Vyhrajte knihu o neobyčejných osudech slavných žen

Utajene-zivoty-slavnych-Cesek-perex
Životy pěti žen, z nichž ani jedna neměla lehký život, ale přesto se nesmazatelně zapsaly do historie naší země, poodhalila ve své nové knize známá česká autorka historických knih Martina Bittnerová. Přečtěte si o jejich zajímavých osudech více.

Pět žen, pět osudů

Utajené životy slavných Češek odhalují pět nevšedních ženských osudů, včetně jejich stinných a méně lichotivých stránek. Básnířka Simonetta Buonaccini se dvakrát ne zrovna šťastně vdala a experimentovala s narkotiky. Obdivovaná herečka Leopoldina Ortová de Pauli žila s nevěrníkem a zároveň největším podvodníkem své doby a dcera Boženy Němcové, Theodora, dávala přednost hudbě před literaturou a pořídila si nemanželské dítě. Dozvíte se také, proč si spisovatelku Bertu Mühlsteinovou nikdo neodvedl k oltáři a kdo byl velkou láskou skladatele Bohuslava Martinů. A k tomu ještě navrch mnoho zajímavých skutečností. Tento výlet do historie vám prostě uvízne v paměti!

 

Utajené životy slavných Češek

Autorka: Martina Bittnerová

Vydalo: nakladatelství Filip Čenžák
Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-87947-04-3

Přečtěte si více o knize Utajené životy slavných Češek, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Martina Bittnerová se v současnosti věnuje literární tvorbě, píše nejen knihy, ale občas publikuje různé články a povídky v médiích. Pravidelně pořádá besedy se čtenáři a další programy a podílí se rovněž na volnočasových a vzdělávacích projektech pro děti a mládež. Dlouhodobě se věnuje literární historii s výraznou orientací na české osobnosti 19. století. Díky tomu si mohou čtenáři přečíst knihy jako Spisovatelky a Erós – Utajené životy velkých českých žen (2011), Utajené životy slavných Čechů (2012), nebo nejnovější knihu Utajené životy slavných Češek (2014). V říjnu navíc vyjde povídková kniha Kafe v pět, ve které najdete její povídku Beze svědků.
(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autorky)

 

Vyhrajte knihu Utajené životy slavných Češek

V šesti kapitolách věnovaných ženám, které patřily mezi známé básnířky, spisovatelky, herečky, nebo byly múzami pro neméně slavné muže, se nedočtete o romantických příbězích, jak vystřižených z červené knihovny. Naopak poznáte spíše stinné stránky jejich životů. Přesto nečekejte žádný bulvár, natož nudná fakta a data. Jak ale slavné dámy dopadly, si už přečtěte sami.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám právě přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Utajené životy slavných Češek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Utajené životy slavných Češek
probíhá od 2. října do 15. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Utajené životy slavných Češek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUtajené životy slavných Češek

Bittnerová, Martina

Knihcentrum.cz, 2014

Napsat komentář