Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. listopadu 2014

Nenechte si ujít
V pondělí 17. listopadu si připomeneme Den boje za svobodu a demokracii. Na další dny je pro vás připravena pestrou nabídku literárních akcí, stačí si jen vybrat.

Na úterý 18. listopadu přichystalo nakladatelství Academia křest knihy Laury Janáčkové Muži chtějí milenky. Publikace je volným pokračováním loňského bestselleru Muži chtějí potvory. Asi každá žena by chtěla být pro muže tou jedinou osudovou láskou. Autorka v knize vysvětluje partnerský trojúhelník ze všech stran, tedy z pohledu muže, manželky i milenky, a zároveň nabízí několik praktických tipů, jak se v milencích a milenkách vyznat a jak situaci řešit. Některé kapitoly jsou věnovány rovněž mužům. Ženy i muži jsou srdečně zváni v 16.30 do Literární kavárny Knihkupectví Academia v Praze.

Ve středu 19. listopadu v Praze ještě zůstaneme. Na všechny cestovatele zde čeká zajímavý křest knihy Vladimíra Plešingera Amazonie a řeky příběhů. Titul vydalo nakladatelství Jota. Křest bude spojen s autogramiádou známého a oceňovaného cestovatele. Přijít můžete do Paláce knih Luxor v 16 hodin. Publikaci pokřtí moderátorka Martina Hynková Vrbová. Máte-li o cestovatelské knihy zájem, na našich stránkách si můžete přečíst například ukázku z cestopisu Vladimíra Plešingera Na střeše Afriky.

Pro všechny milovníky knih z Vyškova a jeho okolí máme dobrou zprávu. Pokud sháníte nějakou publikaci nebo si chcete doplnit knihovničku, pak si jistě nenechte ujít návštěvu Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde proběhne ve dnech 19.–21. listopadu MEGABAZAR vyřazených knih.

Kdo by neznal „Píšťalku“? Eva Vejmělková, populární herečka 80. let minulého století, kterou proslavily zejména filmy Básníci a Fontána pre Zuzanu, přijede v sobotu 22. listopadu do Brna. Tentokrát se představí v roli spisovatelky. V knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia bude od 15 hodin prezentovat svou novou knihu Růžové moře. Podklady pro napsání této romantické novely čerpala ze svých pobytů v Itálii i ze své psychologické praxe. Knihu vydalo nakladatelství Slovart.

Naše poslední pozvánka je rovněž do Brna a je určena všem tvořivým lidem. V neděli 23. listopadu si od 15 hodin můžete přijít do knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia vytvořit vánoční dekorace. Tvořit se bude podle knížek z edice TOPP, kterou vydává nakladatelství Anagram. Zváni jsou jak malí, tak velcí.

Mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář