Zasoutěžte si o jedenáctý případ detektiva Rhyma

Sberatel-kuzi-perex
New Yorkem otřásá děsivý případ vraha, který se zjevně inspiroval dávným případem Sběratele kostí. Jeho vzor byl dopaden, čeká i Sběratele kůží stejný osud? Pusťte se po jeho stopách společně s geniálním kriminalistou.

Legendární tým opět v akci

Smrt je jeho umění.
Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová: kvadruplegický kriminalista se schopností geniální dedukce a začínající policistka. Poprvé se setkali před více než deseti lety při pátrání po Sběrateli kostí a vytvořili legendární tým. Nynější případ je pro ně ale něčím výjimečný – hledají totiž vraha, který se Sběratelem kostí zjevně inspiroval.
Jeho plán je vycizelovaný do nejmenších podrobností; jeho vražedná metoda paralyzuje hrůzou celý New York. Své oběti zavleče do podzemní kobky, kde nožem a tetovacím strojkem vytváří na jejich tělech šifrované vzkazy. Místo inkoustu ale používá jed, který obětem přivodí tak kruté bolesti, že smrt vnímají jako vytoužené vysvobození.
Rhyme a Sachsová vědí, že je jen otázkou času, kdy Sběratel kůží udeří znovu. Podle jakého klíče své oběti vybírá? Jaké sdělení skrývají vytetované vzkazy? Jakou šílenou misi se pachatel vlastně snaží svým počínáním naplnit? Odpovědi na všechny otázky je třeba najít dřív, než vrah zaměří svou pozornost na další oběť – anebo dokonce na samotného Rhyma a Sachsovou.

 

Sběratel kůží

Autor: Jeffery Deaver

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jiří Kobělka
Počet stran: 584
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7498-029-9

Přečtěte si více o knize Sběratel kůží, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

Sellitto pokračoval ve vysvětlování: „Jmenovala se Chloe Mooreová, šestadvacet let. Přivydělávala si jako herečka – měla za sebou pár reklam a epizodních rolí v thrillerech –, ale jinak pracovala v butiku, aby měla na složenky.“
Sachsová položila standardní otázky: problémy s milencem, problémy s manželem, nevěry?
„Nic z toho, pokud je nám známo. Zrovna jsem poslal pár uniforem, aby se poptaly v okolí, ale podle předběžných výslechů ostatních prodavaček a její spolubydlící vedla Mooreaová spořádaný život. Prý byla velmi konzervativní. Momentálně byla bez přítele a neměla za sebou žádné divoké rozchody.“
Rhyma to zaujalo. „Měla nějaké tetování – kromě toho, kterým ji pachatel zabil?“
„Nevím. Pochůzkáři zasahující na míst činu odtamtud odprejskli, jen co patolog konstatoval SNMČ.“ (str. 43)

 

O autorovi

Jeffery Deaver (*1950) v jedenácti letech napsal první román, byť jen o dvou kapitolách. Na střední škole redigoval časopis a k němu vydával i svůj vlastní, literární. Žádný div, že zamířil k novinařině. Za dlouhých cest vlakem do práce a zpět zase psal, tentokrát vlastní verze svých oblíbených thrillerů.  Vstup na pomyslný Olymp mu velkou měrou zajistila originální postava kvadruplegického detektiva Lincolna Rhymea. Hrnuly se ceny, přicházely nabídky z Hollywoodu, stoupaly honoráře, rostla autorova prestiž. Bezmála třicítka vydaných titulů se rozletěla ve více než dvacetimilionovém nákladu po celém světě. Ozvali se i správci pozůstalosti Iana Fleminga s nabídkou, aby Deaver napsal novou bondovku, která u nás vyšla pod názvem Nula stupňů volnosti.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Sběratel kůží

Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová se v myšlenkách vrací do dob svého prvního případu. Před více než deseti lety společně pátrali po vrahovi, který děsil celé město, a přezdívalo se mu Sběratel kostí. Geniální kvadruplegický kriminalista a policistka se tentokrát ocitají na stopě zabijáka, který se starým vyšetřováním zjevně inspiroval. Podaří se legendárnímu týmu vyřešit případ dříve, než si Sběratel kůží vyhlédne svou další oběť?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám právě přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sběratel kůží vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sběratel kůží
probíhá od 31. října do 13. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Jefferyho Deavera Sběratel kůží

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSběratel kůží

Deaver, Jeffery

Domino, 2014

Zasoutěžte si o jedenáctý případ detektiva Rhyma - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. LUKAN napsal:

    Dobrý den,moc děkuji za knihu,která dnes přišla.

  2. Kakajko napsal:

    Dobrý den, kniha včera dorazila, děkuji.

  3. vrbik5 napsal:

    Dobrý den, dnes mi byla v pořádku doručena tato kniha, moc za ni děkuji.

Napsat komentář