Zahrajte si o knihu s válečnou tématikou dle vlastního výběru

Valka-v-obrazech-perex
Zajímají vás válečné konflikty, rádi pátráte v historických knihách nebo si prohlížíte fotografie? V tom případě pro vás máme tipy na knihy věnované německým vojákům, které vaši vášeň zcela jistě uspokojí.

Nejrůznější podoby války, ať už té první nebo druhé světové, si můžete připomenout na mnoha fotografiích v knihách z edice Válka v obrazech. Fascinující sbírka obrázků a faktů, které zachycují válečné vřavy z pohledu vojáků, nadchne všechny, které tato problematika zajímá. A právě nyní máte možnost u nás jednu z knih vyhrát a můžete si sami vybrat, která to bude. Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Německá armáda na západní frontě 1917–1918

Unikátní fotografie z válečných archivů

Fotografiemi bohatě ilustrovaná publikace z jedinečné série Válka v obrazech pokrývá období od německého ústupu od řeky Sommy přes obranné bitvy roku 1917 a velkou jarní ofenzívu roku 1918 až po konečný protiútok dohodových mocností, předcházející konci války. Z německého pohledu je zde zachycena každá fáze postupného úpadku německé císařské armády, od počátku roku 1917 až po okupaci velkých částí německého území. Fascinující sbírka většinou doposud nepublikovaných fotografií výstižně dokresluje události ve frontových zákopech i v týlových sektorech.
Nová série Válka v obrazech přináší raritní archivní fotografie, širšímu publiku povětšinou neznámé, které zachycují nejrůznější podoby války.

Autor: David Bilton

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jiří Hutečka
Počet stran: 192
Vazba: lepená brožura
Vydáno: 2/2013
ISBN: 978-80-7462-303-5

Přečtěte si více o knize Německá armáda na západní frontě 1917–1918 a nezapomeňte ani na náš článek o této publikaci.

 

Němečtí parašutisté za druhé světové války

Unikátní fotografie z válečných archivů

Další kniha z cyklu Válka v obrazech je unikátní svým vhledem do jedné z elitních jednotek Německa za druhé světové války. Obsahuje 125 doposud nepublikovaných fotografií z alba prvního seržanta Wilhelma Plieschena, který sloužil u 7. výsadkářského kulometného praporu. Jeho soukromé fotografie čtenáři dávají fantastickou možnost proniknout do reálného života německých parašutistů během jejich tažení na Krétě, v Rusku, u Monte Casina. Jon Sutherland a Diane Canwellová podnikli rozsáhlý výzkum míst, kde seržant Plieschen bojoval a fotografoval, a snaží se poskytnout čtenáři co možná nejširší pohled na situace zdokumentované pomocí jedinečných fotografií. Nabízejí vzrušující čtení o Hitlerových, občas jen stěží srozumitelných misích, do kterých nasazoval právě jednotky Fallschirmjäger – například obsazení pevnosti Eben Email proti obrovské přesile, pokus o zajetí holandské královské rodiny a s tím ztrátu mnoha Wilhelmových přátel. Kniha je skvělým zhodnocením situace z pohledu německého vojáka za 2. světové války a spolu s velmi vzácnými fotografiemi ukazuje doposud neviděnou tvář války.
Sto dvacet pět doposud nepublikovaných fotografií z prostředí jednotky německých parašutistů je spojeno poutavým příběhem jejich autora, prvního seržanta Wilhelma Plieschena.

Autoři: Jon Sutherland, Diane Canwell

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 144
Vazba: vázaný blok
Vydáno: 4/2013
ISBN: 978-80-7462-317-2

Přečtěte si více o knize Němečtí parašutisté za druhé světové války. Můžete si také prohlédnout několik ukázek: ukázka 1, ukázka 2, ukázka 3. A nevynechte ani náš článek.

 

Vyhrajte populárně naučnou knihu dle vlastního výběru

Dvě představené knihy jsou určeny pro všechny fanoušky historie a hlavně pro ty, které zajímají dosud neznámá fakta a fotografie z válečných dob. Na německé straně barikády vzniklo množství jedinečných a dosud nepublikovaných obrázků, které si můžete prohlédnout v knihách z edice Válka v obrazech. Dosud neviděná tvář války na vás čeká v knihách Německá armáda na západní frontě 1917–1918 a Němečtí parašutisté za druhé světové války.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností. Ve hře je jeden výtisk knihy Německá armáda na západní frontě 1917–1918 a dvakrát kniha Němečtí parašutisté za druhé světové války. První výherce si může vybrat kteroukoli z knih dle vlastního výběru. Druhý a třetí v pořadí si potom zvolí po jedné ze zbývajících. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy dle vlastního výběru
probíhá od 20. října do 2. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 válečné knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNěmecká armáda na západní frontě 1917–1918
Unikátní fotografie z válečných archivů

Bilton, David

Jota, 2013

zobrazit info o knizeNěmečtí parašutisté za druhé světové války
Unikátní fotografie z válečných archivů

Sutherland, Jon - Canwell, Diane

Jota, 2013

Zahrajte si o knihu s válečnou tématikou dle vlastního výběru - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Evaka napsal:

    Dobrý den, kniha Němečtí parašutisté…,kterou jsem vyhrála v soutěži v pořádku došla na mou adresu. děkuji

Napsat komentář