Houby jako lék

Encyklopedie-lecivych-hub-perex
Patříte mezi ty, kteří nechtějí nemoc léčit jen pilulkami z lékárny? Pokud ano, vyrazte do lesa na houby, které vám mohou posloužit jako přírodní medikament. Jak takové houby poznáte a čím jsou přínostné? O tom se dozvíte v dnešním článku!

Zdraví ukryté v léčivých houbách

Dosud nejobsáhlejší kniha o léčivých houbách je určena zejména pro studenty přírodních věd a farmakologie, ale také pro všechny milovníky přírody, praktické houbaře a zájemce o léčbu a prevenci chorob pomocí přírodních prostředků. Kniha zahrnuje téměř 500 barevných fotografií hub a více než 160 ilustrací biochemických struktur. Každý druh léčivé houby je charakterizován makroskopickým popisem a hlavními znaky, jimiž se odlišuje od některých podobných druhů, se kterými by mohl být zaměněn, obsahem zjištěných bioaktivních látek, jejich léčivými účinky a možným praktickým využitím dané houby.

Houby můžeme používat nejen jako pochutinu, ale i jako protředek k lékařské léčbě prováděné lege artis k léčení různých chorob a neduhů nebo jako preventivní přípravek k předcházení různým nemocím. K tomuto účelu nám dobře poslouží nejen jedlé léčivé houby, ale také některé vhodně upravené nejedlé léčivé druhy dřevních hub.

Encyklopedie léčivých hub

 

Vydalo nakladatelství Academia
Autoři: Radomír Socha, Alexandr Jegorov 

Počet stran: 772
Formát: 205 × 260
Vazba: vázaná

 

Přečtěte si více o knize Encyklopedie léčivých hub


Nakladatelství Academia vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Nakladatelství vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEncyklopedie léčivých hub

Socha, Radomír

Academia, 2014

Napsat komentář