Lyleovi dopis, narazila na High Street v Dumfriesu na Alaina McKenziea.
„Alaine!“ zvolala radostně s myšlenkami na Lylea, protože věděla, že ti dva bydlí spolu. „Přijel domů i Lyle?“
„Ne. V nemocnici máme hodně napilno, takže se v dovolených musíme střídat. Ale určitě si brzy pár dnů najde.“
„Nemůžu se dočkat, až ho zase uvidím,“ vykládala se zardělými tvářemi. „Tolik mi schází.“

Pokračujte ve čtení ukázky

————————————————————-

I další kniha v naší nabídce řeší otázku, co s nevěrným mužem. Také zde dojde na odvetu a vášeň, ovšem autorka Lucy Dawson zvolila jiný úhel pohledu než tvůrkyně předchozího románu. Knihu Milenka mého muže vydalo nakladatelství Domino.

Milenka mého muže

Mia je přesvědčená, že našla svou životní lásku. Toho pravého. Muže, se kterým zestárne. Tohle přece žena pozná, ne?
Textovka v Peteho telefonu ji krutě vyvede z omylu. Takže on má milenku… Jakmile přejde počáteční šok, Mia se rozhodne bojovat. Ne, nezahrne Peteho výčitkami ani ho neopustí. Vždyť oni dva patří k sobě! Plna odhodlání se snaží o své sokyni zjistit co nejvíc, aby ji mohla zničit. To by přece na jejím místě udělala každá.

Přečtěte si více o knize Milenka mého muže

A tahle představa mi najednou připadala k smrti děsivá.
V šoku jsem si uvědomila, že jsem se vlastně nikdy nepřipravovala na to, že bych mohla být bez Petea, že by najednou zmizel z mého každodenního života. Že bych přišla o právo vrhnout se mu do náruče a políbit ho, když vejde do místnosti. Zvednout telefon a zavolat mu, kdykoli se něco děje. Pete je první, komu volám, ať už se stane něco dobrého nebo špatného. Komu bych volala, když ne jemu?
A co když to bude jen záminka, na kterou čekal? Řekněme, že váhal, co dělat – jestli zůstat, nebo mě opustit a dát se dohromady s ní. Včera v noci jsem se rozhodla ho nebudit a nevyhodit ho s řevem na ulici. A teď se ukazovalo, že rozhodnutí o tom, co se bude dít dál, možná vůbec není v mých rukou.

Přečtěte si další ukázku.

————————————————————-

Máte pocit, že vás láska až dosud míjela, ale teď vámi prostupuje až po špičky prstů? Pak se určitě ztotožníte s hrdinkou románu s názvem Líbejte mě autorky Catherine Pancolové. Knihu plnou touhy, ale i obav ze ztráty vydalo nakladatelství Jota.

Líbejte mě

Angela je Francouzka. Láska kolem ní často prošla bez povšimnutí, ale tentokrát miluje tak, že jí strach svírá útroby…

Je to román o touhách a toužení: o touze po muži, po ženě, po městě; o nostalgické touze oživit minulost, hrát, vlastnit, oddat se, poučit se. Je to příběh bláznivé touhy vzít svůj život do hrsti a rozhodit ho před sebe jako kostky.

Přečtěte si více o knize Líbejte mě

To ráno zazvonil budík v růžovém kožíšku v sedm nula tři. Otevřela jsem jedno oko a spatřila před sebou velký pokoj bytu Bonnie Mailerové. Stojí v přízemí hezkého pětatřicetipatrového domu nedaleko rohu Lexingtonské a Padesáté šesté a postupně se stal mým newyorským útočištěm. Často jsme v něm bydlely spolu. Byla to naše základna, doupě dvou spiklenců, dvou nezávislých bojovných žen. Tak jsme se alespoň tehdy cítily – protřelé, ostré holky s nosem pěkně nahoru. Všechno jsme věděly, všemu jsme rozuměly. Při svých newyorských eskapádách jsem bydlela všude možné, pokaždé jsem se ale vrátila do tmavého dvoupokojového bytu Bonnie Mailerové.

