Vychází Marco – pátý případ komisaře Carla Mørcka od Jussiho Adlera-Olsena

perex_Marco
Po politickém thrilleru Washingtonský dekret a čtyřech krimi románech Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi a Složka 64 vydává nyní nakladatelství Host další díl série o policejním oddělení Q Jussiho Adlera-Olsena pod názvem Marco.

Pátý případ komisaře Carla Mørcka a jeho kolegů navazuje na předchozí úspěšné knihy autora celosvětových bestsellerů. Trojnásobný držitel dánské čtenářské ceny Marthaprisen (z let 2011, 2012 a 2013) za své romány získal řadu ocenění, jež neustále rozšiřuje nominacemi na ceny nové. Aktuálně je Adler-Olsen nominován na prestižní evropskou cenu za krimi literaturu Ripper Award a za knihu Vzkaz v láhvi obdržel nominaci na významnou americkou cenu Barry Awards 2014 v kategorii nejlepší román. Cenu už spisovatel jednou získal, a to v roce 2012 za román Žena v kleci. Za německý překlad Marca se autor dostal do užší nominace na cenu Leserpreis 2013 a na podzim loňského roku získal za francouzský překlad Ženy v kleci cenu Prix des Lecteurs.

Romány dánského spisovatele vycházejí v šestatřiceti jazycích, prodalo se 15 milionů výtisků a kriminální série se rovněž převádí do filmové podoby (v českých kinech se první díl Žena v kleci promítal od října 2013, druhý díl Zabijáci bude mít v Dánsku premiéru na podzim letošního roku). Na konci roku bude navíc dokončen připravovaný celovečerní dokument o Jussim Adlerovi-Olsenovi. Natočena je také půlhodinová roadmovie Tři týdny před uzávěrkou, v níž tatáž režisérka, Helle Retbøll Carlová, zachytila život autora v období před odevzdáním rukopisu románu Marco. Trailer s českými titulky je ke zhlédnutí zde:

Na podzim v autorově rodné zemi vyjde knižní šestý díl série nazvaný Den grænseløse (Nespoutaná). Nakladatelství Host vydá na konci října první čtyři romány ze série o oddělení Q (Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi a Složka 64) v dárkovém balení.


Jussi Adler-Olsen (* 1950) vystudoval politologii a filmovou vědu. Pracoval jako novinář, redaktor a nakladatel.

V nakladatelství Host vyšly knihy:

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMarco

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

zobrazit info o knizeWashingtonský dekret

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

zobrazit info o knizeSložka 64

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

zobrazit info o knizeZabijáci

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2012

zobrazit info o knizeŽena v kleci

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2012

zobrazit info o knizeVzkaz v láhvi

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2013

Napsat komentář