Zahrajte si o vtipný a místy i morbidní román

Dokonala-chut-perex
Vskutku netradiční román je na jednu stranu plný břitkého britského humoru, ale zároveň je tak trochu bizarní. Jen se zamyslete, znáte ještě nějakou jinou beletristickou knihu, kde by hlavní hrdinka měla sklony ke kanibalismu?

Čas na radikální životní změnu

Brilantní a doslovná pitva manželství.

Seznamte se s Lizzií Prainovou: ženou v domácnosti, která nedávno překročila padesátku. Bydlí v domku u lesa se svým psem Ritou. Moc ráda vaří a lidem ze sousedství se vyhýbá. Pro obživu peče jiným dorty.
Jejího manžela Jacoba už pár dní nikdo nespatřil. To proto, že ho Lizzie minulé pondělí v náhlém hnutí mysli praštila rýčem do hlavy. Co by měla podniknout teď? Pokud chce začít nový život, který si podle vlastního mínění po ubíjejících třiceti letech v Jacobově stínu plně zasluhuje, musí se zbavit jeho mrtvoly. Způsob, jakým se to Lizzie rozhodne učinit, vychází z jejího vrozeného smyslu pro praktičnost. Nic pro slabší povahy. Lizzie však svůj plán hodlá dovést do zdárného konce. Protože jedině tak bude moci začít konečně žít.
Temný, vtipný a místy značně bizarní příběh v sobě nese i hlubokou lidskou linku. V Lizzii Prainové stvořila autorka jednu z nejvýraznějších literárních hrdinek poslední doby.

 

Dokonalá chuť

aneb Jak sníst svého manžela

Autorka: Natalie Young

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jan Netolička
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7498-019-0

Přečtěte si více o knize Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Prolistujte si také ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

O autorce

Natalie Young vystudovala angličtinu na Bristolské univerzitě. Po promoci žila střídavě v Paříži, Florencii a Římě, kde psala a živila se jako servírka. Následoval rodinný život se dvěma dětmi na jihu Francie, a po něm návrat do Británie, kde přijala nabídku z kulturního oddělení deníku The Times a začala pracovat na svém prvním románu. Její kniha Dokonalá chuť vyvolala v britských literárních kruzích docela slušné pozdvižení: kritici hýří superlativy a při srovnáních literárního stylu nově objevené autorky se objevila jména jako Camus, Dahl či Brontëová. Hrdinkou Dokonalé chuti je šedá myška, která náhle zjistí, že jí život protekl mezi prsty. A tak se ten život rozhodne vzít do vlastních rukou. Začne tím, že se chopí rýče v kůlně…
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Dokonalá chuť

Na jednu stranu smutný příběh ženy, která si ve svých padesáti letech uvědomí, že jí život utekl neznámo kam a jeho velkou část prožila ve stínu svého muže Jacoba. Na druhou stranu také vtipná ukázka specifického anglického humoru, která nenechává čtenáře chladným. Přesvědčte se o tom sami a přečtěte si tento neobvyklý román.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dokonalá chuť
probíhá od 17. října do 30. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dokonalá chuť

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalá chuť
aneb Jak sníst svého manžela

Young, Natalie

Domino, 2014

Napsat komentář