Vyhrajte ojedinělý dokument o okupaci v roce 1968

Invaze 1968 obalka
Jednadvacátý srpen roku 1968 se stal mezníkem našeho poválečného vývoje. Všichni pamětníci té doby přesně vědí, kde je informace o vpádu spojeneckých vojsk zastihla, tak významná zpráva to pro všechny byla. V souvislosti s včerejším výročím se znovu objevují svědectví o okolnostech, průběhu a dopadu událostí toho léta. Kniha, kterou máte šanci získat v soutěži, však přináší ještě něco navíc a svým významem je opravdu výjimečná!

Svědectví sovětského velitele

První české vydání svědectví jednoho z klíčových sovětských aktérů vpádu vojsk varšavské smlouvy do Československa. Na jaře roku 1968 dostal generál Aleksandr Michajlovič Majorov (1920–2008), velitel 38. armády Přikarpatského vojenského okruhu, rozkaz vpadnout „do ČSSR s cílem potlačit a v případě nutnosti zničit kontrarevoluci na jejím území“. V roce 1998 podal jako vůbec první z velitelů, kteří uskutečnili srpnovou invazi do Československa, o tehdejších dramatických událostech svědectví, jež k vydání připravil ruský novinář Vladimir Vedraško.

Výsledkem je kniha přinášející mnoho dříve nepublikovaných informací a autentických ukázek dobových hlášení. Po šestnácti letech se s touto unikátní publikací konečně mohou seznámit také čeští čtenáři v překladu Pavla Weigela. České vydání prošlo odbornou revizí s cílem odstranit nepřesnosti a chyby vzniklé v důsledku neznalosti dobových čs. reálií a doplnit údaje o osobách zmiňovaných v textu. Součástí knihy je také nově sestavená příloha tvořená fotografiemi ze sbírek Ústavu pro soudobé dějiny, Muzea Policie ČR a ČTK.

Invaze Československo 1968

Svědectví velitele

Autor: Vladimír Vedraško

Překlad: Pavel Weigel
Počet stran: 336 + 16 stran přílohy
Vazba: vázaná
Formát: 130 x 200
ISBN: 978-80-204-3462-3

Vydalo: 19. srpna 2014 nakladatelství Mladá Fronta

Přečtěte si více o knize Invaze Československo 1968, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá Fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

Vyhrajte knihu Invaze Československo 1968

Ojedinělé svědectví generála, který dostal rozkaz vpadnout „do ČSSR s cílem potlačit a v případě nutnosti zničit kontrarevoluci na jejím území“, máte šanci si přečíst poprvé v češtině. V překladu Pavla Weigela se seznámíte s tím, co jste dosud o invazi spojeneckých vojsk jen tušili.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Invaze Československo 1968 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Morantologie
probíhá od 23. srpna do 5. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInvaze Československo 1968
Svědectví velitele

Vedraško, Vladimír

Mladá fronta, 2014

Vyhrajte ojedinělý dokument o okupaci v roce 1968 - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. ema1 napsal:

    Včera jsem poštou obdržela tuto knihu a velmi za ni děkuji.

  2. rebo napsal:

    Dobrý den, velmi děkuji za knihu Invaze Československo 1968, včera v pořádku dorazila.

  3. ErikaG napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku dorazila tato kniha ze soutěže. Děkuji!

Napsat komentář