Veselé příběhy pro děti

deti-si-ctou
Udělejte svému dítěti radost a potěšte ho hezkou knížkou! S dnešními knižními tipy vám představíme Matěje a jeho kamaráda dinosaura, dokonalou školačku Kláru a i další zajímavé hrdiny!

O tom, co všechno dokáže kouzelný dinosaurus Stegosaurus, se vaše děti dozví v knize Matěj a Stegosaurus, která je plná  krásných ilustrací, o které se postarala Iveta Autratová. Knihu známé autorky Zuzany Pospíšilové vydalo nakladatelství Grada.

Matěj a Stegosaurus

Některé knihy mají kouzelnou moc. Stačí kapka vody, dotek lidské dlaně a začnou se dít věci! Na zahradě před domem se najednou objeví stegosaurus. Hrůzné monstrum! Ale ne, tenhle stegosaurus je úžasný kamarád. Jmenuje se Stegy a podaří se mu pár skvělých kousků – zažene lupiče, pobaví děti v dinoparku a pořádně zamotá hlavu učeným pánům z výzkumného ústavu. Každé kouzlo ale jednou končí. Budou se muset Matěj a Stegy navždycky rozloučit, nebo se znovu shledají?

Když dorazili domů, Patricie se zavřela v pokojíčku. Popadla jednu z knížek a hned se do ní začetla. Matěj si taky jednu vzal a vydal se s ní na zahradu. Seděl na zahrádce, listoval v knížce a přemýšlel, jaké by to bylo, kdyby měli doma místo kocoura nějakého dinosaura. Nejlepší by byl Tyranosaurus Rex. Ten je ze všech nejsilnější. Matěj zavřel oči a na chvilku si začal představovat, jaká by to byla legrace, kdyby u nich v psí boudě bydlel tyranosaurus V noci by se k nim chtěli vloupat lupiči a on by je k smrti vystrašil. Při té představě se musel Matěj smát.

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Ilustrace: Iveta Autratová
Počet stran: 72
Formát: 170 × 220
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Matěj a Stegosaurus

Nepřehlédněte také další ukázku z knihy a již v tuto neděli se můžete těšit na další!

———————————————————

Co všechno jste měli na starost, když jste byli malí? Připomeňte si to spolu s dětmi ve velmi zábavné knize Jak jsem byl malej, kterou napsal Stanislav Juhaňák. Knihu vydalo nakladatelství Triton.

Jak jsem byl malej

Když jste malí, pořád se děje spousta důležitých věcí, ale nejlepší jsou ty srandovní. Musíte třeba: hlídat zvířátka a sourozence, aby vám nesnědli sladkosti nebo neutekli, kontrolovat novinky v lednici, pilkou naříznout vařečku, krmit mravence cukrem (jen cizí, ne domácí), zkoušet, kam až nejdál doběhnete na jedno nadechnutí, vymýšlet si pohádky a tak.

Bzučení vrtačky bylo čím dál vzteklejší, jako hejno fakt naštvaných komárů. Otevřely se dveře a ven vyšla Brůhová s nosem nahoru: „Pche, nic to nebylo. Ani jsem to necítila.“
Čapek byl celý rozcuchaný, ubrečený, ale tvářil se jakoby nic a říkal: „Jsou strašný, málem mi zlomili čelist. Mají nějakou pravěkou, tááááákhle velikou vrtačku. A ještě k tomu rozbitou.“
Paní učitelka ho okřikla, ať je zticha a nestraší ostatní, a sestřička do toho volala: „Adamcová, Dlouhá, připraví se Fiala a Horáková.“

Autor: Stanislav Juhaňák

Ilustrace: Markéta Vydrová
Počet stran: 119
Formát: 186 × 186
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jak jsem byl malej

Pokračujte také v četbě ukázky z knihy!

———————————————————

Měly vaše děti obavy ze začátku školy? Hlavní hrdinka Klára z další knížky rozhodně ne! A proč? To se dozvíte v knize Dokonalá Klára autorky Gabriely Futové a ilustrátorky Martiny Matlovičové. Knihu vydalo nakladatelství Albatros.