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————————-

Znáte rčení: „Co se škádlívá, to se rádo mívá“? Kniha s názvem Trhni si! autorky Andrey Kabeláčové rozverným způsobem ukazuje naplnění této staré moudrosti a potěší tak srdce ženy v každém věku. Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Trhni si!

Mia je sedmnáctiletá holka, která se na vlastní pěst protlouká životem. K tělu si jen tak někoho nepustí a pro drsné slovo nejde daleko. Když odejde od své nesnesitelné matky, začne žít v opuštěném domě s partičkou kluků, kteří jsou na tom podobně jako ona. Když mezi ně přijde nový spolubydlící, není z něj Mia zrovna nadšená. Hádky jsou na denním pořádku, ale postupem času se ukazuje, že na rčení „co se škádlívá, to se rádo mívá“, možná něco bude.

Přečtěte si více o knize Trhni si!

Čas plynul a nic se neměnilo. S Bradem jsme kolem sebe kroužili jako dva supi a jediné, čím jsme si svou vzájemnou frustraci vybíjeli, byly hádky. Lenny už to nekomentoval, nejspíš ztratil jakoukoliv naději, že nás nějakým způsobem usmíří. Možná proto se na víkend vypakoval k Loreně… Zato Cody, kterému modřiny už skoro zmizely a zůstávaly po nich jen žluté fleky, si nás začal všímat víc, než bylo zdrávo.
Takže jsme zase u toho. Nic se nezměnilo. Jen se vyměnili.
„Prádlo!“ křičela jsem na chodbách po celém domě. Byla sobota, venku bylo krásně a já se tu promenádovala jen v tílku a kraťáscích.

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————————-

Od lásky a romantiky na prvním místě se nyní dostáváme k románu, jehož hlavní hrdinka prožije radikální proměnu díky genius loci. Román Procitnutí slečny Primové autorky Natalie Sanmartin Fenollera vydalo nakladatelství Host.

Procitnutí slečny Primové

Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády k vlivům moderního světa. Je to román plný zajímavých rozhovorů a diskusí, paradoxů, výjimečných žen a mužů, knih, žárlivosti, lásky, květin, výtečných zákusků a dobrého jídla.

Přečtěte si více o knize Procitnutí slečny Primové a nepřehlédněte ani náš článek.

Nikdo v celém San Ireneo de Arnois nenechal příchod slečny Primové bez komentáře. To odpoledne, kdy jí zahlédli kráčet obcí, byla jen další uchazečkou cestou na pohovor, ale lidé se tu vzájemně znali dost na to, aby věděli, že volné místo nebude mít dlouhého trvání. Mnozí si ještě pamatovali, co se před lety přihodilo při hledání učitelky do základní školy. Tenkrát dorazilo dokonce osm kandidátek, ale jen třem z nich umožnili ukázat, co v nich je. Nebylo to dáno nezájmem o vzdělání – v San Ireneo de Arnois byla úroveň vzdělání výtečná –, nýbrž ppřesvědčení že širší výběr ve skutečnosti neznamená větší pravděpodobnost zvolit správně.

Pokračujte ve čtení ukázky.

Knihu Procitnutí slečny Primové můžete vyhrát v naší soutěži!


Jakému čtení pro ženy dáváte přednost – plnému lásky a vášně nebo zádumčivého rozjímání? Která kniha z naší nabídky Vás zaujala? Napište nám!

Nejen knihy pro ženy můžete vydražit v našich aukcích!

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZa rudým obzorem

Haran, Elizabeth

Alpress, 2014

zobrazit info o knizeMilenka mého muže

Dawson, Lucy

Domino, 2014

zobrazit info o knizeLíbejte mě

Pacolová, Catherine

Jota, 2014

zobrazit info o knizeTrhni si!

Kabeláčová, Andrea

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeProcitnutí slečny Primové

Sanmartin Fenollera, Natalia

Host, 2014

Napsat komentář