Zahrajte si o životopis opravdové filmové hvězdy

Jana-Brejchova-perex
Kdo jiný by si zasloužil označení největší filmová herečka, než sen mnoha mužů – žena, kterou přezdívali „česká Bardotka“. Řeč není o nikom jiném, než o Janě Brejchové. Právě jejímu životu je věnována kniha, kterou vám dnes představíme.

 

Sedmdesát let v jedné knize

Jana Brejchová je jedinou českou poválečnou herečkou, která si zaslouží statut opravdové filmové hvězdy, řekl už v polovině 60. let Jan Werich a měl pravdu. Nikdo jiný se nemůže pochlubit tak bohatou filmografií, jako právě Jana Brejchová. Už ve svých 17 letech byla idolem diváků a v pětadvaceti ji znala celá Evropa. V pozdějších letech už jako vyzrálá herečka potvrdila svůj talent i v rolích stárnoucích žen. Její soukromý život byl úzce spjatý s takovými osobnostmi, jako byli Miloš Forman, Vlastimil Brodský, Jaromír Hanzlík či Jiří Zahajský. Přes všechny herecké úspěchy musela v mnoha obdobích svého života ukázat velkou vnitřní sílu. Především o tom je monografie mapující více než sedmdesát let života největší české filmové hvězdy po Adině Mandlové a Lídě Baarové.

 

Jana Brejchová

Autorka: Adriana Šteflová

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 174
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-905866-2-8

Přečtěte si více o knize Jana Brejchová, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Jana Brejchová

Herečku Janu Brejchovou obdivovali nejen muži, ale i ženy, především díky jejími talentu a také kráse. A ani ona vůči svým obdivovatelům nezůstávala chladná. Jejím životem prošla řada partnerů od režiséra Miloše Formana, kterého si vzala již v osmnácti letech, přes Vlastimila Brodského, se kterým má dceru Terezu Brodskou, až po Jiřího Zahajského. Její život byl bouřlivý, přesto se zvládla do paměti diváků zapsat v mnoha nezapomenutelných rolích. Přečtěte se více o slastech a strastech života Jany Brejchové v biografické knize od publicistky a autorky životopisných knih o hereckých hvězdách Adriany Šteflové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Jana Brejchová vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jana Brejchová
probíhá od 22. listopadu do 5. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 biografií Jana Brejchová

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJana Brejchová

Šteflová, Adriana

Bondy, 2014

Zahrajte si o životopis opravdové filmové hvězdy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dnes jsem obdržela tuto knihu, kterou jsem vyhrála a moc za ni děkuji. Přišla zcela v pořádku

Napsat komentář