Zasoutěžte si knihu humorných letních příběhů

Prazdniny-blbce-cislo-13-perex
Kniha s prázdninovým příběhem ne zrovna ukázkového studenta Tadeáše nadchne nejen vaše ratolesti, které se s ním v mnoha případech ztotožní, ale i vás. Vtipné letní lapálie „blbce číslo 13“ a jeho rodiny na vás již čekají.

Prázdniny plné vtipných zážitků

Taky znáte ten pocit, když nesete domů vysvědčení a víte, že pochvalu za něj nedostanete? Tak přesně tohle zažívá každý rok Tadeáš. Prima kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy. Ještě štěstí, že na prázdninách u babičky a dědy na něj nečekají jenom rozzuření rodiče, ale taky zvláštní strejda Olda, kterému jsou známky ukradené, a dva úplně noví kamarádi. A objímání stromů, sádrování zdravé nohy, soutěž ve smíchu zvaná Žižlovský chechták a spousta dalších vtipných zážitků. Až tuhle knihu dočtete, nebudete vědět, že nějaké známky vůbec existují!

 

Prázdniny blbce číslo 13

Autor: Miloš Kratochvíl

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Lenka Jasanská
Počet stran: 152
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 7/2014
ISBN: 978-80-204-3365-7

Přečtěte si více o knize Prázdniny blbce číslo 13, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá Fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

„Tři trojky!? No, to se máš na co těšit! Táta tě přerazí!“
Tohle byla poslední slova, která jsem od maminky v autě zaslechl.
Do kamenné brány k babičce a dědovi je to ostrá pravá, jak se hlásí při rallye. Maminka ji dala s drobným smykem, ale jak byla rozrušená trojkami místo dvojek na mém vysvědčení, spletla si dvojku a trojku na řazení možná i s pětkou. Žebřík uprostřed brány přerazila jako špejli a naprala to do višně.
Vůbec si nevšimla, že nahoře na žebříku stál tatínek. Věšel na bránu lampiony. Nečekal, že se mnou maminka přijede tak brzy a tak rychle.
Zkrátím to:
Mně se nestalo nic. Táta měl zlomenou levou nohu a pravou ruku, maminka to měla obráceně – zlomenou pravou nohu a na levé ruce kost předloketní. A k tomu ještě vykloubený pravý ukazovák, kterým mi celou cestu hrozila. Na hlavách měli šrámů a boulí zhruba stejně. Táta stál totiž na žebříku bez montérské přilby, která je pro výškové práce předepsaná, jak vím z prvouky, z níž mám jedničku. A on to musí vědět ještě líp, protože ji má v práci na hlavě denně, když natahuje na stožáry dráty pro vedení elektrického vysokého napětí. Maminka neměla zapnutý bezpečnostní pás, což měla mít, jak ví úplně každý. Tvrdila, že se v rozrušení nad známkami na mém vysvědčení v pásech dusila, ale já si myslím, že by jí policajti tenhle důvod neuznali…

 

O autorovi

Miloš Kratochvíl (*1948 v Praze) je spisovatel, scenárista a básník. Od 17 let publikoval verše, povídky a fejetony, psal písňové texty. Dosud napsal více než 60 televizních scénářů pro děti i dospělé. Publikoval v řadě českých nakladatelství díla pro dospělé i pro děti. Velké oblibě se u dětí těšily jeho básničky vydávané v časopisech Mateřídouška a Sluníčko. Stejnou poetikou a humorem vynikaly i jeho televizní pohádky. Je také autorem několika televizních večerníčků (Čaroděj z nafukovacího stromu) či pohádek pro pořad Kouzelná školka. Jeho humorná série pro děti Pachatelé dobrých skutků si okamžitě získala oblibu široké čtenářské veřejnosti. Další významnou knihou pro děti je pohádkový příběh Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech.
(Zdroj informací: nakladatelství Mladá fronta)

 

Vyhrajte knihu Prázdniny blbce číslo 13

Příhody Tadeáše, který sice nenosí na vysvědčení domů samé jedničky, ale o to má zábavnější letní zážitky, čtenáře pobaví tak, že si budou připadat jako na soutěži Žižlovský chechták. Pokud se chcete zasmát vy i vaše děti a připomenout si prázdniny, pusťte se do čtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Prázdniny blbce číslo 13 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Prázdniny blbce číslo 13
probíhá od 6. září do 19. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 knih Prázdniny blbce číslo 13

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrázdniny blbce číslo 13

Kratochvíl, Miloš

Mladá fronta, 2014

Zasoutěžte si knihu humorných letních příběhů - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Připojuji se a děkuji za výhru.

  2. Neobee napsal:

    Také hlásím úspěšné doručení :-) Děkuji.

  3. zurekpetr napsal:

    Dobrý den, kniha Prázdniny blbce číslo 13 v pořádku došla. Děkuji
    S pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář