Do světa za kriminálními případy

magnifying-glass-959347-m
V dnešním článku opět navštívíme kriminální živly, jejich oběti a chladnou atmosféru detektivek. Nahlédněte do obzvlášť nabitých knižních tipů a začněte sbírat inspiraci na vánoční dárky!

Jako první vám představíme knihu, která pokračuje v legendárních dobrodružstvích kultovního detektiva – tušíte správně, Hercule Poirot je zpět! V knize Vraždy s monogramem se všichni fanoušci dočkají nových příběhů a zavzpomínají na inteligenci a bystrost tohoto génia. Knihu napsala Sophie Hannah se svolením potomků Agathy Christie. Vydalo ji nakladatelství Knižní klub. Zalistujte knihou!

Vraždy s monogramem

Autorka: Sophie Hannah

Nakladatelství: Knižní klub

 

Přečtěte si více o knize Vraždy s monogramem.

Vraždy s monogramem – spletitý případ zasazený do Londýna 20. let minulého století, ďábelsky chytrý hlavolam plný falešných stop a snadno přehlédnutelných, o to však důležitějších detailů. Může ho rozřešit jen legendární belgický puntičkář a jeho brilantní „malé šedé buňky“.

—————————————-

Jako další vás určitě zaujme strhující advokátní thriller Mrtvá od světoznámého autora bestsellerů Jamese Grippanda. Ponořte se do příběhu naplněného intrikami, tajemstvím i několika brutálními scénami. Volně navazuje na knihu Svědomí. Knihu vydalo nakladatelství Fragment. Přečtěte si ukázku!

Mrtvá

Autor: James Grippando

Nakladatelství: Fragment

Přečtěte si více o knize Mrtvá.

 

Krásná expřítelkyně úspěšného obhájce Jacka Swytecka smrtelně onemocní. Svoji životní pojistku prodá skupině spekulantů a díky Jackovu brilantnímu výkonu před soudem si může nechat jeden a půl milionu dolarů, které za pojistku dostala. Postupně se ukazuje, že se Jack i investoři stali obětí geniálního podvodu…

—————————————-

Další kniha je zejména pro ty, kteří se nebojí létání. Oběti ráje totiž přináší detailní sdělení, co se na palubě letadla může přihodit během běžného letu ze Stockholmu do New Yorku. Pusťte se do dobrodružství ve výšce několika kilometrů nad zemí! Knihu napsala Kristina Ohlsson a vydalo ji nakladatelství Kniha Zlín.

Oběti ráje

Autorka: Kristina Ohlsson

Nakladatelství: Kniha Zlín

Přečtěte si více o knize Oběti ráje.

 

Na palubě plně obsazeného Boeingu 747 letícího ze Stockholmu do New Yorku je krátce po startu nalezen výhružný dopis adresovaný švédské i americké vládě. Pokud v něm nadiktované požadavky nebudou splněny, letadlo vybuchne. Čas letí a letadlu začíná docházet palivo…

—————————————-

Kriminálka obohacená o společenský a historický dosah – to je Město policajtů. Děj se odehrává v Atlantě v 70. letech. Popisuje tehdejší dobu i to, jak těžké bylo pro ženu, která se rozhodla pro dráhu u policie, získat uznání od mužů. Knihu napsala Karin Slaughter a vydalo nakladatelství Domino. Neváhejte a prolistujte si ukázku!

Město policajtů

Autorka: Karin Slaughter

Nakladatelství: Domino

Přečtěte si více o knize Město policajtů.

 

Atlanta, 1974. Horší čas pro nástup k policii si Kate Murphyová vybrat nemohla: Amerika prodělává kocovinu z prohrané vietnamské války, Atlantou zmítají občanské nepokoje a policisté jsou ochromeni strachem ze sériového vraha, který už nemilosrdně popravil několik kolegů. Při nástupu do služby si nevyhnutelně klade každý strážník otázku: Co když to dneska budu já?

—————————————-

Jako poslední vám doporučíme knihu Marco od proslulého mistra krimi Jussi Adler-Olsena. Příběh prý v lecčem připomíná legendárního Olivera Twista, nechybí v něm drsné situace i bizarní humor. Další dílo o oddělení Q pod stromečkem určitě potěší každého milovníka kvalitního napětí. Dílo vydalo nakladatelství Host. Prolétněte ukázku!

Marco

Autor: Jussi Adler-Olsen

Nakladatelství: Host

Přečtěte si více o knize Marco.

 

 

Patnáctiletý Marco netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou a nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Náhodou však při útěku odhalí nebezpečné rodinné tajemství — a hra o život začíná.


Máte v oblibě krimi? Získali jste dnes inspiraci na vánoční dárky? Napište nám váš názor v diskuzi!

Všechny dnešní knihy a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVraždy s monogramem

Hannah, Sophie

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeMrtvá

Grippando, James

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeOběti ráje

Ohlsonnová, Kristina

Kniha Zlín, 2014

zobrazit info o knizeMěsto policajtů

Slaughter, Karin

Domino, 2014

zobrazit info o knizeMarco

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

Napsat komentář