Zasoutěžte si o závěr trilogie z ostrova Lewis

sachove-figurky-perex
Fin Macleod stojí na začátku další etapy života, vrací se na ostrov Lewis, kde vyrůstal, a získává novou práci. Díky tomu, že je bývalý detektiv, najme si ho majitel rozlehlých pozemků jako šéfa ostrahy. A právě při dopadení pytláka celý ten podivný příběh začíná…

Děsivé odhalení minulosti

Jedna z nejlépe hodnocených kriminálních sérií posledních let je nyní kompletní.
Nový začátek vlije Finu Macleodovi optimismus do žil. Znovu se usadil na ostrově Lewis v souostroví Hebridy, kde kdysi žil jako dítě. Jakožto bývalý policejní detektiv je najat místním majitelem rozsáhlých pozemků coby šéf ostrahy. Pro muže Finových zkušeností by to měl být snadný úkol.
Při vyšetřování nezákonné činnosti, k níž na hospodářství dochází, se setkává s místním pytlákem Piskořem Macaskillem, se kterým kdysi chodil do školy. Když Fin Piskoře dopadne při pytlačení, stanou se oba svědky bizarního přírodního jevu, při němž se samovolně vyprázdní nedaleké jezero a na jeho dně se objeví malé letadlo s důvěrně známým nápisem na boku. Oba muži vědí, co najdou uvnitř – tělo svého kamaráda, muzikanta Roddyho Mackenzieho, jehož letadlo zmizelo před více než sedmnácti lety. Když Fin v Piskořově tváři zahlédne kromě šoku z pohledu na Roddyho ostatky i něco jiného, zmocní se ho mrazivá předtucha.
Fin postupně odhaluje Piskořovo tajemství, není však ani zdaleka připraven na to, že pravda o minulosti může ovlivnit i budoucnost.

 

Šachové figurky

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Linda Kaprová
Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7491-236-8

Přečtěte si více o knize Šachové figurky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo si přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Hleděl na nevelké jednomotorové letadlo, trochu našikmo zaklesnuté mezi balvany. Vypadalo poměrně zachovale. Okna pilotní kabiny byla zastřená bahnem a slizem, ale červenobílý nátěr trupu bylo jasně vidět. Stejně jako černá písmena jeho imatrikulace.
G-RUAI.
Finovi se zježil každičký vlas na zátylku. RUAI. Zkratka pro Ruairidh, gaelskou podobu jména Roderick. Registrační značka, která před sedmnácti lety týdny a týdny plnila stránky všech novin poté, co se ztratil letoun s Roddym Mackenziem.
Mlha zbarvená úsvitem se zvedala z hor jako dým. Vládl naprostý klid. Ticho nenarušoval žádný zvuk. Ani ptáček se neozval. Fin svěsil ruku s dalekohledem. „Víš, komu patřilo?“
Piškoř přikývl.
„Co, k čertu, dělá tady? Vždyť tvrdili, že předložil letový plán pro cestu na ostrov Mill a že zmizel někde nad mořem.“
Piskoř pokrčil rameny, ale neřekl na to nic. (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Šachové figurky

Fanoušci knih Petera Maye poslední díl trilogie o Finu Macleodovi jistě netrpělivě vyhlíželi, protože tyto knihy patří mezi jednu z nejlépe hodnocených sérií v krimi literatuře a čtenáře vtáhnou do příběhu neuvěřitelnou silou. Pokud i vy patříte mezi nedočkavce a zajímá vás, jak si bývalý policejní detektiv vede na svém rodném ostrově Lewis, máme pro vás dobrou zprávu – právě jste se dočkali.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám totiž nyní přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Šachové figurky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šachové figurky
probíhá od 15. října do 28. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Šachové figurky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠachové figurky

May, Peter

Host, 2014

Zasoutěžte si o závěr trilogie z ostrova Lewis - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. ema1 napsal:

    Dobrý večer, i já hlásím, že Šachové figurky v pořádku doputovaly až ke mně. Děkuji velmi pěkně.

  2. Evaka napsal:

    Dobrý den, Kniha Šachové figurky, kterou jsem vyhrála včera přišla poštou. Děkuji

Napsat komentář