Zatočte se stresem, relaxujte!

duchovno2
Chcete se zbavit stresu? Inspiraci můžete najít v dnešních knižních tipech! Někomu může pomoci relaxační hudba, jinému klidné posezení před obrazem nebo jiným uměleckým dílem. Odešel-li vám někdo blízký, i vám nabídne útěchu a uvolnění kniha v dnešní nabídce.

V uplynulém víkendu jsme vzpomínali na své blízké, kteří již odešli z tohoto světa. Pokud ale doba od smrti vašeho blízkého není dlouhá, asi stále prožíváte bolest a smutek. Možná právě vám pomůže speciální porce Slepičí polévky pro duši s názvem Znamení z nebe. Knihu vydalo nakladatelství Práh.

Znamení z nebe

Autoři: Jack Canfield, Victor Mark Hansen, Amy Newmarková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 148 x 210

Přečtěte si více o knize Znamení z nebe

V životě každého z nás přicházejí chvíle, kdy se musíme navždy rozloučit s někým blízkým. Tváří v tvář nutnosti říct poslední sbohem však nakonec přece jen doufáme, že nejde o skutečný konec. A že smrt není definitivní odchod z tohoto světa. A že ještě dostaneme příležitost znovu se setkat. A nemusíme k tomu ani být věřící v náboženském smyslu. Vždyť stopy jsou všude kolem nás. Všimli jste si motýla na hřbitově? Pohlazení jarním vánkem? Narážíte na různá znamení, která jako by vám vaši blízcí posílali odněkud seshora? Lidé, kteří přispěli do této knížky, vyprávějí ve 101 příbězích o svých zkušenostech se smrtí blízké osoby a zvláštních zážitcích, snech či setkáních s anděly, které jim dodaly novou sílu, víru a naději.

——————————————————

Pohled na umění nás může zbavit stresu, když se umíme dívat. Ale i sama umělecká práce může být relaxačním prostředkem. Nechte se inspirovat knihou Umění jako terapie z nakladatelství Kniha Zlín z edice TEMA, kterou věnuje literatuře faktu.

Umění jako terapie

Autoři: John Armstrong, Alain de Botton

Překlad: Lukáš Novák
Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 215 x 277

Přečtěte si více o knize Umění jako terapie a prolistujte si ukázku

Často slýcháme, že umění je velmi důležité. Jen zřídka se ale dozvíme, proč vlastně. Alain de Botton a John Armstrong jsou přesvědčeni, že umění nám může pomoci řešit ta nejniternější a zároveň nejobyčejnější dilemata: Proč mě nebaví moje práce? Proč mi připadá, že všichni ostatní mají zajímavější život než já? Co mám dělat, aby můj vztah fungoval lépe? Proč musí být politika tak deprimující? Jejich kniha představuje nový způsob interpretace umění: vnímá ho jako terapii, která nám účinně pomáhá vypořádat se s každodenními problémy.

Sedm funkcí

1. Zapamatování

Začněme u paměti: zapamatovat  si něco nám dělá potíže. Naše mozky jsou znepokojivé náchylné k zapomínáni důležitých informaci, a to faktických i senzorických.

——————————————————

V poslední knize z naší nabídky dostanete všechny podklady pro své úspěšné tažení proti stresu. Nejen podrobné návody k uvolnění, ale i CD s antistresovou nahrávkou najdete v knize s příznačným názvem Uvolnění stresu, dosažení vnitřního klidu s podtitulem Od nepohody k nalezení vnitřního míru. Knihu vydalo nakladatelství Metafora.

Uvolnění stresu, dosažení vnitřního klidu

Autor: Brian L. Wiess

Překlad: Drahomíra Michnová
Počet stran: 88 + CD
Vazba: vázaná
Formát: 148 x 171

Přečtěte si více o knize Uvolnění stresu, dosažení vnitřního klidu

Stres je zabiják – o tom už dnes není pochyb. Sžírá nás, bere nám pocit štěstí a radost ze života, poškozuje zdraví a snižuje vitalitu. Naopak zvyšuje krevní tlak a přímo ničí srdce. Oslabuje imunitní systém a otvírá bránu nejrůznějším nemocem. Stresujeme se kvůli šéfovi, penězům, partnerským problémům, dětem… Proč to tedy dopustíme? Nemusíme si to nechat líbit. Stačí se naučit několika velice snadným, ale nesmírně účinným relaxačním technikám. Pomohou vám odstranit bloky a překážky bránící vnitřnímu míru a spokojenosti a ochrání vás před mnoha chorobami a potížemi.

Jay dorostl k pochopení, že kvalita jeho vztahů je důležitější než množství majetku. Jeho rozvod poté proběhl přátelsky. On i jeho žena si uvědomili, že už se vlastně rozešli v mnoha ohledech, jak se spoustě lidí často stává. A když jeden druhého osvobodili, aby se mohli vyvíjet oddělenými cestami, dokázali spolu komunikovat jasně a s citem,
Jay poznal, že má vlohy k psaní, což byla vášeň, kterou už před mnoha lety opustil, protože byl klamně veden k tomu, že peníze jsou důležitější než vlastní sny. Zavřel svou kancelář a odjel do Kalifornie, kde dosáhl značného úspěchu jako scenárista. Je nyní mnohem šťastnější.


Našli jste v našich knihách to, co vám chybí – pohodu, odreagování, naději na změnu? Co nejvíce pomáhá vám, když se potřebujete odreagovat? Podělte se s námi!

Nejen tyto knihy, díky nimž zatočíte se stresem,
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZnamení z nebe
Slepičí polévka pro duši

Canfield, Jack - Hansen, Victor Mark - Newmarková, Amy

Práh, 2014

zobrazit info o knizeUmění jako terapie

de Botton, Alain - Armstrong, John

Kniha Zlín, 2014

zobrazit info o knizeUvolnění stresu, dosažení vnitřního klidu
Od nepohody k nalezení vnitřního míru + CD

Weiss, Brian L.

Metafora, 2014

Napsat komentář