Za krimi živly na sever

winter
Zima se nezadržitelně blíží – pojďte se tedy spolu s námi na ni připravit už nyní a putujte s námi na sever! Přinášíme vám knižní tipy právě z tohoto kraje!

Nejprve zavítáme na daleký Island. V Reykjavíku je nalezeno podivně zohavené mužské tělo a k případu je povolána sympatická islandská právnička Tóra. Knihu plnou napětí a děsivých situací nazvanou Poslední rituál napsala islandská spisovatelka detektivek a knih pro děti a mládež Yrsa Sigurdardottir. Vydalo ji nakladatelství Metafora.

Poslední rituál

Autorka: Yrsa Sigurdardottir

Nakladatelství: Metafora
Překlad: Marta Bartošková

Přečtěte si více o knize Poslední rituál!

 

Poslední rituál není rozhodně pouhou detektivkou. Barvitě vylíčený, pracovní i milostný, život rozvedené právničky Tóry a jejích dospívajících dětí dělá z knihy to pravé čtení pro všechny milovníky napínavých, přesto však lidských příběhů. Příznivce tajemna a magie potěší realistickým pohledem do této nanejvýš zajímavé oblasti a milovníky kriminálních příběhů napínavým pátráním po vrahovi.

—————————————–

V dalším příběhu se přesouváme na Hebridy za bývalým detektivem Finem. Krok za krokem spolu s ním odkrýváme hrozivé tajemství pytláka Piskoře a zažíváme mystické i bizarní chvíle. Šachové figurky vás do konce nenechají vydechnout! Kniha pochází od Petera Maye. Vyšla v nakladatelství Host. Přečtěte si ukázku!

Šachové figurky

Autor: Peter May

Nakladatelství: Host
Překlad: Linda Kaprová

Přečtěte si více o knize Šachové figurky.

Přečtěte si naše recenze předchozích dílů Skála a Muž z ostrova Lewis.

 

Nový začátek vlije Finu Macleodovi optimismus do žil. Znovu se usadil v souostroví Hebridy, kde kdysi žil jako dítě. Jakožto bývalý policejní detektiv je najat místním majitelem rozsáhlých pozemků coby šéf ostrahy. Při vyšetřování nezákonné činnosti, k níž na hospodářství dochází, se setkává s místním pytlákem Piskořem Macaskillem, se kterým kdysi chodil do školy. Fin postupně odhaluje Piskořovo tajemství, není však ani zdaleka připraven na to, že pravda o minulosti může ovlivnit i budoucnost.

—————————————–

Nakonec vám přinášíme velmi drsnou knihu od známé mistrovské krimi-dvojice  Cilly a Rolfa Börjlind. V knize Třetí hlas se stáváme svědky protnutí dvou zdánlivě nesouvisejících případů – děsivého oběšení ve Švédsku a brutální vraždy slepé ženy v Marseille. Temný příběh zhltnete jedním dechem – přesvědčte se a nahlédněte do ukázky! Knihu vydal Knižní klub.

Třetí hlas

Autoři: Cilla a Rolf Börjlind

Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Radovan Zitko

Přečtěte si více o knize Třetí hlas.

 

Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu, kdysi asistentku proslulého cirkusového vrhače nožů. Stockholmský komisař se na žádost přítele vydává do Francie zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Oba případy se záhy protnou… 


Je krimi ze severu vaší oblíbenou četbou? Zaujaly vás dnešní tipy? Napište nám svůj názor!

Všechny dnešní knihy a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední rituál

Sigurdardottir, Yrsa

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeŠachové figurky

May, Peter

Host, 2014

zobrazit info o knizeTřetí hlas

Börjlindovi, Cilla & Rolf

Knižní klub, 2014

Napsat komentář