Když se z lovce stane kořist

perex_bourneova_pomsta
Jason Bourne má za úkol zjistit pravou podstatu obchodů mezi vysokým čínským představitelem a významným obchodníkem s drogami z Mexika. Čím blíž je ke svému cíli, tím blíž je i vlastní smrti. Nenechte si ujít ukázku z knihy Bourneova pomsta.


Uslyšel jakési bzučení, a tak vzhlédl a vysoko na nebi uviděl malé letadlo. Zamžoural do jasného světla, a když se přiblížilo, rozeznával plováky. Takže hydroplán. Zastínil si oči. Viděl, že posádka hlídkové lodi si hydroplánu také všimla. Na její palubě nastal pohyb a objevily se odlesky zbraní.

Bourne si uvědomil, že Edenovi osobní strážci ukrytí v besídce tu scénu nevidí. Vyrazil po schodech, aby Edena varoval, když vtom podřízení Carlose Dandy Carlose uťali dvěma členům Mazarovy ochranky hlavu mačetou.

Eden, postříkaný krví, uskočil. Bourne k němu vykročil, ale Carlos na něho namířil revolver ráže 357 Magnum a zavrtěl hlavou. Když se Eden otáčel k Bourneovi, jeden z Carlosových bodyguardů máchl mačetou s takovou silou, že Edenova hlava oddělená od ramen vylétla obloukem na pláž a skutálela se po mírném svahu do tyrkysových vln, pleskajících o teplý písek.

Bourne se odhodlal k riskantnímu kroku a vrhl se na chlapa s mačetou. Vytrhl mu zbraň z ruky a vrazil mu ji do hrudi. Čepel projela kůží i svalstvem a prorazila kost. V příští chvíli Bourneovi třeskla v uších ohlušující rána, do levého ramene se mu zaryla kulka a její náraz ho odhodil dozadu. Zaúpěl a přepadl přes zábradlí besídky na pláž.

O několik hodin později, když se konečně dokázal zvednout, už se slunce blížilo k západu a barvilo nebe, moře i písek odstínem krve. Bourne zjistil, že leží nedaleko Edenovy hlavy, jež se pohupovala na hladině jako nějaká dětská hračka, zakrvácená a odhozená.

Bourne otočil hlavu, zamrkal a snažil se zaostřit pohled. Kolem nebylo vidět ani živáčka. Celé letovisko vypadalo opuštěně. Mírný příboj v pravidelném rytmu pohazoval Edenovou hlavou směrem k Bourneovi a obracel ji dokola stejně neúprosně, jako se Země otáčí kolem své osy. Edenovy mrtvolně zakalené oči na něj vyčítavě hleděly. Bourne otevřel ústa, jako by tu výčitku snad slyšel, náhle ho však zaplavila vlna kruté bolesti a on upadl do milosrdného bezvědomí.

—————————————————–

Ukázka je z knihy Bourneova pomsta, která vyšla v nakladatelství Domino.

Více o knize se dočtete v článku Nepřátele není dobré nenávidět.


Nakladatelství Domino bylo založeno v dubnu 1997 s cílem vydávat knihy, mezi kterými si najde tu svou každý čtenář. Mezi nejúspěšnější autory patří Jeffery Deaver, Robert Ludlum, Raymond Khoury, Michael Connelly, Steve Berry, Karin Slaughter, Martina Cole, Lisa Jackson, Shannon Drake, Nicole Jordan, Lisa Kleypas a Teresa Medeiros. Velké čtenářské úspěchy také slaví biografie významných osobností z historické edice.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBourneova pomsta

Ludlum , Robert - Lustbader, Eric Van

Domino, 2014

Napsat komentář