Vyhrajte dosud nevydané poslední texty Williama Styrona

Az-na-krev-perex
Povídky, které jste zatím neměli šanci v češtině číst, právě nedávno vyšly pod názvem Až na krev. Jeden z nejvýznamnějších světových románových autorů v nich zúročil nejen své zkušenosti z válečné vřavy, ale hlavně své pacifistické názory a pocity.

Odpor vůči bezduché moci a fascinace schopností obětovat se

Povídková sbírka Až na krev s podtitulem „Pět povídek o námořní pěchotě“ představuje soubor textů amerického spisovatele Williama Styrona (1925-2006), jež dosud nebyly nikdy vydány knižně. Všechny čerpají ze zkušeností, které Styron vstřebal během služby u této elitní zbraně amerických ozbrojených sil nejprve v závěru 2. světové války jako dobrovolník a poté jakožto odvedenec, když ho úřady v roce 1951 povolaly do války v Koreji. Svorníkem protiválečně až pacifisticky laděných krátkých próz autora bytostně ukotveného v tradici amerického Jihu je ambivalence, neboť Styron v nich dává najevo odpor individualisticky a intelektuálně založeného jedince vůči bezduché moci a síle a zároveň prozrazuje fascinaci obecně lidskou schopností obětovat se pro nadosobní vyšší princip.

 

Až na krev

Autor: William Styron

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Šimon Pellar
Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2014
ISBN: 978-80-204-2290-3

Přečtěte si více o knize Až na krev, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá Fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Až na krev

Kniha povídek, které dosud nebyly vydány, od známého amerického spisovatele, autora knih jako Sophiina volba, nebo Dlouhý pochod, bude zajímat i čtenáře, kteří neholdují válečné literatuře. William Styron totiž ve své knize promítl spíše svůj protiválečný postoj. Přesvědčte se o tom sami při čtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Až na krev vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Až na krev
probíhá od 27. září do 10. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Až na krev

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAž na krev

Styron, William

Mladá fronta, 2014

Vyhrajte dosud nevydané poslední texty Williama Styrona - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. ekov napsal:

    Moc děkuji za knížku Až na krev, která mi v pořádku přišla.

  2. ErikaG napsal:

    Dobrý večer, dnes přišla v pořádku kniha Až na krev (výhra v soutěži). Děkuji!

Napsat komentář