O ženě, s ženou, pro ženy aneb žena ve všech pádech

zeny
Vzhledem k tomu, že toto pondělí jsme přinesli tipy určené pro pány, tentokrát se zaměříme na knižní inspiraci pro něžnější pohlaví. Dámy, nechte se unést romantikou, historií, fantastickým světem upírů i vyprávěním o životě dočista obyčejné ženy!

Všem romantickým duším, které se však chtějí i trochu bát, přinášíme knihu Harlekýn (Anita Blakeová 15) od Laurell K. Hamiltonové. Příběh plný upírů, tajemna, ponurých scenérií a erotického napětí vydalo nakladatelství Epocha. Přečtěte si ukázku a poznejte úchvatné Saint Louis z úplně jiné perspektivy!

Harlekýn (Anita Blakeová 15) 

 Autorka: Laurell K. Hamiltonová

Překlad: Dominika Moulíková
Nakladatelství: Epocha
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Harlekýn (Anita Blakeová 15).

Moc saintlouiských upírů stále roste a zvěsti o nových schopnostech vládce Jean-Clauda i jeho lidské služebnice Anity Blakeové se šíří až za oceán. Když se ve městě objeví záhadní Harlekýnové, legendární a přísně utajovaní upíří strážci pořádku, nikdo netuší, proti komu se mocní z Evropy rozhodli zasáhnout. Pro Anitu, zmítanou věčnými proměnami nevyzpytatelné sexuální magie i politickými spory mezi jednotlivými skupinami kožoměnců, je to jen další komplikace, kterou teď opravdu nemá zapotřebí…

——————————————————–

Máte rády historii? Obdivujete významné ženské postavy, které ve své době něco znamenaly? Pokud jsou vaše odpovědi kladné, jistě byste si měly všimnout knihy Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové. Autorka Sandra Byrdová se snaží popsat důležitou osobnost dějin nejen jako silnou, odvážnou ženu, ale také jako obyčejnou, křehkou bytost. Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub. Prohlédněte si ukázku a nasajte atmosféru éry Tudorovců!

Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové

Autorka: Sandra Byrdová

Překlad: Karla Korteová
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové.

Co byste obětovali pro své nejlepší přátele? Byli byste pro ně ochotni zemřít?
Bestsellerová autorka obrátila svou pozornost k historickým románům a zaměřila se na období tudorovské Anglie. Příběh Anny Boleynové pojala zcela nově, totiž z pohledu Anniny dvorní dámy a nejbližší přítelkyně Meg. Román Na život a na smrt zachycuje blyštivý dvorský život, velikou lásku a zoufalý pád opuštěné královny i její souputnice – zapomenuté, a přesto předurčené k tomu, aby v našich srdcích zůstala navždy živá.

 ——————————————————–

Představujeme vám Darcie Chanovou a její knihu Samotářka z Mill River, kterou v červenci vydalo nakladatelství Ikar. Na chvíli se přesuňte do zapadlé vesnice ve Spojených státech a seznamte se s hlavní hrdinkou Mary. Mary je vdovou, kterou nikdo místní téměř nikdy neviděl. To se však má brzy změnit… Přečtěte si ukázku z této napínavé knihy!

Samotářka z Mill River

 Autorka: Darcie Chanová

Překlad: Petra Pachlová
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 312
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Samotářka z Mill River.

Mill River ve Vermontu je jedním z řady zapadlých městeček, ve kterých se zdánlivě nic neděje. Místní lidé žijí poklidným životem. Mezi nimi i vdova Mary McAllisterová, kterou však skoro nikdo nikdy neviděl. Zná ji snad jen místní blázen a zdravotní sestra. Její krásná vila, tyčící se na vršku nad městem, je polozapomenutým místem – o její obyvatelce místní mnoho neví a už po ní po těch dlouhých letech ani nepátrají. Teprve když se do města přistěhuje policista Kyle Hansen s dcerou Rowen, odhaluje se příběh tajemné ženy…

——————————————————–

Jako poslední vám dnes doporučíme knihu Slunečnice od české autorky Kláry Mandausové. Příběh je všední, ale přitom neotřelý – pojednává totiž o životě obyčejné ženy Kristiny, je plný romantiky, překvapení i překážek. A právě proto se v něm dokáže najít každá dáma! Kniha vyšla v nakladatelství Mladá fronta. Prolistujte si ukázku!

Slunečnice

Autorka: Klára Mandausová

Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 172
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize Slunečnice.


Kristina má vytíženého muže, všetečnou dcerku i věčně tápající matku. Zkrátka takovou normální, spokojenou rodinu. A taky práci – vysněnou. V redakcičasopisu, se šéfem, který se nepředře, a kolegyní, která si brousí zuby na její místo. A smysl pro humor a tajnou vzpomínku. A kamarádku, která si pro změnu brousí zuby na švédského doktora, a skončí s tenistou. Osud? Možná.Jenže mu to nestačí a obrátí naruby i život Kristiny. Protože vedle muže vytíženého je tu i jeden osudový, a pak další, náhradní. Není toho moc na jednu lehce zmatenou novinářku?


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Máte vlastní oblíbenou „dámskou“ knihu? Sdílejte s námi váš názor v diskuzi!

Všechny dnešní knihy a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarlekýn (Anita Blakeová 15)

Laurell K. Hamiltonová

Epocha, 2014

zobrazit info o knizeNa život a na smrt – román o Anně Boleynové

Byrdová, Sandra

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeSamotářka z Mill River

Chanová, Darcie

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeSlunečnice

Mandausová, Klára

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář