Fantastické příběhy pro děti

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Dnešní knižní tipy oplývají bezbřehou fantasií; tentokrát se zaměřují na děti. Malí čtenáři mohou navštívit kouzelné světy plné dobrodružství, tajemna, humoru, ale i příjemného děsivého mrazení v zádech, které si užijí jen ti opravdu odvážní.

Fantasy sága Elyonova země patří mezi oblíbené série. Spisovatel Patrick Carman již stačil vyprávět několik příběhů z tohoto magického světa. Dnes představujeme v pořadí třetí díl s podtitulem Desáté město. Na hrdinku Alexu čeká nelehký úkol. Musí dopomoci dobru k vítězství a zabránit tak absolutní zkáze. Knihu vydalo nakladatelství Fragment, přečíst si můžete i ukázku.

Elyonova země – Desáté město

Autor: Patrick Carman

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 160
Doporučený věk: 11+

Přečtěte si více o knize Elyonova země – Desáté město.

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. 
Alexa má její osud ve svých rukou. Ma-li zvítězit dobro, musí najít Desáté město a odhalit velké tajemství. Dokáže Alexa splnit poslání, pro něž byla vyvolena? Poslání, které rozhodne o osudu Elyonovy země a všech, kdo v ní žijí? Poznejte prokletí, které sahá hluboko do minulosti. 

Ukázka z knihy:

„Nerozumím tomu,“ přiznala jsem nakonec.
Díval se mi zpříma do očí a vítr si pohrával s prameny bílých a šedých vlasů kolem jeho obličeje sešlého věkem.
„Elyon má pro nás jen jednu naději, Alexo. Že poznáme jeho lásku. Chápeš to? Lásku toho, kdo tě stvořil, kdo stvořil všechno.“ Mávl rukou do prostoru. „Miluje nás. Navíc nemusíme pro jeho nekonečnou lásku vůbec nic dělat. A ta láska mě vedla do boje s jeho nepřítelem. S nepřítelem nás všech.“

Další díly série:

––––––––––––––––––––––––

Už samotný název knihy Děsivé storky – Kletba egyptské mumie v sobě nese varování, že v tomto případě by se do čtení měli pustit jen ti, kteří mají opravdu pro strach uděláno. Její autor R. L. Stine má na svém kontě slušnou řádků hororů pro děti a tato publikace jistě nebude o nic méně hrůzostrašná. Do pátrání po tajemství egyptské pyramidy zve nakladatelství Fragment, které titul vydalo. Nahlédnout lze i do ukázky.

Děsivé storky – Kletba egyptské mumie

Autor: R. L. Stine

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 128
Doporučený věk: 11+

Přečtěte si více o knize Děsivé storky – Kletba egyptské mumie.

Pojďte se bát! Hororový příběh, ze kterého vám bude zaručeně běhat mráz po zádech, vás zavede do ztracené komnaty jedné z egyptských pyramid, která je plná mumií. Ty jsou však podezřele zachovalé! Jaké záhady pyramida skrývá? A je něco pravdy na tom, že je prokletá?

Ukázka z knihy:

Naše tenisky vydávaly na písčité podlaze chroupavý zvuk. Zahlédl jsem další chodbu, která vedla doprava, a pak další, která vedla vlevo.
„Dýcháme vzduch, který je starý čtyři tisíce let,“ řekl Ben a světlem mířil na podlahu před sebou.
„Taky to je cítit,“ pošeptal jsem Sari. Zasmála se.
Vzduch byl opravdu cítit starobou. Byl těžký a zatuchlý jako na nějaké půdě. Chodba se maličko rozšířila a stočila se doprava.
„Scházíme víc do hloubky,“ řekl Ben. „Cítíte to, že jdete jakoby z kopce?“
Sari i já jsme zabručeli, že ano.

Další autorovy knihy:

 ––––––––––––––––––––––––

Také třetí a poslední kniha z dnešního výběru pochází z nabídky nakladatelství Fragment. Nese titul Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi a napsala ji česká autorka Sandra Vebrová. Čtenářům přináší dobrodružný příběh doplněný veselým humorem. Dějem nás provází vskutku zvláštní rodinka duchů, která neustále prožívá legrační události. Publikace je také ilustrována, což dokazuje i krátká ukázka.

Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi

Autorka: Sandra Vebrová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 200
Doporučený věk: 9+

Přečtěte si více o knize Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi.

 Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci, jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v lecčem pomohou. Nezbedové Simon, Olivie a Bubi jsou samá lumpárna a skopičina, takže o dobrodružství a zábavu nebude nouze.

Ukázka z knihy:

Bubi se od strýce držel dál a nenápadně přenášel dobroty ze spíže do svého pokoje. Simon jednou omylem při duší hře „Hop kop lop“ vstřelil míč přímo do strýcova okna a od té doby byl u strýce na černé listině. Jen Olívii Adalbertova provizorní laboratoř vyloženě zajímala. Občas nenápadně nakoukla dovnitř a užasle sledovala různé barvy kapalin v bandaskách, mlžný mikroskop a spoustu tabulek se vzorci, šipkami a čísly. Dokonce si od strýce půjčila knihu tajných lektvarů, poté co ho opakovaně ubezpečila, že ji nikde neztratí, nezapatlá ani nepohodí. Za dva dny ji přečetla a vypsala si pasáže, které potřebovala dovysvětlit.

Další humorné a dobrodružné tituly:


(Autor náhledového obrázku Shawn Kent; zdroj Flickr.com)

Máte rády fantasy knihy? Zaujala vás některá z dnes zmiňovaných? Podělte se s námi o názor.

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeELYONOVA ZEMĚ – Desáté město

Carman, Patrick

Fragment, 2007

zobrazit info o knizeDěsivé storky – Kletba egyptské mumie

Stine, R. L.

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeDucháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi

Vebrová, Sandra

Fragment, 2014

Napsat komentář