Vyhrajte napínavý román a odhalte pachatele

Posmrtna-spravedlnost-perex
Dvě dějové zápletky, které spolu zpočátku zdánlivě vůbec nesouvisí, jsou více prolnuté, než by si čtenáři mysleli. Jejich spojením se příběh ještě více zdramatizuje a stane se napínavějším. Pojďte se společně s Manny a Jakem pustit do vyšetřování.

Přidejte se do vyšetřovacího týmu

Světově uznávaný patolog a protřelý Newyorčan doktor Jake Rosen, zástupce hlavního koronera, se dává dohromady se svou kontroverzní partnerkou Philomenou „Manny“ Manfredovou, vytrvalou obhájkyní lidských práv a fanatičkou v nakupování, aby společně vyřešili sérii hrůzných útoků sužujících město. Útočník, jenž své oběti pronásleduje, uspává a potom prchá s ampulkami s jejich krví, si vyslouží přezdívku Upír. Manny zároveň obhajuje jednoho studenta prestižní soukromé střední školy – obviněného z uložení bomby do poštovní schránky, jejíž výbuch těžce zranil federálního soudce. Manny cítí, že jejímu klientovi je neprávem připisována vina, zatímco jeho parťák se jako syn velvyslance schovává za imunitu. Manny a Jake analyzují krevní vzorky a horečně pracují na rozluštění případu. Dvě zápletky, zpočátku zdánlivě na sobě nezávislé, se nakonec protnou v napínavý příběh, v němž nechybí intriky a napětí, stejně jako vzájemně se prolínající láska, paličatost a profesionalita v humorně vylíčeném vztahu mezi hlavními hrdiny.

 

Posmrtná spravedlnost

Autoři: Linda Kenney Baden, Michael Baden

Vydalo: nakladatelství Oldag
Překlad: Stanislava Míčková
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2013
ISBN: 978-80-7411-065-8

Přečtěte si více o knize Posmrtná spravedlnost, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

Společnost Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„To máš za to, žes ji poslal na vysokou školu do Vermontu.“ Jake se zakousl do tučného burgeru. „Kvůli čemu se tedy postarší dáma, která nikdy s nikým nepomluvila, stala obětí mučení? Co věděla?“
„Jak to mám sakra zjistit, když nemůžu najít ani jediného člověka, který se s ní kdy bavil?“
„Musíš jít zpátky do toho ústavu Family Builders,“ navrhl Jake. „Proč si pro darování peněz vybrala právě tento charitativní projekt, a ne třeba Společnost proti rakovině nebo Červený kříž nebo domov pro zatoulané kočky? Není to zrovna vysoce propagovaná instituce. Musí v tom hrát roli nějaké osobní spojení.“
„Jsou velmi ochotní spolupracovat,“ odpověděl Pasquarelli. „Pojďme si projít jejich adresář a finanční záznamy. Ředitelka Lydia Martinetteová mě ujišťuje, že nikdo jménem Hogaarth si u nich v agentuře dítě neadoptoval ani o adopci nežádal, a taky přes jejich agenturu nikdy nebylo dítě toho jména umístěno do adopce.“
„A ty jí to věříš?“
„Proč bych jí to neměl věřit? Ten ústav jsem si prověřil, Jakeu. Sociální služby, rodiny – všichni tvrdí, že Family Builders odvádí skvělou práci. Měl bys vidět fotky v čekárně – děti na vozíčku, mentálně postižené děti, děti, které přecházejí z jedné pěstounské rodiny do druhé. A paní Martinetteová jim všem najde domov.“

 

Vyhrajte knihu Posmrtná spravedlnost

Kdo je tajemný útočník přezdívaný Upír? A jak podivné případy, v nichž je obětem vždy odebrána krev do ampulky, souvisí s případem studenta obviněného z nastražení bomby? Možná budete překvapeni, ale spojení zde existuje. Jaké, to si musíte již přečíst sami.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Posmrtná spravedlnost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Posmrtná spravedlnost
probíhá od 1. září do 14. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Posmrtná spravedlnost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePosmrtná spravedlnost

Kenney Baden, Linda - Baden, Michael

Oldag, 2013

Napsat komentář