Dokonalá Klára

Většina dětí jde do školy s obavami, že jim něco nepůjde nebo nebudou něčemu rozumět. Ale Klára ne, je totiž dokonalá. Nebo si to aspoň myslí. Babička bývala učitelka, takže Klára už zná školu i některé paní učitelky a má dojem, že ji nemůže nic překvapit. Jenže ouha. Paní učitelka už najednou není teta, Klára ve třídě není jediná, a navíc jsou tu kromě ní i jiné šikovné děti. A dělat úkoly o přestávce před hodinou se taky nevyplácí! Veselá knížka o jedné trochu rozmazlené holčičce a o tom, jak ji škola naučila nejen číst, psát a počítat.

Dovolte, abych se představila
Jmenuji se Klára a jsem dokonalá. Vím to, protože mi to všichni říkají. Mamka, taťka, babička a prababička. Vlastně.. úplně všichni ne. Mám totiž i dědu. A ten jediný se o mně v tomhle smyslu ještě nikdy nevyjádřil. Ale to se napočítá. Děda je starý mrzout, jak tvrdí babička, a řeči mrzoutů zas tak moc neplatí.
V září jsem začala chodit do školy. Vůbec jsem se nebála, školu totiž perfektně znám. Babička tam pracovala jako učitelka. Dokud nešla minulý rok do důchodu, chodila jsem někdy do práce s ní. Ve školce mě to už totiž přestávalo bavit.

Autorka: Gabriela Futová

Ilustrace: Martina Matlovičová
Počet stran: 112
Formát: 160×195
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Dokonalá Klára

Nepřehlédněte také další ukázku z knihy!

———————————————————

Miloš Kratochvíl v knize Prázdniny blbce číslo 13 vypráví o školákovi Tadeášovi, kterému škola nejde na jedničky. Naštěstí Matějovi zrovna začínají prázdniny, které si chce užít za každou cenu! Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Prázdniny blbce číslo 13

Taky znáte ten pocit, když nesete domů vysvědčení a víte, že pochvalu za něj nedostanete? Tak přesně tohle zažívá každý rok Tadeáš. Prima kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy. Ještě štěstí, že na prázdninách u babičky a dědy na něj nečekají jenom rozzuření rodiče, ale taky zvláštní strejda Olda, kterému jsou známky ukradené, a dva úplně noví kamarádi. A objímání stromů, sádrování zdravé nohy, soutěž ve smíchu zvaná Žižlovský chechták a spousta dalších vtipných zážitků. Až tuhle knihu dočtete, nebudete vědět, že nějaké známky vůbec existují! 

Ještě navíc kule = lezení na strom :-(
Po větvích se mi už stoupalo mnohem líp, ale strejda mě pořád přidržoval. Posadil se do vidlice u kmene a kývl k obzoru. „Není to nádhera?“
Sedl jsem si z druhé strany kmene na větev stejně jako on, zkusil jsem se rozhlédnout, ale zamotala se mi hlava. Zdálo se mi, že vidím, jak se pode mnou točí zeměkoule. Zavřel jsem oči a křečovitě sevřel kmen. Ucítil jsem, jak mě strejda pevněji sevřel. Čekal jsem, že se mi začne smát, řekne mi, že jsem srab, a pak mě přiváže k větvi za nohu třeba tkaničkou z tenisky, a až budu na stromě viset hlavou dolů, ještě mě rozhoupá…

Autor: Miloš Kratochvíl

Ilustrace: Lenka Jasanská
Počet stran:152
Formát: 130×200
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize Prázdniny blbce číslo 13

Neváhejte a pokračujte v četbě další ukázky z knihy!


Jakou knihu má vaše dítě v současné době nejraději? Napište nám do komentářů!

Některé z těchto knih a velké množství dalších
můžete vydražit v našich aukcích!

Zdroj náhledového obrázku: http://www.freedigitalphotos.net, autor: AKARAKINGDOMS

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMatěj a stegosaurus

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

zobrazit info o knizeJak jsem byl malej

Juhaňák, Stanislav J.

Triton, 2014

zobrazit info o knizeDokonalá Klára

Futová, Gabriela

Albatros, 2014

zobrazit info o knizePrázdniny blbce číslo 13

Kratochvíl, Miloš

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář